ataturk sag olsaydi baykal i pencereden atardi 

kapat
  1. kültür ve turizm bakanı ertugrul gunay; türban konusunda anayasa' nın 2 maddesinde, 2 küçük değişiklik yaptıklarını belirtmiştir.

deniz baykal, anayasa' nın ya kurtuluş savaşı sonrası ya da ihtilaller sonrasında değişebileceğini savunurken, günay; '' darbe yapanların böyle bir hakkı varken, milletin kendi azim ve kararıyla böyle bir hakkı yok öyle mi ?.. ataturk sag olsaydi baykal i pencereden atardi '' şeklinde olayı kendince özetlemiştir.

tanım: ertuğrul günay' ın bir söylemi.
    #2975680 (ecayip heyvanlara benziyirsen, 09.02.2008 08:39 ~ 10:26)
  2. kultur bakaninin soyledigi sacma bir laf. yok ataturk yasasaydi su partiye oy verirdi, ataturk yasasaydi su takimi tutatrdi, yasasaydi su diziyi izlerdi. bir rahat birakin kardesim atayi. ataturk uzerinden atismayin, kavga etmeyin.
    #2975682 (ersin34, 09.02.2008 08:41)
  3. atatürk'ün adını ağzına alacak son kişilerden birinin söylediği, size ne yapardi acaba kimbilir diye cevap verilesi cümle.
    #2975685 (kombinasyon, 09.02.2008 08:44)
  4. sol partiden böylesine radikal sağ partiye geçenleri ne yapardı diye cevap verilesi cümle.

(bkz: insanın hayatta inanacak bir ülküsü olmalı)
    #2975690 (Bohemian Rhapsody, 09.02.2008 08:49 ~ 08:53)
  5. saçma bir laf olmasının ötesinde "ama sonrasında hapis yatardı, bu mu türkiye'ye yarardı?" şeklinde kafiyeyle devamını getireceğim laftır. saçmalığa saçmalıkla karşılık vermek lazımdır tabi.
    #2975755 (westphalia, 09.02.2008 09:53)
  6. Sahibi ile uyumsuz, sahibine yakismayan, fakat yine de hatali olmayan soz. Ayrica da eksiktir. "Ataturk sag olsaydi suclari sabit karsi devrimci bu hukumeti pencereden atmakla kalmaz, istiklal mahkemesinde yargilatirdi" seklinde tamamlanmasi gerekmektedir.
    #2975762 (haymatlos, 09.02.2008 09:56)
  7. arkadaşıyla okulda suç işlemiş küçük çocuk tavrını sezinlediğim cümle. arkadaşının alacağı cezayı düşünerek, 'onun canı daha çok yancak olm ehe mehe, daha çok yansın canı, ölsün hatta' şeklinde kendini rahatlatmaya çalışma hali.
    #2975789 (ahey ahey tey, 09.02.2008 10:15)
  8. (bkz: ev erkeği olma vakti gelmiş insan)
    #2976218 (FiDeLCaSTRo, 09.02.2008 12:56)
  9. atatürk sağ olsaydı o bakanların yerinde yeller eser, bu ülke satılmaz, ilke ve inkılapların değiştirilmesi öneri olarak bile sunulamazdı. baykal'a sıra gelene kadar pencereden(ülkeden) atılacak birsürü insan var. atatürk'ün sağ olmadığına her gün şükreden ucuz insanlar...
    #2976260 (MansonicAddiction, 09.02.2008 13:05)
  10. elini bile sürmezdi. o'nu görünce baykalın kendini boşluğa bırakacağı eylem olurdu.
    #2976302 (seaman, 09.02.2008 13:20 ~ 13:22)
  11. haklı söz, atatürk sag olsaydı baykal'ı camdan atabilirdi. ya da kavga ettikten sonra da atabilirdi. ya da evi birinci katta olduğundan itebilirdi de baykalı, git artık diye. niye mi saçmalıyorum, çünkü atatürk yaşasaydı muhabbetlerinden bıktım. ama eminim atatürk yaşasaydı ''efendiler, benim üzerimden siyaset yapmayı bırakın, sizler bana dayandırmadan da savunabilecek karakterde görüşlere sahip olacak bir milletin düşünen, üreten insanları olmalısınız'' derdi.
    #2976331 (nick ola tesla, 09.02.2008 13:28)
  12. baykal aşağı baykal yukarı ama chp olduğu yerde. şimdi türkiyenin en köklü partisinin lideri olmak öyle fasulyeden bir iş değildir. kamuoyuna dönük bir siyaset anlayışı olduğu gibi her partide bir de iç siyaset söz konusudur. genel başkanı devirmek isteyenler, il meclislerine girmek isteyenler, milletvekili olmak isteyenler, herkes, kendi oyununu oynar. öte yandan diğer partilerin ayak oyunlarıyla uğraşmak gerekir. bide gerçekten bazı toplumsal sorumlulukları vardır yerine getirmesi gereken. şimdi eğer deniz baykal bunların üstesinden gelemese statükosunu koruyamaz ve kendiliğinden inerdi o koltuktan. demek ki adam başarılı. yıllardır deniz baykal insin diye bir ton iş döndü ama ne oldu? deniz baykal hala chp nin lideri. demek ki adam zeki, statükosunu korumayı biliyor. atatürk olsaydı her dediğini onaylamazdı bu kesin ama gidip balkondan da atmazdı. en azından kendine danışman yapardı.

ayrıca chp ye atatürkün tapulu malı gibi bakan zihniyeti anlayamıyorum. siyasi partiler halkındır. esas atatürk buna benzer lafları duysaydı kendini pencereden atardı.
    #3637262 (macerayisevenadam, 08.07.2008 16:07 ~ 16:08)

© 2008 - uludağ sözlük

ataturk sag olsaydi baykal i pencereden atardi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ataturk sag olsaydi baykal i pencereden atardi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk sag olsaydi baykal i pencereden atardi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ambulans » abazan » dogaya zarar vermemek icin sondurmedik » emre altug » ben bu yaziyi sana yazdim » televizyonda film izlemeyen insan » gotten fikir ve yorum uretmek » orco » hastanede bebegi olen ebeveyenle dalga gecen yazar » toyota tundra a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci