ayak altinda dolasmak 

kapat
  1. Birisinin isini yapmaya engel teskil edecek sekilde ortalikta dolanmak, fazlalik olmak.
    #240666 (tatasoy, 13.05.2006 19:47)
  2. annelerin çocuğuna misafirler geldiğinde söylediği söz: "ayak altında dolaşma".
    #285148 (asiti kaçmış kola, 28.05.2006 13:52)
  3. sopalık veletlerin içgüdüsel olarak yaptığı iş, oluş.
    #935794 (dabaddah, 01.12.2006 20:04)
  4. (bkz: kedi) *
    #936598 (mualla, 01.12.2006 22:25)
  5. evde böyle bir davranışta bulunacak çocukların olması gerekir ki, bu da insana mutluluk verir.
    #936610 (xsentos, 01.12.2006 22:28)
  6. Bir Türk deyimi ve iş yapan ların genellikle kullandıkları söz.
    #936663 (temel reis, 01.12.2006 22:39 ~ 03.12.2006 21:12)
  7. bir insan sanırım bu sözü en fazla anne olduğunda kullanabilir.babalar hiç "ayak altında dolaşma" demez.

mutfağa en uzak odada otururken (ki masum olduğumuzu söylemedim;ama dikkat çekmek istiyorum,mutfakta değiliz sadece bulunduğumuz odada yaramazlık yapıyoruz) annemiz en sevdiği borcam'ını kırar;biz de sesten olsa gerek mutfağa doğru yöneliriz,işte tam bu sırada sanki en uç odadan olağanüstü güçlerle borcamı kırmışız gibi annemizin bağırarak kullandığı fiilimsidir.

-ayak altında dolaşmaaa!
    -madem okadar aşağıdaydım,borcamı tutamadım diye mi bu çığlık?
    -hiç normal bir çocuk gibi davranamayacaksın diğ mi?
    -iyi de anne.ben birşey..
    -sus.içeriye git!
    #936678 (smyrna, 01.12.2006 22:42)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ayak altinda dolasmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ayak altinda dolasmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ayak altinda dolasmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ayak altinda dolasmak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» gavur dagi » secularism » evaporasyon » van ercis itimat » hıyanet i vataniye kanunu nedir » muslu cocuklara oyuncak yagdiralim kampanyasi » 19 eylul 2008 denizlispor trabzonspor maci » seytan ridvan » aslinda butun turkuculer milletvekili falan ols » blowjob » friv » mustafa islamoglu » butik » posta gazatesi ve haydar dumen efanesi » ataturk un gittigi okullar » bursa ya kar yagisi » ruyada olmus yakinini gormek » milfler » morgan de sanctis » ama benim cigerim yanar » bejna » al bir de burdan yak » abdullah ocalan » bacak fetisisti » aret vartanyan » kartal anadolu lisesi » tramvayda bir hanimefendiye yer vermek » seni aldatirim ruhun bile duymaz diyen kiz » honduras » 2029 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » kendini disardan izlemek » olasi istanbul depremi » kalem pustun elinde » eski sevgilinin anne olmasi » askerlik palavralari » huseyin ali riza albayrak » nobetlese yoksulluk » idare i maslahatcilar esasli inklap yapamazlar » ogrenci isi turk kahvesi » izmir ekonomi universitesi