ateistlerden nefret etme nedenleri 

kapat
  1. ateistlerden nefret etmeye gerek yoktur. tamam inanmayabilirler fakat inanmadıklarını göz göre göre inanan insanların gözlerine sokmaları beklenmemektedir kendilerinden. onlarda bu vatanın evladıdır. ancak dediğim gibi bizim onları zorlamamız sözkonusu değilken onların da inananlara saygı göstermesi gerekir. kardeş kardeş yaşanmalıdır. ben bir ateistle bir sene aynı evde kaldım birbirimizin inançlarına sataşmadan.

sözün özü için (bkz: senin dinin sana benim dinim bana)

verilmeye çalışılan ayar üzerine edit : uktedir efenim sazanın teki beklendi ve bulundu.

+ ayarın oku geri döndü ne yapalım efenim.
    - yapılacak bişey yok. alın içeri.
    #258549 (yesilbaslikertenkele, 18.05.2006 19:40 ~ 19:57)
  2. kavga sırasında ayar verdikleri için..

- olm döverim lan seni
    + yok ya gel bakalım
    - tutmayın lan beni allahın kitabın var mı laaannnn
    + hayır yok
    - dınk
    #258565 (TTTDDD, 18.05.2006 19:42)
  3. ancak kompleksli insanlarin sayabilecekleri zirvaliklardir bunlar.
    #258588 (dramtatatam, 18.05.2006 19:48)
  4. "Ateistlerin istem dışı da olsa bütün dinlere ve peygamberlerine hakaret etmesi"nin de gösterilebileceği listedir.

Bir ateistin düşüncesi gereği tanrı yoktur, dolayısıyla din de yoktur ve peygamberler de dolayısıyla yalancıdır. Bu da gerçekten inananlar için büyük bir hakarettir.
    #258598 (baybars, 18.05.2006 19:52)
  5. laik ve özgür bir ülkede yaşadığımızı düşünerek bir neden bulamadığım söylemdir. bırakın insanlar içinde yaşasındır, herkes aynı şeye inanmak zorunda değildir.
    basit olarak düşünürsek nasıl yapılan bir açıklama kimine göre yeterince doğru gelirken bir başkasına tamamıyla yanlış geliyorsa bu konuda aynen böyledir.
    (bkz: tümevarım)
    diyeceğim odur ki toplumu rahatsız etmiyorsa herkes dilediğini yaşayabilir.
    konu kapanmıştır, dağılın çabuk*
    #258626 (sefertasi, 18.05.2006 20:01 ~ 20:03)
  6. ahan da dedigim tutmus.(#258315)
    (bkz: serefsizim aklima geldiydi)
    #258655 (Hexagram, 18.05.2006 20:10 ~ 20:19)
  7. kendilerine saygı duyulmasını isterler ama ilahi dinlere laf atmaktan ve kötülemekten geri kalmazlar.nerede saygı nerede demokrasi.sizden nefret ediyorum ot insanlar.
    #258742 (kurabiyecanavari, 18.05.2006 20:46)
  8. malesef çoğunun dinlerle özellikle islam diniyle dalga geçmesi, saygı duymaması.*
    #258801 (kekistanlihobbit, 18.05.2006 21:01)
  9. islamiyet hoşgörü dinidir diyenlere duyurulur ateisti öldürün cennete gidin emir 1400 yıl öncesinden verilmiştir..

"onlar allah tan baska allah olmadigina muhammed in onun kulu ve elçisi olduguna inanincaya bizim kiblemize dönünceye kestiklerimizi yiyinceye ve namazimizi kilincaya ve zekatlarini verinceye kadar insanlarla öldürüsmem mukatele emroldu ınsanlar bunlari yerine getirdikleri zaman benden kanlarini ve mallarini kurtarmis olurlar (Buhari, Selat/28; Tecrid, hadis 24; Ebu Davud, Cihad/104, hadis 2641; Müslim, Iman/32, hadis 20,22)

"allah süphesiz allah yolunda savasip öldüren ve öldürülen müminlerin canlarini ve mallarini tevrat ıncil ve kur an da sözverilmis bir hak olarak cennet karsiliginda satinalmistir verdigi sözü allah tan daha çok tutan kim vardir öyleyse yaptiginiz alisverise sevinin bu basaridir". (Tevbe Suresi,111) Kafir öldüren müslümana cennet müjdelenmistir..

Bakara Suresi, 178. Ayet: "ey inananlar öldürmede kisas size farz kilindi hüre hür köleye köle kadina kadin " Nahl Sures, 126.ayet: " eger bir topluluga azap edecekseniz size yapilan azabin esiyle azap edin." kuran bir ikaz uyari kitabidir: Enam Suresi, 19.ayet: "Bu Kuran, sizi ve ulasilacak herkesi uyarmak için vahyoldu"
    #258839 (witch is back, 18.05.2006 21:12 ~ 21:18)
  10. (bkz: abisine allah belanı versin diyen satnisti döven ateist)*
    #258917 (pasifagresif, 18.05.2006 21:27)
  11. Kimsenin ateistlerden nefret ettiği yok.Tek nefret edilen konu;din üzerinde hiçbir bilgisi olmadan dini karalamaya çalışan cahillerdir.Yoksa ateistlerle herhangi bir sorun bulunmamaktadır.Saygı çerçevesinde herkes bilgisini aktrabilir.
    Herkesin inancı kendine özel.Herkes inanıp inanmamakta hür.Ancak saygısızlık yaparsa bir grup işte o zaman sevilmeyecektir.
    #258931 (italiano, 18.05.2006 21:31)
  12. (bkz: din hakkında çok şey bildiğini sanıp yalan hadislerle mensubu olduğu dini saptıranlardan nefret etmek)
    #259007 (PuCCa, 18.05.2006 21:49)
  13. adanada ki ateistLere ediLen küfürLerin hep bosa gitmesi sinir bir durumdur.
    -aLLahsız!
    -hee noLmus yani..
    -...
    #259040 (voLcan, 18.05.2006 21:56)
  14. herkes dinini özgürce yaşamalı, dinsizler asla... şeklinde buram buram riya, ikiyüzlülük kokan durum.
    #260684 (montajelemani, 19.05.2006 11:53)
  15. yaradilani sev yaradan da ötürü.. yüzyillardir bu toplumun özünde canli kalmis bir söz. Inanan veya inanmayan bir insan, inandigi veya inanmadigi icin cesitli bahaneler ortaya sürüp, mevcut huzuru ve insanlar arasi baris i rahatsiz ediyorsa ya da ne bileyim insanlarin hassas düsünce ve duygularini taciz ediyorsa, nefret edilir tabii. Bu her konuda gecerli bir durumdur. Ama kendi ic dünyasindaki sorular, kaygilar, kaoslar her insanda az-cok zaten vardir. Ince bir detay var inanmakla inanamamak arasinda,ince bir zar diyelim(inanamamak la inanmamak baska elbette). Ve bununla baglantili oalarak; kalple yapilan isler her zaman daha makbuldur- nefret de olsa, sevgi de olsa- Dilimizi iceri cekmedikde bu gürültüler sürer gider- der bilenoglan..
    #260773 (Justice of the Peace, 19.05.2006 12:30 ~ 12:31)
  16. "benim dinim bana senin dinin sanadır" ile bu tür polemiklere yumuşak yaklaşılması gereken inanan sözüdür.*
    #260785 (scarface, 19.05.2006 12:33)
  17. durup durup tanrıya küfür etmeleri.
    herkes etmemektedir ama edenlerede rastlanmaktadir.
    #260800 (LocK, 19.05.2006 12:38)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ateistlerden nefret etme nedenleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ateistlerden nefret etme nedenleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ateistlerden nefret etme nedenleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ateistlerden nefret etme nedenleri. Copyrights of the articles are belong to their authors.