ayip kavrami 

kapat
  1. toplumsal hayatın bize dayattığı bazen saçma bazense tam yerinde olan kuralların halk arasındaki adıdır ''ayıp''.
    örneğin: sıcaktan pişersiniz su fıskıyesinin altında koşmak istersiniz ama ''aa ayıptır yapılmaz''. tabi bu kavram toplumdan topluma göre şekil değiştirebiliyor, durum böyle olunca da insan sormadan edemiyor ''kime göre, neye göre ayıp'' ya da ''ben özgürlüğümü bir hiç uğruna mı kısıtlıyorum''...
    #3427578 (lafateignoranti, 21.05.2008 18:06 ~ 18:11)
  2. toplumun kendi kendine geliştirmiş olduğu oto kontrol mekanizmasıdır. Abartılmadığı sürece, kişinin yaşama hakkını elinden almadığı sürece toplumun huzuru için şart bir kavramdır.
    #3427611 (tutsikimiyancek, 21.05.2008 18:09 ~ 18:10)
  3. (bkz: ayıba karşı tekeffül)
    #3427615 (grand ekinoks, 21.05.2008 18:10)
  4. sosyolojik açıdan açıklanması mümkün iken, mantıksal açıdan irdelenmesi imkansız gibi görülen bir kavram.
    #3427647 (apel, 21.05.2008 18:15)

© 2008 - uludağ sözlük

ayip kavrami başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ayip kavrami ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayip kavrami nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cake on the dabak » 18 nci turk buyugu melih gokcek » revolutionary road » radikal » erkek kaldirmak » normal » uludag sozluk te nick degistirme » kumar » yan camdan hiz gostergesine bakan cocuk tipi » syme a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci