ayaklanma 

kapat
  1. Birçok kimsenin cebir ve şiddet kullanarak devlet güçlerine karşı gelmesi, başkaldırma, isyan, kıyam. *
    #430542 (tatasoy, 16.07.2006 06:10)
  2. Istanbul'daki yeniçerilerin ulûfelerini zamaninda alamamalarini bahane ederek çikardiklari isyanlar dogrudan sarayi hedef almistir. Fesat yuvasi hâline gelen Yeniçeri Ocagi'ni düzenlemek isteyen II. Osman (1618-1622) yeniçerilerin hismina ugramis, isyancilar sarayi basmistir. Yeniçeriler, Genç Osman'i tahttan indirerek yerine, III. Mehmet'in kardesi I.Mustafa'yi getirmisler ve bununla da kalmayarak, Genç Osman'i Yedikule Zindanlarinda katletmislerdir. Bu olay yeniçerilerin bir padisahi tahttan düsürüp, katletmelerinin ilk örnegi olmasi açisindan dikkat çekicidir. *
    ayaklanma, isyan denilse akla ilk gelen vaka.
    #782867 (kacak kelebek, 28.10.2006 11:10)
  3. (bkz: huruç)
    #875250 (vernon sullivan, 18.11.2006 05:44)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ayaklanma başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ayaklanma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayaklanma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ayaklanma. Copyright of the articles are belong to their authors.

» gavur dagi » secularism » evaporasyon » van ercis itimat » hıyanet i vataniye kanunu nedir » muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi » 19 eylul 2008 denizlispor trabzonspor maci » seytan ridvan » aslinda butun turkuculer milletvekili falan ols » blowjob » friv » mustafa islamoglu » butik » posta gazatesi ve haydar dumen efanesi » ataturk un gittigi okullar » bursa ya kar yagisi » ruyada olmus yakinini gormek » milfler » morgan de sanctis » ama benim cigerim yanar » planktonik ask » olasi fotomac mansetleri » google earth » yasindan olgun davranmaya calismak » ilkbahar sabahi gunesle uyanmak » chp nin universite ogrencilerine takmasi » ankara universitesi hukuk fakultesi » milliyetci lezbiyen » damacanaya fazla basilan andaki caresizlik » hollywood un en sansli aktorleri » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » entrylerini kiz arkadasinin takip etmesi » ege28 » denek hayatim » matrixxx reloaded » maca asi » dogalgaz zammina karsi halkin eylemi var » mekana selam yerine espiriyle giren insan » seksteki performans ad ve soyadina bagli » aykut kocaman » melegim