ateistlerin muslumanlardan daha cok kuran okumasi 

kapat
  1. günümüz türkiyesinde olası bir durumdur. cogu evde bir kutusu, bazı evlerde ise dekoratif durması için kuran-ı kerim için işlemeli kaplar yapılmıstır ve duvara asılı durmaktadır. ev esrafı dönüp bakma zahmetinde bulunmaz. ancak ramazan ayı gelince akla gelir kuran-ı kerim. bunu cogumuz yasıyoruz. acı bir gercek olsa da bu böyle.
    #2119025 (MeLaNKoLiK, 12.08.2007 17:43)
  2. farkli bakis acilari kazanmak adina objektif degerlendirmeler yapilabilmesini saglayan bir durumdur, normaldir.
    #2570607 (revolter00, 08.11.2007 20:13)
  3. garipsenmemesi gereken tam tersine son derece mantikli gorunen bir durumdur. soyle ki eger deizm tarafi agir basan bir kisilikse uc temel dinin kitaplari ve ayriyetten diger dini ogretiler hakkinda pek cok sey okuyabilir. normal karsilanmalidir..
    #2570620 (glosoli, 08.11.2007 20:15)
  4. okuyup, öğrenip kendine göre olmadığını, inanmadığını anlamış ateisttir.
    (bkz: bilinçli ateist)
    #2570623 (portakalda vitamin, 08.11.2007 20:17)
  5. yaa biz inanmıyoz da neye inanmıyoruz diye kendine sormus ve arastırmaya baslamıs olan ateist arkadastır, yoksa yok böle bisi.
    #2570640 (arka plan, 08.11.2007 20:22 ~ 20:23)
  6. hic yorum yapmadan mevzu ile ilgili bi ayete bakilmasi gereken onerme:

ilahî kelâmın özü olan açık ve kesin hükümlü mesajlar ile müteşabihleri kapsayan bu ilahî kelâmı sana bahşeden O'dur. Kalpleri hakikatten sapmaya meyilli olanlar, sırf kafaları karıştır[acak şeyler bul]mak için ve ona [keyfî] anlamlar yüklemek amacıyla ilahî kelâmın müteşabih olarak ifade edilen kısmına uyarlar; oysa Allah'tan başka kimse onun kesin anlamını bilemez. Bu yüzden bilgide derinleşenler şöyle derler: Biz ona inanırız: [ilahî kelâmın] tümü Rabbimizdendir; derin kavrayış sahipleri dışında kimse bundan ders almasa da. (Al-i Imran 4-8)

edit: yaw biz katilmadigimiz entrylere eksi vermiyoz, kuran'dan ayet yazdim diye eksi veriyor herifcioglu. kureys zamanindaki cahiliye beyninin gunumuzdeki "modern" uzantilari iste..
    #2570740 (installer, 08.11.2007 20:50 ~ 21:07)
  7. pek inandırıcı olmayan durumdur.
    #2570869 (blackmaidu, 08.11.2007 21:28)
  8. tersi ispat edilene kadar benim gözümde doğru önermedir. Çünkü bu durumu açık seçik bir şekilde çevremde görebiliyorum.
    En basitinden Maide suresi 68. ayet'i örnek olarak verebiliriz. Bu ayetin içerdiği mana hakkında ne zaman bir müslüman ila tartışmaya girsem en sonunda "öyle ayet yok kuranda" diye (kendiside okumadığından)yalanlamıştır beni. Ama sonra olduğunu anlayıp g.t olmuştur ki bu seferde savunmasını "sen kimsin ki Allah'ın kelamını anlayacaksın."* üzerinden yapmıştır. Maide suresi 56. ayet'i aşağıda bulabilirsiniz.

"De ki: "Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, incil'i ve Rabbinizden size indirileni (Kur'an'ı) uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz." Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur'an onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme."

kaynak: http://www.kuran.gen.tr/?...iddle&kid=1&sid=5
    #2571010 (cettox, 08.11.2007 22:05)
  9. (bkz: aziz nesin)
    hatta aziz nesin bu olaya yeni bir boyut katıp bir dönem imamlık bile yapmıştır.*
    #2571035 (yav napcan adimi, 08.11.2007 22:11)
  10. kısa ve net: yalan
    #2571054 (hangar, 08.11.2007 22:16)
  11. dogrudur. ornekleri;

(bkz: turan dursun)

(bkz: aziz nesin)
    #2571057 (scurtel, 08.11.2007 22:17)
  12. müslümanların ayıbıdır.
    #2571061 (dandan, 08.11.2007 22:18)
  13. doğrudur. eğer ateistler eğer sırf cool olmak adına ateist olmuyorlarsa doğru bir önermedir. bu ayrı bir olayır ve gerçekten salakçadır. ama gerçekten ateistim diyenlerden bahsediyoruz biz şimdilik.

çünkü inançlarını terketmeden önce neye inanmayacaklarını bilmelidirler. bu yüzden her türlü dini kitabı hatmederler. bundan sonra da ateist olabilirler. sırf kitapların tümünü okudukları için "o kitaplardan sonra ateist olmak imkansızdır" denmesi de pek mantıksızdır canım.
    #2571064 (karin, 08.11.2007 22:19)
  14. saçmadır. zira ateist bir düşünce modelinden ziyade bir inanç-inançsızlık durumudur. isterse bin tane kur'an okusun yine ateist olabilir. çok fazla kitap okmuş ateiste birikimli ateist denir. cahili de vardır, eşşeği de. tıpkı inançlı insan gibi. hiç kur'an okumadan da inanan insan vardır ve bu durum onun inancını zedelemez, çok kitap okuyup inançlı olan da.

(bkz: sap saman kokteyli)
    #2571128 (antilopyawrusu, 08.11.2007 22:32)
  15. cok okuyarak daha doğru oldugunu düşünen saçma bünye zıvırtısıdır. öyle ki ben on kez incil okusam tüm dokuz kez incil okuyan hristiyanlardan daha imanlı olacağım anlamı çıkar ki burdan işte tam olarak burda gülünür.
    #2571146 (justinank, 08.11.2007 22:38)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ateistlerin muslumanlardan daha cok kuran okumasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ateistlerin muslumanlardan daha cok kuran okumasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ateistlerin muslumanlardan daha cok kuran okumasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ateistlerin muslumanlardan daha cok kuran okumasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.