ataturk io ataturk lisesi ataturk uni mezunu yobaz 

kapat
  1. zıtlıkların insanı.

atatürk'ün modern cumhuriyetinde yaşaması, kazanımların getirdiği bütün avantajları kullanması ve eğitimini tamamlayabilmesini de ona borçlu olduğunu unutmuş ve ulu önderin kemiklerini sızlatmıştır.
    #2650240 (sanirim osurdum, 01.12.2007 14:14)
  2. alakasızdır, o zaman yobaz atatürk stadında maç da izleyemez, her ilde birçok adet bulunan atatürk caddesi atatürk mahallesi atatürk sokaktan da geçemez. sonuçta ismi atatürk olsun veya olmasın her lisede, her üniversitede türkiye cumhuriyeti resmi ideolojisi uygulanmaktadır. bir üniversitenin isminin atatürk olması atatürk'e borçlu olmayı gerektirmez, o üniversiteyi atatürk yaptırıp bağışlamış değildir. ayrıca kimse de doğacağı ülkeyi seçemez bu yönden tek yapılması gereken atatürk ve silah arkadaşlarına bu ülke için yaptıklarına saygı duymak ancak fikrini ve benliğini de belli bir doktrine prangalamamaktır.
    #2650251 (westphalia, 01.12.2007 14:17)
  3. eleştirel bir bakış açısı kazanmış kişidir. atatürk'ün söylediği çağdaş uygarlık seviyesine zihnen ulaşırken, dini anlayışlarını, görevlerini de yerine getirmekten geri kalmamıştır.

fen ilimlerinde, sosyal ilimlerde ilerlerken dini ilimlerini de güçlendirmiş, yaşadığı ülkeye zarar verecek davranışlardan uzak durarak, toplu cemaatlerin kandırmalarından uzak kendi düşüncelerine göre ve kendi halinde dinini yaşayan yobazdır.

sen ne sanmıştın?
    #2650258 (eşşağan ala gazuğu, 01.12.2007 14:20)
  4. atatürk'ün fikirlerini benimsememek yobazlıkla karıştırılırsa saçma tartışmalara sokabilecek kişi.

yobaz; Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse). *
    ki bu kimse sadece atalarına saygısızlık yapmakla kalmaz, insanlığa da zarar verir.

edit: ben bunu sanmıştım. ya sen?????
    #2650259 (sanirim osurdum, 01.12.2007 14:21)
  5. sözlükte kendilerini -yobaz- " dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen kimse" olarak adlandıran kimseler dışında hiç kimsenin üstüne alınmaması gereken kişi.

buna rağmen alınıyorsanız, iyi o zaman eleştirilen kişi sizsiniz.
    #2650270 (sanirim osurdum, 01.12.2007 14:24)
  6. farklılıkların insanıdır. imam hatip lisesine gitse de satanist falan olacaktır.
    #2861017 (markasiz, 19.01.2008 04:12 ~ 04:13)
  7. (bkz: mustafa kemal'i putlaştırmak)
    #2965638 (sen bana bu diyemezsin, 07.02.2008 15:01)

© 2008 - uludağ sözlük

ataturk io ataturk lisesi ataturk uni mezunu yobaz başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ataturk io ataturk lisesi ataturk uni mezunu yobaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk io ataturk lisesi ataturk uni mezunu yobaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» din » vay benim hayallerim » tarkan in animasyon klibi » alevi kulturunun yeniliklere acik olmama gercegi » hilmi yavuz » overkill ii » tourette sendromu » lise » sevgiliyle uyumak » internette hayatini satan adam a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games