ayni adi tasiyan roman 

kapat

1. bi de bu türü vardır sanat eserleri arası ilişkinin. çocukluğumuzda trt'nin sanat haberlerinde yeni çekilmiş bir dizinin ya da sinema filminin tanıtımında sıkça duyduğumuz bir cümleydi. "aynı adı taşıyan romandan uyarlanan sinema(dizi) filminde..." * * diye başlayan cümleler yönetmen, ve oyuncular hakkında verilen bilgilerle biterdi genellikle. Ve fakat bu kalıbın benim aklıma böyle kazınması saf çocuk zihninde oluşan trajik bir yanlış anlama sonucu olmuştur. efendim ben "aynı adı taşıyan roman"'ın tek bir kitap olduğunu sanırdım. yani adamın biri yazmış adını da "aynı adı taşıyan roman" koymuş kitabın diye düşünürdüm. "Vay be ne kitapmış kaç tane film çektiler hala da çekiyolar" diye hayretler içinde kalırdım bu kalıbı her duyduğumda. sonra büyüdüm ve kirlendi dünya. artık aynı adı taşıyan romandan kimse uyarlama film çekmiyor.
    #727039 (unusual suspect, 12.10.2006 11:33)
  2. muhtemelen 50.000.000 sayfa olan roman... içinden de muhtemelen 5.000.000 tane sinema, tiyarto, opera çıkmış veya çıkacak olan roman.*
    #1999306 (Abserzahil, 24.07.2007 13:06)
  3. darbukatör baryam, ben bildim bileli aynı adı taşır.
    #3063922 (degil, 27.02.2008 00:55)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ayni adi tasiyan roman başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ayni adi tasiyan roman ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayni adi tasiyan roman nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ayni adi tasiyan roman. Copyrights of the articles are belong to their authors.