bugün

komşu ve dost ülke dediğimiz azerbaycan ın bize yaptığı en büyük kazıktır. şimdi diyeceksiniz ki adamlara çok baskı yapıldı tanıyamadılar. şimdi de ben soruyorum biz ermenistan la ilişkileri düzeltme de baskı altında değil miyiz ? birazda bu yönden düşünün.
durum şudur: eğer azerbaycan kktc'yi tanırsa başka ülkelerinde karabağ'ı tanımasından çekiniyorlar. kendi toprağından koparılan karabağ resmen devlet olur. hal bu ki şu an karabağ'ı ermenistan bile tanımamakta.
işine gelince (bkz: sen türkiyesin büyük düşün) diyenlerin eleştirmeye başladığı durum.

azerbaycan türkiye kadar güçlü bir ülke değil dünyaya karşı. yani onları koruması kollaması gereken biziz. onlar üstündeki dış baskıları ortadan kaldırırsak kıbrıs'ı tanırlar merak etmeyin.
türkiye nin böyle bir talebi olmamıştır. (bkz: genira paşayeva) *
kktc yi tanımamasına rağmen türkiye dışında kktc ye ilk kez uçak seferleri düzenleyen ülkedir. diğer devletler için öncü olmuştur. 'tanı dediler de biz mi tanımadık?' demişlerdir aybalam.
şu günlerde azerbaycanı karalamak adına sıkca dile getirilen gerçek. hiç şüphesiz çok salakca bir gerekçe ki, zaten saflardan daha çok salaklar tarafından kullanılıyor.
bir azerbaycanlı azerbaycan türkü olarak karşılşatığım zaman herhangi açıklamaya gerek duymuyorum. çünki zaten azacık mantığı olan, beyninde 3-5 kivrimi olanlar neden(ler)ini anlar... olmayana davul-zurna bile yetmez boşa çene yormayalım diye.
hukuki olaylarda emsal teşkil etme diye bir şey vardır. azerbaycan kktc yi tanırsa, uluslar arası camia , madem kktc yi tanıdın, o zaman karabağdaki bağımsız ermeni cumhuriyetini de tanı bakalım diyecektir.

türkiyenin kendi içinde güneydoğu sorunu varken sırbistandan bağımsız olan karadağı tanıması gibi bir saflık yapmaz azeriler.
Bazı sözlük yazarları tarafından kıbrıs sorunuyla birlikte değerlendirilen olaydır. Azerbaycan'ın Kıbrıs'ı tanımamasınn sebebi kesinlikle karabağ'ın tanınması olamaz çünkü Karabağın devlet talebi zaten yok Karabağ Ermenistan işgali altında zaten. Leş sözlük teorisyen ve stratejistlerinin götünden atmasına luzum yoktur. Ne zaman Rusya Kuzey Kıbrıs'ı tanır azerbaycan'lı gardaşlarımızda o zaman tanır. Tanımıyor diyede çok fazla eleştirmek doğru değildir zira Azerbaycan bağımsız bir ülke ve konumu sebebiyle bazı politikalara gitmek zorunda bırakalım bu kardeşlik ayaklarını herkes politika yapıyor.
türkiyede yaşayan bir türk olarak rahatça diyebilirim ki bu durum azerbaycan'ın gardaşlıktan çok menfaatlerine uymasıdır.
azerbaycan'ın karabağ meselesinden dolayı kktc'yi tanımaması haklı olabilir. o zaman türkiye ermenistan'la sınırları kapatarak:

-bir çok ülkede (büyük ülkeler de dahil) soykırım tanındı.
-yavaş yavaş türkiye'ye yaptırım uygulama sözleri gündemde. allah'tan türkiye güçlü ülke ki resmiyete taşıyan yok.
-türkiye kendi bölgesinde sorunlu olan bir ülkeye ihracat yapabilecekken yapamıyor. ekonomik kayıp var.
-bir çok uluslararası meselelerde ermeni diasporası önümüze çıkmakta.

türkiye'nin sınırları açması türkiye'nin işine gelir. bunlar da türkiye'nin menfaatleri.

türk birliği kurucam diye diye memleketin içine ettiniz yetti artık.
bazı salaklara göre Rusyanın Kuzey Kıbrıs'ı tanımasına bakar.ey salak öyle olsaydı Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanırdı.
(bkz: burası sempatizan kaynıyor)
bildiğin döt korkusu işte. bazıları da hikaye okurlar bu korkuyu kamufle etmek için. lakin bu korku haklı bir korkudur. yani azerbeycan bu döt korkusunda haklıdır. azerbeycan'ı yine de severiz.
karabağın devlet talebi var çünkü tüm dünyada sadece ermenistanın tanıdığı bir devlet.yani aslında kimsenin tanımadığı bir devlet.azerbaycan kktc yi tanırsa hukuken emsal teşkil deceğinden tüm dünya azerbaycanın tepsine çöküp karabağı tanı bakalım diyecektir.kardeş olmak başkadır uluslararası hukuk başkadır.

rusyanın da içinden ayrılmak isteyen çeçenistanı tanımaması,
türkienin kıbrıs rum kesimini tanımaması kadar doğaldır.
haydar aliyev iktidarı ele geçirince ilk işi türkiye ile yapılmış anlaşmaları iptal etmek olmuştu.azerilerin işi tamamen menfaate dayalıdır islamla ve türklükle ilgili bir hassasiyetleri yoktur.
kardeş ve dost denilen ülkenin uyguladığı siyasi politika. rumları üzmüyor gardaşlarımız..
unutmayalım ki, elimizde olsa, kktc'yi biz de tanımayacağız. zaten de jure olarak tanısak da, de facto olarak "bağımsız bir devlet" şeklinde tanımadığımız kanaatindeyim. "tanıdığımız" diğer devletlere gösterdiğimiz saygı, onların iç işlerine karışamama durumumuz ve uluslararası hukukun getirmiş olduğu mesafelilik durumu, sözkonusu kktc olduğunda tarafımızdan hiçe sayılmaktadır. bunu orada yaşayan bilir, burada oturduğu yerden nidalar atanlar ne bilir, ne de anlar.
gayet mantıklı bir durumdur. kıbrıs sorununun aynısı azerbaycan için karabağ sorunu olarak ortadadır.
biz öyle ya da böyle kıbrısta işgalci kabul ediliyoruz. azerbaycan orayı tanırsa karabağda kendi kendine kazık atmış olacaktır. düşünmeden yargılamayalım.
(bkz: çamur at izi kalsın)
(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)
her konuda 'abi abi abi' diye bize sığınan, 1974 de işgalci türkler diye bizleri kınayan, ermenistan ile aralarında ki sorunlar için bölgede tek güç olan türkiye cumhuriyetini arkasına almış olan çıkarcılar, dün sikimsonik bir yarışmada birinci olup sahneye elinde türk bayrağıyla çıktı diye can oldu, canan oldu..
anavatan türkiyenin kktc yi tanımamasından daha vahim bir durum değildir...
türkçüleri dut yemiş bülbüle çeviren bir türk icraatı. dedik ya ırkçılık yapmayın. herkes çıkarına göre hareket eder. sırf türk diye dünyanın en gereksiz kukla devletini tanıyacak değiller herhalde. adamların çıkarları var. sen de çıkarlarını koru da azerilerin saçma salak isteklerine uyup ermenistanla arayı bozma. madem bozuyon bari azerilerin devlet olarak sahip oldukları iki yüzlü politikaları da gözet ama.
içimizdeki irlandalıların açtığı başlıktır. çok cahilce ve bilinçsizce açıldığı bellidir. Kıbrısın açılmama sebebi karabağ ile doğru orantılıdır tek sebep odur. O olmasa Bile siyasilerin yaptığı halka mal edilemez.
türkiye'nin tavsiyesiyle olmuş durumdur, zira hem dağlık-karabağ meselesinde yapılması muhtemel kısasa kısas hamlesi hem de tanıma sonrası azerbaycan'a(dikkat edin petrolü olan ve henüz zayıf bir ülkeden bahsediyoruz,tanıdık geliyor değil mi?) yapılacak olan dış baskı düşünüldüğünde doğru bir adımdır.
bir nevi abisine yardım etmek isteyen mahallenin cevval delikanlısına "hele biraz daha büyü seni de çağıracaz kavgaya yeğenim" denilmiştir.
türkiye nin bile kktc yi tanımadığı göz önüne alınınca azerbaycan ın tanımaması normaldir.
türkiye devleti bursa'da can azerbaycan'ımızın bayraklarını ayaklar altına almadı mı. Maça bayraklı gelenlerin elinden bayraklar alınıp çöplere atılmadı mı ? Şimdi çıkıp azerbaycan devleti'ni kktc'yi tanımadığını söylüyorsunuz. Bu sizi çok mu incitiyor. yoksa ayrılmaz ve hiçbir gücün önünde eğilmez kardeşliğimizin arasına nifak mı sokmaya çalışıyorsunuz ?

Şunu iyi belleyin türklük düşmanları! Milletler elbet hükümeti seçer ve ülke yönetimini onların eline teslim ederler. Ama hiçbir zaman milletleri devletlerin icraatı ile suçlayamazsınız. Nasıl bursa'daki milli maçta azerbaycan bayrakları valiliğin emri ile toplatıldı ise, tıpkı bunun gibi, azerbaycan hükümetinin kktc'yi tanımamasından ötürü azerbaycanlı soydaşlarımızı suçlayamayız.. Yaşasın türkiye cumhuriyeti! yaşasın azerbaycan cumhuriyeti! Yaşasın bizim ayrılmaz ve hiçbir gücün önünde eğilmez kardeşliğimiz!

Ege'den hazar'a kadar, beşik'ten mezar'a kadar azerbaycan türkiye...tarih'in yazdığı destan, iki beden'de bir can türkiye azerbaycan!
eurovision şarkı yarışmasında azerbeycan'ın türk bayrağı ile çıkması üzerine sol frame'de yeniden canlandırılan azerbeycan karşıtı başlıklara bir örnektir.
hakikaten türk'ün türk'ten başka düşmanı yok.