ates kesilir gecse saba gulsenimizden 

kapat
  1. Divan şiirlerinin en güzel örneklerinden. ikinci selim'in cariyesi nurbanu için yazmış oldugu beyit.

Biz bülbül-i muhrik-dem-i gülzâr-i firâkız
    Ateş kesilir geçse sabâ gülşenimizden
    Selîmî

Edit:
    Bu söz ki an olur hancer gibi saplanır, an olur buz kestirir dört bir yanımı.
    Kimi zaman ateş nefesini getirir bana, kimi zaman yılan dilinin sözlerini.
    "Kaderse baska zaman baska yerde" idi ya, cok geç...
    Sensiz geçen geceler de vura vura öğrettiler.
    coktan tükenmiş, kalmamış ikimiz adına bir zaman kavramı bu alemde..
    #2575266 (Seytanin Fisildadiklari, 10.11.2007 02:19 ~ 02:20)

© 2008 - uludağ sözlük

ates kesilir gecse saba gulsenimizden başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ates kesilir gecse saba gulsenimizden ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ates kesilir gecse saba gulsenimizden nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pinara gel ki gorem » seni anliyorum » mehmet eren » celme takmak » 300 samatyali » 18 » dimitar ivankov » sevisirken dinlenecek sarkilar » elektrik muhendisini tamirci sanmak » ramazan avi » sozluk yazari olunca kendini ordinaryus sananlar » zengin insanlarin duyarsiz olusu » sozlukteki mal kizlar » pele nin aziz baskanim beni al demesi » toplu emo katliami » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » resim dersinden kopya cekmek » belizelilerin sozluk yazar olmasi » sisme koltuk » yigit ozgur esprileri » gislaved » paralel » kari koca ipek araya giren kopek » indirme sirasinda net in gidip gelmesi » ruzgarli havanin verdigi gecici karizma » dagda yasamak » mesut ozil » kiyamet gunu gazete mansetleri » prisoner » devil s trap » ne mutlu turk um diyene