askeri terimlerden nefret etmek 

kapat
  1. bu nefretin sebebleri farklı nedenlerden kaynaklanabilir. biri askerlik ve askeriye ile ilgili şeylerden pek haz etmemek, diğeri yeni askerden gelmiş kişinin sürekli bu terimleri kullanması gibi olabilir.

benim nefret etme sebebim yeni askerden gelen elemanların cümle içinde bu kelimeleri sıkça kullanmasıdır. ve daha da çok nefret etmeme sebebiyet veren şey, ya anlamını bilmemem yada her gün kullanılan kelimenin yerine askeri teriminin kullanılması.

özetle gıcık oluyrum askeri terimlere.
    adam düne kadar "olm barselonayı almak yok, rönaldenyoyla gol atmak yok. mavi benim. birinci kol bende" tarzı entelektüel kelimeler içeren cümleler kurarken asker dönüşü yarı kalın ve monoton sesle,

"bizim bölük komutanı gelirdi, iştimaya çıkardık, önce mıntıka temizliği sonra asteğmen gelir üsteğmene şunu der sonra onbaşı, yüzbaşı, er, bölük komutanı sonra hepsi erbaşa.." diye devam eder. ulan er kim asteğmen ne? hangisi hangisinin nesi? kim kimin üstü ne bileyim ben?! bölük komutanıymış, çok taşaklıymış... banane olm ben dalgama bakıyorum. kafam kadar taşağı olsun, o oranın horozu, buraya işlemiyor onun rütbesi. kral olsa ne yazar...

neyse bi de "operasyon" muhabbeti yaparlar yok "timle araziye çıkmışlar, bir terör unsuruyla karşılaşmışlar" lan terör unsuru ne? zaiyat vermemişler falan. zaiyat ne msnkym kimse ölmedi de bana. daha düne kadar uzaktan şut yok diyordun bana. noldu olm sana? kim bu içindeki robot? bırak teskere meskereyi, bakaya makayayı...

tamam yeter verme artık spoiler. biz de gideceğiz askere "seve seve". orda öğreniriz ne varsa.
    şurda kaçacak 3-5 ayım kalmış. germe beni.

aç şu pes'i gözün sevem. bak korkutuyorsun beni.
    #4312445 (Kechi, 03.12.2008 14:11 ~ 14:14)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

askeri terimlerden nefret etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. askeri terimlerden nefret etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu askeri terimlerden nefret etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about askeri terimlerden nefret etmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.