ayar verme sanati 

kapat
  1. iğneleyici bir şekilde laf sokmak, yazar kişinin damarına basmak, kendince "lafı koydum" demek tam olarak ayar vermek değildir. karşındaki kişiye verdiğin küçük bir hayat dersi verip ona bir bakış açısı daha kazandırmaktır aslında.

sanatın ne olduğunu bilmeden bazı şeyleri sanata dökmek ya da sanata döktüğünü sanmak kişinin kendince ayar verdiğini sanmaktan öteye gidemez, aslında o an kendine ayar alınması için kendini uygun moda sokmaya çalışmaktadır. ayar vermeyi bilmeyenler ve ayarın ne olduğunu bilmeyenlerin "dikkat ayar veriyorum" şeklinde kokan entryleri hemen ardından kişinin ayar yemesine sebep olur.

bu tarz ayar verme çabasında olanlar için "ayar vermek" şöyle olmalıdır,

(bkz: ayar verilmez alınır)
    #3337562 (gone with the shit, 30.04.2008 00:20)
  2. kaportacı sanatıdır.

(bkz: gel abi yanaş senin takımlara bir ayar çekelim)
    #3337582 (borcu, 30.04.2008 00:25)
  3. gerçekten bir sanat olarak bakılırsa sanatçısı tornaci olması gereken kavramdır. torna üzerindeki zilyon tane ayar hedesine hakim olarak bazen sadece bir bakışla ölçü alarak yapılacak parçanın aynısını yapabilme özelliğine sahiptir bu sanatçılar.
    #3337689 (never neverland, 30.04.2008 00:51)
  4. (bkz: bumerang ayar)
    #3337722 (LOL OL, 30.04.2008 01:02)
  5. çok az kişinin başarılı olabildiği sanattır. karşıt düşünceleri, karşıdakinin kişiliğini rencide etmeden, hakaret etmeden, saygılı ve esprili bir üslupla, tutarlı olarak ifade etmeyi gerektirir. sonuçta ne söylediğin değil, nasıl söylediğin önemlidir. bu sanata vakıf olanlar bunu bilirler. onlar, dünya görüşüne ve de özenilecek bir peygamber sabrına sahip, pozitif insanlardır. ikna kabiliyetleri de yüksektir, taşı tam gediğine oturtup tartışmayı sonlandırırlar. onların verdiği "ayar"ın üzerine ayar vermeye kalkan işgüzarlar sadece komik duruma düşer; "annee, bu benim saçımı çektia!" diye kendi kendini paralayan agresif bir çocuk gibi gözükürler.
    #3623956 (ashtarte, 05.07.2008 17:58)

© 2008 - uludağ sözlük

ayar verme sanati başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ayar verme sanati ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayar verme sanati nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dunyadaki tum cam agaclarini icime almak istiyorum » champix » imdb top 250 » scars on broadway » elf dedim be dedim » slayerized » nerede eski ertugrul ozkok ler » lan mi canin sagolsun » 0 alacagim diye aglayip 95 alan kiz » templar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games