ataturk universitesi 

kapat
  1. efendim amma üniversite varmış ülkemizde gire gire bitiremedim diye bir girizgah yaptıktan sonra sözü atatürk üniversitesine bırakıyorum..

Atatürk Üniversitesi'nin tarihçesi Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli rüyalarından birinin gerçekleşmesidir. Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasama yılını açış konuşmasında Doğu Anadolu'da büyük bir üniversite kurmanın gereğini ifade ederek, bu husustaki çalışmaları başlatma talimatı vermiştir. Atatürk'ün ölümünün ardından bu çalışmalara 12 yıl ara verildikten sonra konu,1950 yılında tekrar gündeme getirildi. 1951 yılında oluşturulan bir komisyon Doğu Üniversitesi'nin Erzurum'da kurulmasını önerdi. 1954 yılında çıkarılan 6373 Sayılı Kanunla bu üniversitenin adının Atatürk Üniversitesi olması kararlaştırıldı. Aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri A.I.D. (USAID) teşkilatı aracılığı sonucu Atatürk üniversitesi Nebraska Üniversitesi ile eşleştirilmiştir ve işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Nebraska Üniversitesi Türkiye delegasyonu tarafından 1 Kasım 1954 de Atatürk Üniversitenin gelişmesi hakkında rapor hazırlamıştır. Delegasyon ilk olarak Ziraat, Fen Edebiyat, Mühendislik ve Mimarlık bölümlerinin açılmasında ve gerek duyuldukca ilave bölümlerin açılmasında hem fikir olmuştur
    #304995 (shalamar, 02.06.2006 19:17)
  2. hemen girişindeki cift basli kartalı ve bu kartalın biraz ilerisindeki jet ucak maketi baya ilgi çekicidir. zaten başka bir numarası da yoktur.

atauni.edu.tr/
    #349433 (sülfeddin pulman, 16.06.2006 00:12)
  3. hayatımın 5 yılını soğuktan kuyruk titremesiyle geçirdiğim, zamanında erzurumu ve burayı özleyeceksin dedikleri zaman içimden hede len dediğim ama özlediğim üniversite...
    #1584434 (msbioo, 29.04.2007 05:20 ~ 19:16)
  4. kampüsü güzel fakat kar altında 7 ay gözükmeyen, sosyal hayatın sıfır olduğu bir şehire kurulmuş üniversite yada tekke veya medrese.
    bitsede kurtulsak modunu dört yıl boyunca üzerinde taşıyan zavalı öğrenciler için işgence niteliğinde bir okulumsu.
    #1828016 (atxaga, 27.06.2007 03:10)
  5. rivayetlere göre ramazan ayında kantinde çubuk kraker yiyen bir öğrenciye girişen ardından çocuğun japon çıkmasıyla dumur olan zihniyetli öğrencilere sahip üniverlise.

(bkz: sözüm sözlükten dışarı)
    #2136723 (eses26, 15.08.2007 12:11)
  6. resmi belge ve tarihin bizi aydınlattığı neticesinde 1957 kurulan ve gecen yıl 50.yıl dönümünü kutlamış olduğumuz üniversite.
    #2901014 (quantum, 26.01.2008 21:48)
  7. agir abilerin hakim oldugu universite. soyle ki her fakultenin kantininde muhakkak bi reis masasi vardir. sayin reis ve refiklerinin kendilerinin zimmetinde gordukleri bu masalara oturmaniz yasaktir. sayet oturdunuz takim elbiseli eli tesbihli agir gorunumlu biri gelip de size kalk derse hic iki bir etmeden kalkilmalidir. yoksa bu ulkucu gencligin infaz masasinda yargilanma olasaliginiz vardir. ramazanda hic bi fakulte kantininde bi sey yeyip icilmeyen universitedir ayrica. oruc tutan birisi olarak bu olay beni pek baglamiyor ama eger oruc tutmayan biriyseniz ve bu universitenin ogrencisiyseniz isiniz son derece zor demektir.
    #3613583 (padre, 03.07.2008 13:06)
  8. erzurumda yazın kuraklık olmadığı halde her gün o gürültülü su tankerleriyle çimleri sulayan zihniyetin olduğu bir yer.
    #3732601 (President Evil, 28.07.2008 10:52)

© 2008 - uludağ sözlük

ataturk universitesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ataturk universitesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk universitesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» eye queue » fc zimbru » okul nasil gidiyor » yaz aski » cibiliyetine sokayim » fc zestaponi » metalist » ben bir sokak kadiniyim » iade i entry » sevgilinin kulagina bir sey fisildamak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games