aydemir guler 

kapat
  1. TKP genel başkanıdır. Her mitingde konuşmaya yaparken kitleyi gaza getirmeye çalışır ama, bir türlü getiremez. Kitleyi gaza getirdiği vaki değildir. Gaza getirmeyi bırak insanları uyutur. Herhangi bir partinin genel başkanından çok veznedara benzemektedir.Kemal Okuyan'ın fantazilerine arka çıkarak en büyük hatayı yapmaktadır. Gerçi desteklemese ne olacak.Kemal Okuyan'ın karşısa çıkıp görüşlerini kabul ettirecek kudrete sahip birisi değildir.Kemal ne derse o olur!
    #511638 (Dr.Lector, 08.08.2006 04:38)
  2. konuşurken formaliteleri hiç kafaya takmaz herkes kankasıymış gibi konuşur.son parti kongresinde konuşmasının sonunu şu şekilde bitirdi^^kim ne derse desin bu parti var^^
    konuşmanın sonunda saygılar sevgiler,hürmetler,teşekürler felan yok.
    #1333908 (PaVeLL, 22.02.2007 14:15)
  3. eski model arabası yıkık dökük evine rağmen parti başkanlığı yapabilen ender adamlardır. Aşırı sempatik ve arkadaş canlısıdır ki; mutlaka bir mitingte konuşması dinlenmelidir.
    #1605506 (sipermanevra, 04.05.2007 05:03)
  4. bir gazete haberinde mi ne okumu$tum: mehmet akif ersoy'un torunu olduğu için gurur duymuyormu$, rahatsız da değilmi$ zaten tüm ailesi de komünizmi doğru buluyormu$ falan filan...

17 ya$ından beri komünistmi$. (bununla gurur duyuyor bak)
    valla oradan belli; insan 17 ya$ındaki mantığıyla sabit kalınca... neyse...
    #1611240 (sidikli, 05.05.2007 19:21)
  5. bugün saat 12:30 da ntv ye kounuk olacak tkp genel başkanı.
    #1899052 (numb, 10.07.2007 12:06)
  6. 15 Temmuz 2007 trt konuşması aşağıdaki linkten izlenebilen tkp genel başkanı.

http://www.youtube.com/watch?v=uC8rszdUAXQ +
    #1956608 (dogancan, 17.07.2007 23:52)
  7. geçtiğimiz günlerde çıktığı programda "kültür emperyalizmine ve her türlü empreyalizme karşıyız" dedikten sonra "gayrıresmi" kelimesi yerine "unresmi" kelimesini kullanıp beni dumurlara uğratan parti başkanı.

yahu türkçe'ye geçmemiş ve hiç kimseden daha önce duymadığım bu kelime nasıl söyleyebilir komünist olduğunu iddia eden biri. en ingiliz özentisi adamdan daha ileri uçtadır benim için bundan böyle. unresmi nedir abicim? ne yaptın sen ya?
    #1991348 (avedis, 23.07.2007 10:52)
  8. kitleleri gaza getirmekle değil de ideolojisini tanıtmakla, başkanlığın üyelikle eşit olduğunu göstermekle meşgul olduğu için cahil kitlelerce sevilmesi zor olan insan. hitap bir yetenektir, aydemir güler'de olmayan mehmet ağar'da vardı da ne oldu? boş ideolojilerin savunucuları olan soytarılardan olmaktansa fikrinin adamıdır. saygıdeğerdir.
    #2223858 (besik durtmesi, 29.08.2007 18:30)
  9. Bir parti(tkp) genel başkanı olsa dahi liseli gençlerin her türlü(sıkıcı, saçma,safca) sordugu sorulara sıkılmadan cevap veren, insanları dinleyen hitap yetenegi pek olmasada cok bilgili, zeki insan.
    #2419741 (asanil, 03.10.2007 04:46)
  10. yarın çorlu'da saat 16.00'da ilçe örgütünde yurtsever cephe lokali açılışı adına konuşma yapacak olan.
    #2622176 (headacheda, 23.11.2007 19:32)
  11. konuşurken kendisini dinleyenlerin dünya ile bağlarını koparan. bir de örgütlemeyi bilse... çok onurlu canım, bu onurla siyaset zor bu ülkede...
    #2625482 (headacheda, 24.11.2007 18:44)
  12. 22 temmuz seçimleri öncesinde konuk olduğu bir televizyon programında (sanırım cnntürk'teydi) kadınların da askerlik yapması gerektiğine ilişkin savunmalar yapan, 15 yaşından beri komünist olduğunu söyleyen, salt partisinin maaşı ile geçinen, dürüst ama yetersiz adam.
    #2966260 (oraklacekicledevrim, 07.02.2008 17:11 ~ 19:23)
  13. mitinglerde diğer başkanlar gibi milleti gaza getirmek için kendini parçalamayan başkandır. her konuşması şiir gibidir.

kasımpaşalı * gibi kabadayı lafları yoktur ama ideoloji konusunda derin bilgisi vardır. idare edeceksiniz artık.
    #3265480 (meredith, 13.04.2008 18:24)
  14. "saddam hüseyin yaşamının son yıllarında bir anti-emperyalistti." sözlerinin sahibi olan Aydemir Güler, yazılarında tutarsız bir çizgi izler. Her konuda kesin yargılara varmayı hüner sayması bu tutarsızlığa yol açmıştır; vardığı yargılara geri adım atamayacak kadar kesin ulaşması, bir müddet sonra düşüncelerinin çarpışmaya başlamasına yol açmıştır çünkü. halepçe katliamı'nın gerçekliğine inanmayan; Saddam'a küfretmenin bugünkü şartlarda Irak direnişini olumsuz etkileyeceğini düşünen; ama ona anti-emperyalistlik affetmeyecek kadar da aklı başında biri olarak söyleyebilirim ki Aydemir Güler yirmi yıllık dergiciden beklenmeyen saçma yazılara imza atmaktadır. Kişi olarak bambaşka, gerçek bir insan olan Güler'in yazı yazmaktan vazgeçmesinin zamanı gelmiştir.
    #3938935 (Ahmet Ruhi Elmas, 09.09.2008 12:56 ~ 13:02)
  15. dün ece temelkuran'ın habertürk'te sunduğu bir programda örgütlenmenin önemi vurgulamış, hiçbir yolsuzluğu olmayan parti başkanı.
    #4123438 (RockBursa, 22.10.2008 14:17)
  16. "kadınlar da askerlik yapmalı" sözünü bugünkü türkiye için değil, geleceğin sosyalist türkiyesi için dile getirmiştir, evet sosyalist türkiye'de yurt savunması profesyonel bir orduyla değil, kadınıyla erkeğiyle bütün bir halk tarafından gerçekleştirilecektir.
    #4306773 (jakobenlerin sonuncusu, 01.12.2008 23:27)
  17. esasen bu yeni bir şey değil, tabi tam seçim öncesi televizyonda böyle bi açıklama yapınca daha bi tartışılabilir hale geldi kendisi ama bu zaten TKP'nin programında yıllardır bulunan bir şey.

stalinizm meselesiyle bu aslında oldukça bağlantılı, yalnız stalinizm derken "tek ülkede sosyalizm"i kastediyorum. küba veya vietnam'daki gibi özünde ulusal kurtuluşculuk yatan sosyalizan bir hareketin iktidara geçmesi durumunda -ki bu durumda bu hareket TKP oluyor- dışarıdan gelecek olan saldırılar için kendinizi korumak zorunda kalırsınız -ulusal çapta olmayan herhangi bir devrim içinde esasen bu hala temel bir problem. bunun tek yolu da güçlü bir ordudur. sosyalist bir hareketin profesyonel ordu oluşturmak gibi bir imkanının olmadığını ve idelojik açıdan da zaten buna karşı olduğunu düşünürsek, tek çare bugünde gördüğümüz bildiğimiz anlamda ulusal bir ordu. manzara bu olduğu zaman nüfusun yarısının fonksiyonunu cepheye mermi taşırken helak olmakla sınırlandırmak istemiyorsanız, askerlik eğitimini kadınlara da yaymanız gayet mantıklı olacaktır diye düşünülebilinir. ama şu an tabi stalinist-ulusal kurtuluşcu bir perspektiften bakarak söylüyorum bunu, kendi içinde bir mantığı vardır belkide demeye çalışıyorum, faşizm demek olmadığını söylemeye çalışıyorum. zaten bu çerçevede olaya baktığımızda militarizm sorununun aşılmadığını açıkça görürüz. militarizm gibi konuyu bu coğrafyada olup da bu kadar sığ yerlerden ele alan birisidir demek ki aydemir güler.

ve yinelemek istiyorum bu sorun bana kalırsa bir komünist partinin ya da herhangi bir şekilde önderlik iddiasındaki bir örgütün altından kalkabileceği iş değil.

aydemir güler'in bu lafı zaten biraz yersiz olmuş...
    #4306827 (neandertal, 01.12.2008 23:36)
  18. Kadınlar da zorunlu askerlik yapmalı diyen bir başkandır. doğu perinçek ile boy ölçüşebilecek kıvama gelmiş başkandır.

gerçi kızmamak gerek pek. askerlik meselesi iki ucu boklu değnek... tkp'yi falan aşar o mesele, bir komünist partinin çapı yetmez o meseleyi çözmeye, aha bu kadar diyeyim... Bu konuda illa bir şey söyleyecekti madem biraz saksıyı çalıştırıp kadınlara -eşitlik adına- "zorunlu hastabakıcılık" falan önereydi de en azından boyle tepetaklak gitmeyeydi...

Bir de, kadınların da zorunlu askerlik yaptığı bir ülke biliyoruz* zaten halihazırda... Nedir bu? israil militarizmi karşıtlığı yaparken tersinden israilizasyon propagandası diye sormazlar mı adama?...
    #4306744 (neandertal, 24.12.2008 12:42 ~ 26.12.2008 01:04)
  19. erkan baş liderliğindeki cunta tarafından görevine son verilen devrik lider. Girit adasına sürülmüştür. Liderliğindeki hizip hareketi kandiye'den yönetilmektedir.
    #4676905 (Ahmet Ruhi Elmas, 10.02.2009 16:07 ~ 16:09)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

aydemir guler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aydemir guler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aydemir guler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about aydemir guler. Copyrights of the articles are belong to their authors.