avasas 

/ 3
kapat
  1. vakti zamanında nurcu olan ekşi sözlük yazarı. yaptıkları için;
    (bkz: helal olsun)

edit:en nihayetinde başlık üstüme kalmıştır, gurur duydum o başka.
    (no leaf clover, 24.09.2006 14:44 ~ 25.04.2007 19:02)
  2. fethullah gülen ve said nursi gibi insanları ülkenin müsbet değeri gören/görebilen zihniyetle mücadeleyi ekşi sözlükte sürdüren nadiren de olsa abartılı davrandığını düşünebileceğiniz -ben düşünmüyorum- suser.
    günler ve günler sonra gelen ekleme: artık düşünüyorum.
    (stockton to malone, 09.10.2006 03:15 ~ 10.12.2006 18:23)
  3. galatasaray fanatiğidir bu ayrıca.
    (heman0212, 19.10.2006 21:42)
  4. bakın bir de böyle demiş:
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=10128980
    (azorka, 04.11.2006 17:46 ~ 17:51)
  5. bosna'da 95 yılında yapılan katliamda neden her camiyi yıkmaya çalıştıklarını sormamış, orta asya'da, filistin, ırak ve bosna'da acımasızca katledilen insanların ortak paydalarının müslüman olmak olduğunu anlayamamış, ben dini istismar edenlere karşıyım maskesi altında dine savaş açmış bir ekşi yazarı. açtığı başlıkların içeriğinden dini istismar edenler yerine doğrudan dine yöneldiğini anlamak mümkün, istediğini yazıyor sonuçta ama ekşi'de prim yapıyor olması bile anlamlı, ekşi bize birşeyler anlatmaya çalışıyor. avasas gibiler bu ülkede sayıca çok fazla değil, sadece göze batıyorlar. koyunun olmadığı yerde avasasa nurcu derler tabi, ekşi'de din konusunda öyle hakaretler var ki avasas bildiğin hacı.
    (bkz: şaka lan şaka)
    (kisinin degeri aradigi seydir, 04.11.2006 18:19)
  6. eksi sozluk kapasitesinin çok üstünde olan yazar.
    (tfcvbg, 04.11.2006 18:21 ~ 07.12.2006 18:20)
  7. din ile futbol kulubu taraftarligi arasındaki farkı anlayamayan eksi sozluk yazarıdır.

(bkz: din ile futbol aynı şey değildir)
    (cennetten kovulan, 04.11.2006 18:26)
  8. 3-5 yıl bir cemaatin içinde bulunan birinin yazabileceği şeyleri yazan kişi. ayrıntılara hakim olması bunun ispatı. geçmişinde hata yaptığına inanmak istiyor sanki. debeleniyor. açık arıyor. uç noktalara temas ederek kendini tatmin etmeye çalışıyor. bi de şu var (bkz: kuyruk acısı)
    (abuzittin zelzele, 04.11.2006 18:41)
  9. birkaç kelam edip de hoşlanılacak adam. telefonda sesi seksi gelen avukat.

not: gay değilim.
    (bahdeniz, 11.11.2006 06:30)
  10. anlamsal örüntülerin semantiğini 'bozup' kendi kafasına göre yeniden 'yapan' post-modern gerici; özgürlük düşmanı değişik bir 'kültürlü' insan...
    (cryptic, 03.12.2006 03:21 ~ 03:36)
  11. "psişik bir olgu".
    "sayrılı ruhsal yapılı" sözlük karakteri.
    (saygisiz tip, 11.12.2006 18:22 ~ 18:25)
  12. hoşgelmiş yazar.

(bkz: kim olursan ol gene gel)*
    (pilotmont, 12.12.2006 02:03)
  13. sözlüğümüze damladığını az önce fark ettiğim, buradaki tavrının ne olacağını merak ettiğim yazar.

huylu huyundan vazgecmez özlü sözünden ötürü beni bir korku bürüdü ama belki diyorum, belki ağaç daha yaştır.

klavyesinden yapacağı nokta atışlarını merakla bekliyorum.
    (Mosquito, 15.12.2006 02:32)
  14. eksi de kendisiyle tartisan bir cok yazarin ucurulma nedeni olarak gosterilen * .iyi ayar veren ve entrylerini okumaktan pek bir zevk aldigim akil dolu yazar.

ayrica su yazisi okunmaya degerdir:

pek çok örnek var uzatmak istemiyorum. istemesem de yine kendimden bahsetmek durumunda kalacağım bu paragrafta. "küçükken kendisini iğneci ya da polis amca yerine iran molla rejimi muhafızlarıyla mı korkuttular bilemiyorum ama bu derece bir rejim korkusu hiç normal gelmiyor bana" demiş çagrika. hayır cagrika aksine şeriat özlemleri ile dolu olan bir ailede doğdum. dilim dönmeye başladığında "mücahit erbakan, biz biz fatihleyin nesliyiz" gibi replikleri ezberleten bir aile. babam 35 yıllık milli görüşçü. 2002 seçimlerinden önce hem akape'den hem de saadet partisi'nden ilçe yönetim kurulu üyeliği geldi ama ikisini de kabul etmedi. ancak o yaşında köy köy dağ bayır saadet partisi için çalıştı. kızkardeşleirm türbanlı. şu anki bakış açımla en büyük şansım anadolu lisesini kazanıp yatılı okumak üzere o ortamdan ayrılmak oldu. ayrılmasa idim imam okuluna gidecektim. okulda da kurtulamadım bazı şeylerden. bu sefer de fethullahçılar. yedi senem içlerinde geçti. sorumluluklarım bizzat kendilerinden sorumlu olduğum talebelerim vardı. mütevazi de değilim nurculuk ve islam bilgisi konusunda içlerinde ortalamanın epey üzerinde idim. adam kazanmanın, cemaate adam dahil etmenin eğitimini aldım. hala bana yarı şaka yarı ciddi de olsa "mürşidim" diyenler var içlerinde.bunları neden anlatıyorum? dışardan bakanlar için bu meseleler ciddi meseleler olarak görülmeyebilir ama çoğu şeyi bildiğim, gizlediği yüzlerinden haberdar olduğum için ben önem veriyorum bu konulara. kah riyakar bir yakınlık göstererek kah demokratçılık oynayarak insanları kandırdıklarını görüyorum. başbaşa kaldıklarında farklı, diğer insanlara farklı konuştuklarını, gelecek planlarını biliyorum. atatürk obsesyonlarını hiç unutmuyorum
    (scurtel, 15.12.2006 22:33 ~ 22:51)
  15. "hayır hayır burdaki adam, ordaki terbiyesiz olamaz" deyü ünlediğim yazar.
    (saygisiz tip, 21.12.2006 21:52)
  16. en son ekşi sözlükteki darbeden sonra "darbeyi ciddiye almamak" adı altında , ssg yi ve yönetimi destekleyeci * yazılar yazması sayesinde ekşide artık moderatorlüğü hakeden yazardır .
    (cabbar, 27.12.2006 13:46)
  17. kimse kim yazarıdır. kendi sözlüğümüzdeki yazarlardan haberimiz yok, bize ne ekşi'deki yazarlardan...
    (grand ekinoks, 27.12.2006 13:47)
  18. her sozluge bir tane gereken yazardir. yazdiklarindan anladigim kadariyla hakkeden kisilere ayar vermekten hic cekinmeyen bir yazardir. ayrica (bkz: bir avasas bin fetullah gulen gucundedir)
    (what is your problem 2, 10.01.2007 20:00)
  19. haddini asan sifatina giren yazar. biri hakkinda entry gircekse once adami tanimali yazari.
    (komikimben, 28.01.2007 16:58)
  20. sozlukte yazar oldugu halde nedense hic yazmayan kisi.
    (what is your problem 2, 17.03.2007 18:59)
  21. ekşi sözlüğün cem uzan'ı, emin çölajan'ı, zekeriya beyaz'ı...
    (saygisiz tip, 30.03.2007 11:51)
  22. burada yazar eksi sozlukte çaylak.*
    (laedri, 30.04.2007 18:39)
  23. "ibiş"lerin arasına hoşgelmiş yazar, pardon, muhterem pek sayın yazar. zira ekşiden gelmiş.
    (soul forged sin, 17.05.2007 17:54)
  24. (bkz: ayrıca tabii şu da var)

erdoğan teziçi kendi görüşlerine yatkınlığı sayesinde resmen koruyabilecek bir insanmış, ben bugün bunu gördüm. pek sayın muhterem insan-ı über erdoğan teziç'i koruyabilecek bir demokrat nasıl oluyor da oluyor diye sorası gelmiyor da değil insanın. ne farkı kalıyor ki akepeden teziç'in, ha kolpa ampül, ha kolpa floresan diye sormaz mı izanı yerinde birtakım insan? yoksa takiyecilik sadece yobazlara mahsus bir özellik değil mi acep?

biraz da ideolojileri falan bir kenara bırakıp gayet nötral sorulara geçelim isterse pek muhterem avasas hazretleri. (önceden söyleyeyim: şimdi benim bazı konularla ilgili yorumlarım olmaz, çünkü uzak kalmayı yeğlerim bazı şeylerden. bu yüzden sakın ola aşağıda yazılanları okuyup kendi görüşlerimle bağlamaya falan kalkmayın. önceden teşekkürler)

(#1640091)

entry'de görüldüğü üzere yök eleştiriliyor. e peki, neyi yanlış derseniz bunun, yanlış değil. hatta belki son derece yerinde bir tespit, eleştiri. amma velakin, bu madde kalkarsa, iran'a da gidebilecek öğrenciler, suudi arabistana'da. orada şeriat neyim öğrenecek pis yobaz! değil mi avasas hazretleri? şaka bir yana, "devlet ideolojisine karşıyım bak burda da kanıtı var" derken şu faktör gözden kaçıyor gibi geldi kanımca: zaten devlet'in bu ideolojisi değil miydi "yobaz"ları bir nebze olsun uzakta tutan? ve zaten sen değil miydin devletin bu ideolojisini "bilmeyerek de"(?) olsa savunan? yoksa işine geldiği gibi konuşma mı diyelim buna?

(şundan eminim ki burayı okuyup ya avasas hazretlerinin kendisi yada sözlüğün cin fikirli süper akıllı bir yazarı yukarıda yazdığım "aşağıda yazılanları okuyup kendi görüşlerimle bağlamaya falan kalkmayın" notunu es geçecek ve hakkımda "pis şeriatçı
    iğrenç takkiyeci" diye konuşmaya başlayacak.)

bitmedi!

militarizm'e, ulusalcı cepheye, ve anti-demokratlığa karşı çıkan birinin aynı zamanda "halkın seçimine" karşı çıkması, yada mırın kırın edip, böyle bir düşüncenin yanında olması nedir? bu bir çelişki midir? ("ama lütfen bak yani biz az gelişmişiz kem küm" denilirse, o zaman çelişki kat sayısı en az iki misli artar, belirteyim dedim)

not: ne akepeci, ne rteci, ne fetocu, ne yobaz, ne şeriatçı, ne antidemokrat, ne de marxist, ne de bilmemneyim. sadece ortada, bu insana dair büyük bir çelişki görmekteyim, ve söylemeden geçemeyecektim. açıklarsa sevinirim. nokta.
    (soul forged sin, 17.05.2007 18:33 ~ 19:02)
  25. http://avasas.sosyomat.com/

hani yuzune yansimi$ zaten desek yeridir...
    (essogluessek, 17.05.2007 18:44)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ornek olmak » apo ya verilebilecek alternatif cezalar » guzellik yarismalarinda aranan evlenmeme kosulu » numb » seri eksi oy vermenin cezasi » ilginc sorular » namuslu bir ailenin sahtekar bir uyesi olmak » yaran tespitler » friedrich wilhelm nietzsche » misafirlikte erken uyanip yatakta mahsur kalmak » ecayip heyvanlara benziyirsen » usakspor » kafasina laptop dusen adam » kina gecesi turkuleri » tek kisilik cafe koltugunda sevismek » hanimeli » 25 mayis 2008 turkiye uruguay maci » adele » teksas » milk » muslim celik » sprnova » kurt boregi » yucel arzen » bugun benim dogum gunum » abi » sivasspor un dordunculuk itirazi » anneye sigara ictigini soylemek » josh holloway li magnum reklami a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa