ay sonu 

kapat
  1. paranın suyunu çektiği, yeni ayın iple çekildiği, ne kadar da uzun sürdü bu ay dememize neden olan zaman dilimidir.
    #2044830 (duchesse, 31.07.2007 16:54)
  2. (bkz: ay başı)
    #2044883 (istanbul icin efkar vakti, 31.07.2007 17:01)
  3. babalarin en cok arandigi donemdir.
    #2044886 (yasakani, 31.07.2007 17:02)
  4. babaların sırra kadem bastığı biz öğrenci kesimin babalara geldiğimiz zaman dilimidir.
    #2044910 (karniyapyarik, 31.07.2007 17:05)
  5. Zaman ne kadar çabuk geçiyor yine ay sonu gelmiş denilen zamandır.
    #2045774 (lastlady, 31.07.2007 19:19)
  6. direk olay (bkz: parasızlık) ile ifade edilir.

lakin öyledir, mesleğiniz de önemli değil.

maaşlı çalışıyorsanız, ödemelerdi, masraflardı, cepte beş kuruş para gördüm harcamalardı derken ay sonu gelir ve cebinizde hakkaten sigara alacak para kalmaz ve ertesi gün servisi kaçırırsam işe gidemem telaşesine bile düşebilirsiniz.

arada babalar özellikle bu dönemlerde başınıza beladır. aramazlar, sormazlar, yardım etmezler; ama derken ay başı olur ve bir anda canım oğluma döner iş.
    #3208603 (nerval, 30.03.2008 02:56)
  7. ertelemeler dönemidir.
    #3208618 (light beam, 30.03.2008 04:02)

© 2008 - uludağ sözlük

ay sonu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ay sonu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ay sonu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» 10 ekim » kurt milliyetciligi yapan sosyalist » sozluk yazarlari para toplasin izlanda yi alsin » ok sitesindeki sorulari cevaplayan doktor » firindan yeni cikmis pogaca » 10 ekim 2008 gorukle deki jandarma hareketliligi » sakin akar uludag sozluk te geceleri sular » asik olunan kadindan ayrilmak zorunda olmak » karti bankamatige kaptirmak » gecmisi ozleten olaylar » berfin » radyo sol » erdal guney » minibuscu laflari » ismail saib sencer » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yazarlarin aslinda demek istedikleri » klozete iserken en az ses cikaran noktayi aramak » otuz kupona alinmadi bu vatan » bitlis te bes minare » erotofobi » kuresel isinmanin yararlari » gulen karaman » ilk bulusmada pirlanta alan sevgili » hazreti ayse » prezervatif » uludag sozluk yazarligi yemini » olmek istemek ama olememek » kadin erkek esitligi » sener eruygur » sac oynama aliskanligi