aya 

kapat
  1. avuç içine verilen isimdir.ayalamak halk dilinde avuçlamak anlamına gelir.bir başlıkta iki tanım da buna denir...
    (karga, 24.03.2006 09:19)
  2. hagia'nın Türkçe'de okunuşu.
    (bkz: hagia sophia)
    (CunaurG, 14.09.2006 03:00)
  3. bizanslarda, aziz, ulu demekmiş.
    ayrıca benim takma adım. (bkz: chibiaya)
    (chibiaya, 26.06.2007 14:43)
  4. karslıların genelde cümle başında kullandığı bir hitap şekli.kanımca ya'nın başında ünlü türemiş versiyonudur.

kars'ta kullanım şekline örnek;

-aya dişlerim ağırir ehmeh yiyemirem.

istanbul turkcesi'ndeki karşılığı;

-ya dişlerim ağırıyor ekmek yiyemiyorum.

--spoiler--
    cümlenin ağızdan çıkma sebebi;

1 kilo ekşi elma yiyen arkadaşın dişlerinin kendi tabiriyle ''kesilmesi'' ve yemek yerken acı vermesi.
    --spoiler--
    (xabiasvili, 18.02.2008 10:56)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» bunu yapan insan olamaz » bursa nin erkekleri » lise de okul subesi g olan ogrenci » engineer » four minutes » cemil cicek » pkk » bir insanin sesine asik olmak » limit hiz » fulham » lost missing pieces » sozluk okuma yazma dersleri » el classico » elnino1907 » amy winehouse » kocum ali kemal » response if under duress » akrep burcu » uuserlerin deviantart adresleri » besiktas in uefa ya gitmesi » sf2 » sirat koprusu icin cambaz egitimi almak » bana bebegim de » ercan saatci » the hitchhiker s guide to the galaxy » john lennon » ornek olmak » komedi dukkani » hakkari a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa