ataturk devrimleri 

kapat
  1. 82 anayasasi'na kadar ataturk inkilaplarinın resmi adı.

61 anayasasi'nın giriş bölümünden şu cümleleri aktarmakta fayda var:

Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti; ....
    Yurtta Sulh, Cihanda Sulh ilkesinin, Millî Mücadele ruhunun, millet egemenliğinin, Atatürk Devrimlerine bağlılığın tam şuuruna sahip olarak; ...
    #3506014 (ernest everhard, 07.06.2008 11:43)
  2. Türk halkını karanlık bir dönemden çıkaran siyasal, ekonomik, ve toplumsal alanda yapılan inkilaplardır. dünyanın bir çok ülkesinde insanların acı çekerek bedeller ödeyerek elde ettiği hakları, ATATÜRK' ün KURTULUŞ SAVAŞI sonucunda bu halka armağan ettiği yenilikler bütünlüğü.
    #3506373 (sesvermeyen, 07.06.2008 13:31)
  3. türk gençleri olarak özümsememiz gereken devrimlerdir.

Siyasal Devrimler
    Saltanatın Kaldırılması
    Cumhuriyetin ilanı
    Halifeliğin Kaldırılması

Toplumsal Devrimler

Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesi
    Şapka Kanunu
    Tekke, Zâviye ve Türbelerin Kapatılması
    Soyadı Kanunu
    Lâkap ve Unvanların Kaldırılması
    Uluslararası Ölçülerin Kabulü

Eğitim ve kültür alanındaki devrimler

Öğretimin Birleştirilmesi
    Harf Devrimi
    Köy Enstitüleri
    Türk Dil ve Türk Tarih Kurumlarının Kurulması

Ekonomik Devrimler

Aşarın Kaldırılması
    Toprak Reformu
    Örnek Çiftliklerin Kurulması
    Sanayi Teşvik Kanunu

Hukuki Devrimler

Mecellenin Kaldırılması
    Medeni Kanun
    #3589357 (jackieboy, 27.06.2008 17:40)

© 2008 - uludağ sözlük

ataturk devrimleri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ataturk devrimleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ataturk devrimleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sedative » society » yarack obama » erkegin kadindan daha cok on planda olmasi » 1734 » la liga da oruc tutan on musluman futbolcu » buruk aci » abdulkadir aygan » melih gokcek gulusu » a farewell to arms a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games