ataturk un turk tarih tezi 

kapat
  1. Bu tezde özellikle eski amerikan uygarlıklarının da kökü olan mu kıtasının aslında türklerin ilk görüldüğü yerlerden olduğu konusuda bu tezde çıkmıştır.Atatürk bu konuyla ilgili çok muazzam önem taşıyan 3 önemli kitabı çevirmiştir.Bu kitaplarda prof.james bilmemnenin mu kıtası ile ilgili kitaplarıdır.Bu kitaplar anıtkabir'de atatürk'ün kütüphanesinde görülebilir.
    Kıscası bu tezde amerikan uygarlıkları(kızılderili) ve türk uygarlıklarının aynı yerden geldiği,ki kızılderili davranışlarındada bir anımsama durumu vardır.Üstte yazdığı gibi türk uygarlığı en en eski uygarlıklardan belkide birincisidir ve avrupalıların dediği gibi barbar değil soylu ve kültürlü bir uygarlıktır.

+Bu konuyla ilgili olanlar truva yayınlarından (bkz: kayıp kıta mu)'yu okuyarak efsanenin izini sürebilirler ve türk tarih tezi hakkında daha çok bilgi alabilirler...
    #1206952 (indiana_jones, 25.01.2007 21:54)
  2. gunes dil teorisi ile birlikte ilerleyen dünyayı türkleştiren, türkleri yeryüzünün ilk medeniyeti yapan, ve tüm milletlerin kökeninin türk olduğunu gösteren tez. sumerler turk muydu tartışmalarına sebep olmuştur. sayın ceviz kabuğu bu tartışmalardan bol ekmek yemiştir.

bu tezdeki amaç bir ümmet olan anadoluya ulus bilncini aşılamaktır, zaten o yıllarda yükselen milliyetçilik dalgasından bizim nasibimize düşen de bu olmuştur. ama yine de şanslı sayılırız; ya hitler düşseydi?
    #3724851 (albert sartre, 26.07.2008 17:43)
  3. gazi paşanın, uğruna zeki velidi togan gibi değerli bir ismi harcadığı tarih tezi
    #3724946 (nerde kalmistik, 26.07.2008 18:01)

© 2008 - uludağ sözlük

ataturk un turk tarih tezi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ataturk un turk tarih tezi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk un turk tarih tezi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yaran ogrenci isleri diyaloglari » yaran olaylar » yaran kisisel iletiler » buyuk mustafa » ama o benim dinimden degil » windows live messenger » dis » tu kaka bana » adoption » jim dunlop » decl » tugce becerikli » borc dekontu » anlik » volkan demirel » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » wreqfasd » buyuk ortadogu projesi » hocaya tavir alan ogrenci » jamall » bedensel sanrilar » uluslararasi bursa karikatur yarismasi » bok atmanin dayanilmaz hafifligi » avrupa yakasi » agir bir hastalik gecirince imana gelmek » eh iste ne la » hani bbg eviydi neden bunlar oldu » basligi duzelt » sulfur kokusu » ilker yasin » banardag