attila asut 

kapat
  1. Türk Dil Kurumu Basın Dil (1963).
    Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfının 1993 Şiir Yarışması'nda ilgiye değer
    Milliyet Sanat Dergisinin 1995 Abdi ipekçi Mektup Yarışması'nda mansiyon.
    Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Gazetecisi (1995).
    "Behzat Ay Yazın Emek" (2003)

ödüllerinin sahibi...

acının bir ucundan
    adam gibi
    alaz ağıdı
    bekle beni bir akşam alacasında
    giderayak
    menekşeli acılar
    mevlût
    övünerek aşkın ile
    öylesine bir aşk şiiri
    savaş sonu tutsak kampları
    şiirin rengi
    yaralı şiir
    yenişehir de bir öğle vakti

$iirlerinin yazarı değerli insan..5 Ekim 1939 Trabzon doğumluur kendisi.

hayatı için : http://www.siir.gen.tr/biyografi/attila_asut.htm
    #979881 (nonserviam, 11.12.2006 04:46 ~ 04:47)
  2. 5 Ekim 1939'da Trabzon'da doğdu. ilk yazı ve şiir denemeleri, "Ceylan", "Arkadaş", "Küçük Afacan" gibi çocuk dergilerinde yayımlandı. 1957'de profesyonel gazeteciliğe başladı. "Kıyı" dergisinin kuruluş çalışmalarına katıldı. "Dünya", "Akşam", "Milliyet" ve "Cumhuriyet" gazetelerinin Trabzon muhabirliğini yaptı. Ankara'ya yerleşti. Gerçek Ajansı, Anadolu Ajansı, TÜBA Ajansı'nda muhabir ve editör olarak çalıştı, basın danışmanlığı yaptı. Siyasal nedenlerle 1972-1977 yılları arasında yurtdışında zorunlu göçmenlik yaşadı. Yurda döndükten sonra "Politika" gazetesinde çalışmaya başladı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra 37 ay tutuklu kaldı. 1993'te, Aziz Nesin'in başyazarlığını yaptığı "Aydınlık" gazetesinde yazmaya başladı. "Siyah Beyaz" gazetesinin Kültür-Sanat Editörlüğünü yaptı.
    #2152904 (leggare, 18.08.2007 03:01)
  3. önde gelen şiirleri;

acının bir ucundan
    bekle beni bir akşam alacasında
    menekşeli acılar
    övünerek aşkın ile
    öylesine bir aşk şiiri
    #2152909 (leggare, 18.08.2007 03:02)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

attila asut başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. attila asut ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu attila asut nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about attila asut. Copyrights of the articles are belong to their authors.