bugün

balıkesir'de bir hutbesi ve namaz kıldırması vardır.
ben dini bilgisinin en azından benden çok daha fazla olduğuna inanıyorum.
annesi zübeyde hanım tarafından sağlam bir din eğitimi aldırıldığını biliyorum
inönü harf devrimine rağmen özel notlarını ölene kadar osmanlıca tutmuştur.
ibadetlerini yapıp yapmadıklarını bilmem
ama bunlar osmanlı terbiyesi almış paşalardır.
aynı zamanda bugün çok alimle kıyaslanabilecek dini bilgileri vardı.
atatürk te diğer müslümanlar gibi namaz kılmıştır ama genelde hep cemaatle.
şimdi kalkıp atatürk çok dindar bir adamdı diyemeyiz ama kalkıp atatürk deccaldi, islamın baş düşmanıydı demek terbiyesizlik ve haddi aşmak olur.
tamamen atatürk ün kendi insiyatifindedir.
kılar kılmaz sanane.
(bkz: zaman ev krütata)
zaman ın tersinin namaz olması
Düzenleme:
ilk taşı günahsız olanınız atsın.
herhangi bir insanla namazın ilgisini sormanın anlamını merak ettiren entiri. Atatürk hakkında islamcıların fikrini değiştirmenin anlamı nedir ? atatürkün namaz kılması neyi hoş gösterecek ya da kılmaması neyi iğrençleştirecek.
siz kendinize bakın. siz kılıyor musunuz ? kılmıyor musunuz . çok mu önemli bir insanın namaz kılıp kılmaması. önemliyse de sadece kendisi için önemlidir.
atatürk bir imam olsaydı namaz kılıp kılmamasını tartışabilirdik...
Mustafa kemal atatürk ün, namaz kilmak ve namaz kilan kisi ile ilgili ne düsüngünü ortaya koymamiza yardimci olacak, islami kesimin
atatürk hakkindaki düsüncelerinin degismesine katkida bulunacak ve atatürk asigi kisilerin namaz hakkindaki önyargilarindan kurtulmasina sebebbiyet verecek bir baslik olabilir.

hepsi degil islami kesimden bircok kisinin atatürk hakkinda önyargilari oldugunu biliyoruz.
yine hepsi degil ama atatürkcü olup namaz hakkinda yine önyargilari olan kisiler de mevcut.

atatürk ün namaza olan bakis acisi böyleyken ve bizlere bircok manevi katkida bulunmusken atatürk düsmanligi yada atatürkcülerin dine olan düsmanligi neden diye sormadan edemiyor insan.

buyrum birlikte okuyalim.

edit: hem dinciyim hem atatürkcü varmi ötesi.

--spoiler--
Mustafa Kemal Atatürk'ün, namaz kılan yüksek rütbeli bir subayı ihbar eden milletvekilinin trenden indirilmesini istediği ortaya çıktı. Atatürk, aynı milletvekilinin tekrar seçilmesini de engellemiş.

Bu olayı aktaran Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Atatürk'ün, gammazcı vekil hakkında, "Bu adam namaz kılmayı kendi aklınca suç görüyor." dediğini söylüyor.

Diyanet işleri Başkanlığı'nın yayınladığı aylık Diyanet dergisinin nisan sayısında 'Atatürk, Din ve Din Adamları' konusu işlendi. Atatürk'ün din konusundaki düşünceleri ve uygulamaları, resmî dairelerde namaz kılanları ve bu kurumlarda mescit bulunduğunu gammazlayanlara en güzel cevabı veriyor.
Dosyayı hazırlayan Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu, Atatürk'ün din ve lâiklik hakkındaki görüşlerinin 'en az bilinen ve en çok istismar edilen' yönü olduğunu söylüyor.

Yazıda Atatürk'ün din adamlarına ve dinî vecibelerini yerine getirenlere karşı son derece saygılı olduğu yaşanmış bir örnekle anlatılıyor. Prof. Dr. Sarıkoyuncu'nun anlattığına göre olay şöyle gerçekleşiyor:

Atatürk, 1930 yılında Fevzi Çakmak'la birlikte trenle yurt gezisine çıkar. Kompartımanında ülke sorunlarını konuşurlarken bir milletvekili içeri girip, Atatürk'ün kulağına bir şeyler söyler. Atatürk'ün kaşları çatılır, Fevzi Paşa'ya dönerek, "Paşam, lütfen beni takip ediniz, arkadaşlar bir haber getirdi, inceleyelim." der. Hep birlikte diğer vagona geçtiklerinde yüksek rütbeli bir subayın kanepe üzerinde namaz kıldığını görürler. Atatürk, mareşale dönerek şöyle der:

"Paşam, bu adamın (gammazcıyı işaret ediyor) biraz evvel kulağıma gizli bir şeyler söylediğini gördünüz. Bu adam muhafız kıtasına mensup yüksek rütbeli bir subayın namaz kıldığını gammazladı. Bu adam namaz kılmayı kendi aklınca suç görüyor. Durumu size göstermek için buraya kadar zahmet ettim." Atatürk ilk istasyonda milletvekilini trenden indirir ve gelecek dönem milletvekili seçilmesini de engeller.
--spoiler--