ayetleri isine geldigi gibi yazmak ya da soylemek 

kapat
  1. kendi onermelerini kanıtlıyamayan yada kabul ettiremeyen insanların etik olmayan davranışı.din somurusu.
    ornek (bkz: #2924152)
    gercegi : Ey iman edenler! Allaha karşı gelmekten sakının ve herkes, yarın için önceden ne göndermiş olduğuna baksın. Allaha karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

orjinali : http://www.diyanet.gov.tr/kuran/meal.asp?page_id=547
    #2927166 (Portis, 31.01.2008 19:33 ~ 19:40)
  2. işlemiş olduğu amelleriyle bünyesini kendi kendine yaralayan insanın kendini savunma halidir.
    cahilliktir.kendini aşağılamaktan öteye gidememektir.
    (bkz: ayetleri yalanlamanın hükmü ateşten gömlek giymektir)
    #2927179 (Sersefil, 31.01.2008 19:36 ~ 19:38)
  3. aslında iyice okuyamamaktan, yeterince araştırmamak sonucu haksızca suçlamanın göstergesidir. ben allah tan korkmam denirken durup dururken yada 24 saat korkulmaz anlamında denilmektedir. karsı gelinirse tabiki korkulur. polise bile direnmek karsi gelmek suctur. askerde de emirlere itaat gerekir ornegin.
    ama yanlıs birsey yapmamıssanız neden korkulsun ? o ayetde diyelim ki sakının korkun anlamında. allah tan kork denmiyor ki, allah a karsi gelmekten kork deniyor. o yuzden kotu bir izlenim bırakacagımı sanmıyorum.
    #2927317 (Portis, 31.01.2008 20:01 ~ 20:02)
  4. (bkz: incil 'in sonu)
    *
    #2927557 (Lauralanthalas, 31.01.2008 20:49)
  5. kendi fikrini illa ayete dayandırmak zorunda oldugunu hisseden insanların eylemi...
    allah ın istediginin korktugumuz icin gunahtan uzak durmamız oldugunu sanmıyorum.
    onun istedigi yanlıs oldugunu kendimiz anlayalım, icimizden geldigi icin hırsızlıktan, haramdan uzak duralımdır.
    tesbihte hata olmaz;
    evde beslenen kopek evde asla tuvaletini yapmıyor diyelim. Hangi sebep daha makbuldur?
    1. sahibinden korktugu icin tuvaletini halıya yapmıyor.
    2. eve yapmanın hijyen olmadıgının farkında oldugu icin yapmıyor.
    bence biz insanlar ikiye layığız.
    #2928847 (Portis, 01.02.2008 00:13 ~ 00:14)
  6. (bkz: ikra)
    #2928861 (84 44 114 44, 01.02.2008 00:14)
  7. 16.sure 64.ayet:içki haram değildir.
    2.sure 219.ayet(bakara suresi):şarap ve kumarda hem günah vardır, hemde fayda vardır
    4.sure 43.ayet:ey iman edenler sarhoş iken namaz kılmayın.(dikkat edelim burada sarhoş olmayın demiyor, sarhoşken namaz kılmayın demek istiyor)
    5.sure 90-91 . ayetler: ey iman edenler şarap,kumar şeytan işidir,bunlardan uzak durun.
    şeklinde örnekleri olan ayetlerin üstüne ''kadınınızı ikna etmeye çalışın, olmazsa yatağınızı ayırın, olmazsa dövün'' şeklinde bir ayet daha eklendiğinde, tüm bu ayetlerin bu başlığa ait olup olamayacağını kendi kendime sormama neden olan başlık.
    içki içmekle ilgili olarak görülen bu evrimselleşmenin ve kadını bu şekilde görmenin dini bütün bir yazar tarafından nasıl anlaşıldığını ve çözümlemesinin nasıl yapıldığını merak etmeme sebebiyet veren başlık.

Avustralya islam cemaati liderinin ''kadınlar ettir, eti sokağa salarsanız köpekler parçalar'' tez'ini ortaya atmasını mümkün kılan etmenler nelerdir sorusunu sorduran başlık.

tüm bunların ardından''bir tek siz mi biliyorsunuz eyy dini bütün kardeşlerim'' diye sorduran başlık.
    edit:''kadınınızı ikna etmeye çalışın, olmazsa yatağınızı ayırın, olmazsa dövün'', buradaki dövme kelimesini sevişin olarak düşünmek mümkün müdür acaba? eklemesini bana yaptıran başlık.
    ayrıca farabi ve ibni sina'nında neden kuranı felsefi olarak çözümleme etkinliklerine giriştiklerini bana anımsatan başlık.
    edit2: yanılmamışım dövmek, şefkatli olmak anlamındaymış. dönemin islam terminolojisini anlamak çok zor!!!! bilgilendiren arkadaşa teşekkürler!!
    #2929028 (SanalMolotof, 01.02.2008 00:40 ~ 01:20)
  8. ayetleri işine geldiği gibi yazmak allaha şirk koşmaktır bunu da yine en fazla yapan dinci kesimdir.
    #2929042 (tanrikut, 01.02.2008 00:44)
  9. (bkz: başımıza taş yağacak)
    #2929120 (kamyon, 01.02.2008 00:55)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ayetleri isine geldigi gibi yazmak ya da soylemek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ayetleri isine geldigi gibi yazmak ya da soylemek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayetleri isine geldigi gibi yazmak ya da soylemek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ayetleri isine geldigi gibi yazmak ya da soylemek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » nijer » milliyetci lezbiyen » seovi » kedifili » seviyorum seni » cuneyd suavi » lustral » animorphs know the secret » unutulmayan film replikleri » bu devirde bakire sevgili bulamazsin diyen kiz » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » sonumuz hayirli ola » agzinin tadini bilmeyen tipler » ebruzen » sobotta » en unlu seks kolesi » imhotep » jedi academy » spor kolu baskani » kanal seks » camlari titreten yogun firtina