ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz 

kapat

1. ankara'da bir gün onca işin arasında zaman bulup cuma namazına gidilir. gidilen cami, bir gariptir. topluluk, farklı bir şekilde namaz ibadetini gerçekleştirmektedir. yorgunluktan olsa gerek bu durum pek dikkate alınmaz.
    sıra hutbeye gelir, hafif uykulu bir durumdayken imamın söylediği bir tümce nedeniyle aniden irkilir: "ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz."

büyük bir şok içerisinde farz kılınıp bir an evvel camiden çıkılır. insanın aklını bir soru kurcalıyor haliyle: "islam dininin felsefesini bilmeyen bu adamın arkasında kılınan namaz acaba kabul olmuş mudur?"

sonuç olarak; yıllar yılı "gavur izmir" denildi, ben geçen gün gördüm ki onun aslı "gavur ankara"mış.
    #1854533 (hunlu, 02.07.2007 20:49 ~ 20:52)
  2. '' e i.ne az önce atatürk dedin ya, senin de arkanda durulmaz o zaman '' diye karşılık verilmesi gereken allah' ın evinde dünya kelamı konuşarak takiyyeciliğin kralını yapmış cahil bir insanın söyleyeceği laftır ancak bu.
    #1854545 (peceteye recete yazan doktor, 02.07.2007 20:52 ~ 20:53)
  3. doğru bir ifadedir. hatta paris hilton diyen imamın ne arkasında ne önünde namaz kılınır. çükebilir alimallah.
    #1854569 (postsoul, 02.07.2007 20:59)
  4. hayvanat bahçesinden kaçmış bi maymunun sarfedebileceği çapta laftır.
    #1854575 (Lynx, 02.07.2007 21:01)
  5. ankara'da kendini bilmez yobaz bir hocanın söylediği sözün üzerine yapılan yorumda, bütün ankara'ya mal edilerek söylenen; "gavur ankara" tabirini esefle kınıyorum. bütün insanları da genellemenin dayanılmaz çekiciliğinden uzak durmaya davet ediyorum. "gavur izmir" ne denli genel ve çirkin bir tabirse, "bakın gavur olan izmir değil de ankara" demek de o denli berbat bir tabirdir.
    #1854705 (hataliysam ara, 02.07.2007 21:38)
  6. ataturkataturk yapan böylesine cahil ve şeyhlik, şıhlık sevdalısı, gerici, bölücü topluluklardır ki bu cümleyi de ancak bu zihniyette olan takiyyeci ucubeler söyleyebilir.
    #1854741 (the kid, 02.07.2007 21:49)
  7. (bkz: yunan tohumu)

(bkz: gavurun dölü)
    #1854778 (tellioglu, 02.07.2007 21:54)
  8. nedenlerinin arasında atatürk'ün bir zamanlar yobazlara, dini kendi çıkarları için kullananlara, kendini allah ilan edenlere feci kafa attığı olgusu da olan kuyruk acısı formunda bir söylem. eee sayın yobazımız atatürk bir yerlerine bir şey sokmasaydı kendi dinini bile kurabilecekti, ekmeğiyle atatürk oynadı nede olsa.
    #1854782 (soul forged sin, 02.07.2007 21:55)
  9. bu devlet nice imamların boynundan haç çıkardı. Burada tabiki islam yolunda yürüyen imamlarımızı tenzih ediyorum. Gariptir ki şu an namaz kılanların bir çoğu * atatürk'ün kurduğu bir sistemde rahatça ibadet edebiliyorlar. Bugün iran'da neler olduğunu biliyoruz. Komunistler de ayrı bir isyankar.
    Buradan şu açıklamayı da yapmayı gerekli görüyorum. islamda baskı ve zorlama yoktur. insanlar iradesini istediği gibi kullanabilirler. Cumhuriyet ve islamın ters düştüğünü iddia edenlerde buradan nasibini alsın istediği oranda. imamın açıklamaları doğruysa imamın kendi takvasından memnun olduğu gözüküyor. Şu anlaşılıyor; Atatürkten üstünüm,benim arkamda namaz kılabilirsiniz. Yok böyle bir şey efendim. islam ahlakına ters. Benim peygamberimin ve cennete gideceği bildirilmiş kişilerin cennete gideceğini biliyoruz bunun dışında kimin nereye gideceğini kimse ama hiç kimse bilemez. *inançlarınızda özgürsünüz fakat yarın ruhz-u mahşerde "seni ne yanılttı?" diye soru sorulduğunda herkesin verecek bir cevabı olmasını isterim.
    #1854839 (rweasley, 02.07.2007 22:03)
  10. (bkz: bi siktir git)
    #1854869 (Crusty, 02.07.2007 22:09)
  11. "hocam ne ictiysen aynisindan istiyorum " diyebileceğimiz zat-ı muhteremdir.
    zira zekasından şüphe edilmesi muhtemel olup, kendisini şiddetle kınıyoruz. *
    #1854871 (emsalsiz, 02.07.2007 22:09 ~ 22:19)
  12. ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz bir zat-ı muhterem değildir.

eğer öyleyse ben de michael jackson'um.
    #1854906 (postsoul, 02.07.2007 22:17)
  13. "imam olmuşsun ama insan olamamışsın" diye düşündüren, cahil zihniyetin anlamsız cümlesi.
    #1861700 (highresistance, 04.07.2007 10:58 ~ 10:59)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ataturk diyen imamin arkasinda namaza durulmaz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» latife usakligil » hali sami yen » bit ilaci » nefi » angelina julia » gergedan » igd » arguman » kavafiye » kompakt » kaf kef » ytl » murat albayrak » carpim tablosu » retikulosit » tuzla piyade okulu » rustu recber » bacardi » alparslan anadolu lisesi » en guzel anketler » siyasi sube » cocukken hayal edilen tanri sekli » bugun varim yarin yokum » gladier » isimlendirilemeyen aksakliga isim onerileri » sol frameye musallat olan cin » annemin anisina adiyorum » galatasaray taraftari » 1 0 » nipla » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » piano piano bacaksiz » fenerbahce » montunu giyerken arkasindakine vuran insan » paxera » bir ask hikayesi » engineer » nedensiz sevmek » icimdeki deniz » istanbul yolu » dj murat uncuoglu