asklepion 

kapat
  1. antik yunan'da sağlık tanrısı asklepios adına yapılan kutsal alan. sağlığa yararlı yerlerde yapılan asklepionların özelliği; hem tapınak hem de hekimlik ocağı olmalarıdır.
    #2221172 (amrosia, 29.08.2007 10:01)
  2. Bergama antik kentinin 1 km. güney batısında Hellenistik dönemde Bergama'nın sağlık merkezi ve kutsal alanıdır. Bergama antik kentine çok yakın oluşu, ziyaret potansiyelini artırmaktadır.
    #2480982 (DeLi BLuE, 17.10.2007 15:54)
  3. bunun anası babasını* çoh pis aldatmış ve sonucunda amca* tarafından öldürülmüştür..dağınık aile ortamında büyüyemiyecek olan yavru kheron tarafından ormanlarda büyütülmüştür..ve büyüyünce sağlık tanrısı olmuştur..yılanlı asası vardır.
    #2551330 (beni sev essek, 03.11.2007 15:42)
  4. dönemimizde doktorluğu anımsatan ve eczanelerin simgesel olarak kullandığı yılanlı sütun'un yapıldığı yerdir. eski yunanistanda hastanenin girişinde iki adet yılanlı sütun varmış, fakat tarihi eser kaçakçıları bir tanesini araklamış. ne yapacaklarsa artık?

(bkz: yılanlı sütun)
    (bkz: akropol)
    #2551427 (ucubegothic, 03.11.2007 16:13)

© 2008 - uludağ sözlük

asklepion başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. asklepion ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu asklepion nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» murat ismailoglu » 24 agustos 2008 antalyaspor besiktas maci » comfortably numb » o dedigin sana benzer » ideal erkek » lionel messi » smirnoff » mind trick » aykupetto » megan fox a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games