ataturk un karga kovalarken olmesi 


kapat
  1. yeni çıkacak olan osmanlı cumhuriyeti filminde geçen hadiseymiş. ayıptır. atatürk'ü mizah konusu yapmak.

    http://haber.mynet.com/sa...Ekim2008/O1223627776438/0
    #4071459 (jigga, 10.10.2008 22:06)
  2. zeka kullanmadan komik olmak derdindeki malların son bombasıdır.
    #4071482 (batsheva, 10.10.2008 22:10)
  3. anasini fransizlarin, ingilizlerin, yunanlarin kovalamasi arzusu ile yanip tutusan bünyenin, atatürk'ü, karga kovalarken, sanal olarak öldürmesi.

    dogaldir, ama isi bu kadar komplike yapmaya ne hacet?

    kolayi var, git sevki yilmaz'a ve

    (bkz: esitligi sagla),

    fantezin gerceklessin.
    #4071500 (kararti, 10.10.2008 22:14)
  4. osmanlı cumhuriyeti adlı filmden kesileceğini yada filmin engelleneceğini, sansürleneceğini düşünmediğim olay.*
    #4071515 (ThoRiuM, 10.10.2008 22:16)
  5. atatürk yaşasaydı muhtemelen gülümserdi bu duruma. sonuçta ne kadar mükemmel bir insan olsa da insandır ve bu bir komedi filmidir. ayrıca atatürk'ün en istemediği şey kendinisin tanrılaştırılmasıdır.
    #4071532 (belediye otobusu, 10.10.2008 22:20 ~ 11.10.2008 00:13)
  6. mizahın konusunun insan olduğunu ve atatürk'ün de bir insan olduğunu göz önünde bulundurursak osmanlı hakkında mizahi bir yaklaşım içeren filmde olması garipsenmemesi gereken hadisedir.
    #4071765 (papaganini, 10.10.2008 23:02)
  7. ilk duyulduğunda veya okunduğunda "vay ...a koduklarım" hissi yaratan ancak gani müjde'nin açıklamaları okunduğunda ne amaçla filme taşındığı anlaşılan hayali hadise. ha bazı cumhuriyet düşmanı bu hayali hadise için keşkeler içinde yanıp tutuşmaktadır o ayrı.
    #4071783 (rakimalboga, 10.10.2008 23:04)
  8. okuduğunu anlayamayan bi ton yazarımızın olduğunu gösteren hadise. değerli arkadaşlar olay şu: bu film bir fanteziden yola çıkıyor. atatürk karga kovalarken ölse idi ve dolayısı ile cumhuriyeti kurmasa idi , bir şekilde osmanlı devam edecekti. bu şekilde devam eden osmanlı nasıl olurdu? bunun üzerine yazılmış bir fantezi senaryo. hemen olayı atatürk ü mizah konusu yapmışlar, yok çok ayıp falan filan muhabbetine getirmenizden dolayı hepinizi tebrik ediyorum.
    #4071791 (imhotep, 10.10.2008 23:06 ~ 13.10.2008 22:49)
  9. gani mujde'nin "Film Atatürk'ün çocukluğunun geçtiği Selanik'te başlıyor. Filmin başında Atatürk'ün 7-8 yaşlarında karga kovalarken ölümünü konu ediyoruz. Bunun yanlış yorumlanacağını hiç sanmıyorum. Çünkü biz sonrasında değişen tarihi sorguluyoruz, dalga geçmiyoruz. Bu sahne aslında bir dramın başlangıcı. Kimse benim ne denli Atatürkçü olduğumu sorgulayamaz. Filme gelenleri bekleyen başka bir sürpriz daha var ama söylemem. Bu hikayenin samimiyetine inanan herkesin Atatürk düşmanı bile olsa filmi merakla izleyeceğini düşünüyorum. Filmde sert bir gönderme yapmıyorum. Benim Atatürk sevgim filmin her karesine sinmiştir. Kuşkum, çekincem hiçbir zaman olmadı. Olumsuz yorumlar ancak filmi henüz seyretmeyenler açısından olabilir. insanlar salondan bu filmi alkışlayarak ayrılacaklar." diyerek savunduğu durum. izlemeden yorum yapmak doğru olmaz, dalga geçme amacı güttüklerini hiç sanmıyorum.
    #4071793 (oneqeno, 10.10.2008 23:06)
  10. atatürk'ün karga kovalama hikayesini bilmeyenimiz yok. lakin atatürk'ün muazzam kütüphanesini görüp oradaki bütün kitaplara çeşitli notlar düştüğünü, hatta bazı basım hatalarını bile elle düzelttiğini bilenimiz pek azdır.

    olayı atatürk'le dalga mı geçilirmiş bre mel'unlar diye yorumlayanlar da işte bu eğitim sisteminin mahsulleri maalesef.

    ben de tebrik ediyorum. atatürk'ü putlaştırıp ondan sonra da millet neden atatürk'ü sevmiyor diyen dangozları.
    #4071857 (hemfuckirhemsuurlutospaga, 10.10.2008 23:14)
  11. ben artık bu sözlüğü de, bu sözlüğün yazarlarını da anlayamıyorum. kardeşim yukarda açık olarak yazıyor, net ifadelerle deniyor ki adam farzedelim ki diye bir film çekiyor. farz edelim ki atatürk öldü. bu ülke ne olurdu? bunun komedisini yapıyor. bazı arkadaşlar atatürkçülük yapıcam diye saçmaladıklarının hala farkına varamadılar mı acaba? film bir atatürk eleştirisi değil...film de atatürk hakkında sahne yok. sadece bir fantezi üzerine kuruluyor ve filmi çeken gani müjde. daha ne yazmam gerekiyor olayı anlatmak için anlayamadım. hala anlayamayan var ise film gösterime girdiğinde bilet parasını ben vereceğim ve sinema da birlikte izlediğim bu arkadaşlara her karesini tek tek anlatacağım. belki o zaman olayı anlayabilirler.
    #4071867 (imhotep, 10.10.2008 23:16)
  12. (bkz: götünüzden element uydurmayin)
    #4071866 (zehir, 10.10.2008 23:16)
  13. (bkz: eee)*
    #4071914 (codrex, 10.10.2008 23:23)
  14. atatürk düşmanlığını kendine görev edinmiş yobaz bünyelerin, gün itibariyle
    karga hayvanını kutsal sayıp, neslini tüketmemek babında koruma altına alınması
    için her türlü girişeme başlamalarının şaşırtmayacağı durum ve onları
    orgazm edebilecek film'in tek karesidir...

    (bkz: karga baba türbesi)
    #4071920 (ultrActor, 10.10.2008 23:24 ~ 23:26)
  15. tehlikeli bir girişim. atatürk'e hakaretten dava açılır be kargalara.
    #4071921 (uvjb, 10.10.2008 23:24)
  16. (bkz: ben bugün bunu öğrendim) *
    #4071929 (imhotep, 10.10.2008 23:26)
  17. engin ardic ın konu ile ilgili enfes yazısı. tabi anlayabilene....

    fikri akyüz yazdı da öğrendim, gani müjde yeni bir film çekiyormuş ("kahpe bizans"ı beğenmemiş olduğum için beni hiç sevmez.)

    filmin adı, "osmanlı cumhuriyeti" ... gene gırgır şamata...

    filmin çok çarpıcı, çok çok çarpıcı bir özelliği varmış: atatürk, henüz kızkardeşi makbule'yle birlikte çiftlikte karga kovalarken, ölüyor! yıl 1888 falan...
    yani, tarihte atatürk diye bir kimse olmuyor! mustafa kemal paşa da olmuyor, atatürk "küçük mustafa" olarak, belki zübeyde hanım'ın küçük yaşta kaybettiği diğer çocukları fatma, ahmet, ömer ve naciye gibi geçip gidiyor ailenin özel tarihinden... (atatürk'ün böyle kardeşleri olduğunu biliyor muydunuz?)

    gani müjde, filmin adından da sezilebileceği gibi, "atatürk'süz bir türkiye nasıl olurdu" sorusuna yanıt aramış. bu bir "politik fantezidir" . bir kurgudur.

    fakat elbette kıyamet kopacaktır.

    kemalistler yeri göğü birbirine katacaklardır. gani müjde başına dert alacaktır. nitekim, onu bunu "kazmalıkla" suçlayan toktamış ateş bozulmuş...

    oysa tam tersine, müjde'yi kucaklayıp öpmeleri gerekir.

    kemalistler, artık bir zahmet, sanatta "ironi" diye bir kavram olduğunu, bazı şeyleri anlatmanın çok daha etkili yolunun "mefhum-u muhalif" yaratmaktan geçtiğini öğrenmelidirler.
    atatürk'ün olmadığı bir türkiye filmi de yapılabilir, kurtuluş savaşımızda yenilmiş olduğumuz bir türkiye filmi de, komünist türkiye filmi de, şeriatçı türkiye filmi de.
    "temelde" anlatılan önemlidir: atatürk'süz bir türkiye, bugün olduğundan daha geri, daha çapaçul gösteriliyorsa o film atatürkçü bir filmdir.

    çok şükür, atatürk'ün suretinin tıpkı peygamber efendimiz gibi "sinema filmlerinde gösterilemediği" günlerden geçtik, atatürk'ün hiç olmamış olduğunu gösteren filmlerin yapılabildiği bugünlere geldik. eskiden olsaydı, daha çekim aşamasında gani müjde kendini kodeste bulurdu.

    10 kasım yaklaşıyor, saat dokuzu beş geçe kalkıp saygı duruşunda bulunmayan, alçaktır.
    ama o gün karalar bağlayıp içki içmeyen, yüzü gülmeyen, kendini ağlamaya zorlayan da ahmaktır.

    çünkü "bizim zamanımızda" öyleydi, ilkokul öğrencisi bacak kadar çocuktum, 10 kasım günü güldüğüm için ceza almıştım. her öğrenci, yalnızca tören sırasında da değil, bütün gün boyu asık suratla dolaşmak ve hatta kendini ağlamaya zorlamakla yükümlüydü! sinemalar tiyatrolar kapatılır, tıpkı seçim günleri gibi, gün boyunca içki satışı yasaklanırdı...

    işte böyle böyle soğuttunuz insanları atatürk'ten, aptal herifler!

    türkiye epey ilerledi... bazı kemalistler de "adam olmak" yolunda ilerleyecekler...

    örneğin, "sinemada ya da televizyonda atatürk'ü oynayacak oyuncunun içkisi, sigarası, kumarı, zamparalığı, gece hayatı olmamalı" gibi saçma düşüncelerden de kurtulacaklar.
    neyse, gani müjde'nin yeni filminde böyle bir sorun yok! atatürk'ün çocukluğunu oynayan yavrumuzun kötü alışkanlıkları olacağını sanmıyoruz. belki aşırı şeker ve çikolata, ya da hamburger yemek gibi "zaafları" bulunabilir.

    beni sevmese de, gani müjde'ye başarılar ve esenlikler dilerim.

    http://www.sabah.com.tr
    #4084220 (imhotep, 13.10.2008 17:43 ~ 17:45)
  18. ata binerken dusmekten daha şerefli olandır.*
    #4084254 (kizkaciran damat, 13.10.2008 17:50)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ataturk un karga kovalarken olmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ataturk un karga kovalarken olmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk un karga kovalarken olmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ataturk un karga kovalarken olmesi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» adese » trance muzik ve ecstasy iliskisi » the bourne ultimatum » turgut ozal bulvari » disgoc » ergen kizlarin guzin abla ya sordugu tarihi sor » disko krali » fiat palio » ispanyol para birimi » kronik faranjit » christopher johnson mccandless » wireless access point » 1978 maras olaylari » dogu ekspresi » phonerotica com » bir komedi unsuru olarak turk amator porno » aglatan siirler » 11 aralik 1985 real madrid b monchengladbach ma » remeron » turk ve rus kizlari nufus mubadelesi yapsin » sevval sam » g string giyen her kizin orospu sanilmasi » flatcast ile radyo acmak » dtp ye saygi duymak » the dead girl » arif avize » bluevelve nin akp den belediye baskan adayi olmasi » capital radio » erkekleri sinirlendiren seyler » hillside su » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » birbirine benzeyen unluler » hayri kivrikoglu » arcadian » tarihteki unutulmaz ayarlar » eshgal nadarad » sozlugun emine s beder i » cift sarili yumurta tadinda » drop out » otobuslerdeki duracak dugmesi » geri gelen mektup