asik olmadan evlenmek 

/ 2
kapat
  1. aşık olmadan evlenmektense yalnızlığıma aşık olur onunla uyurum denilesi.
    #3373672 (jaspe, 08.05.2008 23:08)
  2. genelde bedeli ağır olan evliliklerdir. eğer ki, geçmişte deliler gibi sevdiğiniz birisi varsa, unuttum ben onu diyerek de evlenilse mantığımı kullanıyorum denilse de mantıksız harekettir. ama yok kimseyi deliler gibi sevmedim deniliyorsa bu aşama da mantıklı bir şekilde evlenilebilir. ama en iyi yol insanların birbirini iyisi, kötüsü ile tanıyıp severek evlenmelidir. tecrübe ile sabit midir? değildir. sadece bir önermedir. (:
    #3373704 (rire jaune, 08.05.2008 23:16)
  3. bir hayati bosa harcamak, ziyan etmektir. asik olmadan asla..
    #3373717 (KoPuSh, 08.05.2008 23:18)
  4. (bkz: osurmadan sicmak)
    #3373721 (pringles, 08.05.2008 23:20)
  5. aşık olmaktan yorulmak. ki aşk gelir geçer bir kavram.
    #3373723 (mrs lautrec, 08.05.2008 23:21)
  6. aşklar türlü türlü...bir serseriye, yardıma ihtiyacı olan problemli birine, gerçekten size zararı dokunacak birine de aşık olabilirsiniz. bu aşkın evlilikle sonlanması mutsuzluğu da beraberinde getirecektir. hastalıklı ilişkiler -adına aşk deyin ne derseniz kabul- kişileri yıpratır. mutluluğu da mutsuzluğu da zehirlidir ve kolay kolay vazgeçemeyebilirsiniz.
    eğer kişiliğiniz bazı ilişkilerin hastalıklı olduğunu kabul ediyorsa, aşk kavramının da kişiden kişiye değişebileceğini bilir. atıyorum x'e göre aşk huzurdur, güvendir, dinginliktir y'ye göre aşk deliliktir, sınırsız gelgitler yaşanır, onsuz insan geberir vs...
    bu iki tip insanın evliliği birbirlerine 'aşk evliliği' gibi görünmeyebilir. ama her ikisi de aşk evliliğidir.
    karşısındakine aşık olmadan evlenen insan büyük ihtimal para için evlenir. ya da statü kaygısı. bu tip evlilikleri tasvip etmiyorum. ama orada da bir 'aşk' var. o da para aşkı, sınıf atlama tutkusu. üstelik bu aşk iki kişinin arasında yaşanan aşktan daha tutkulu ve şehvetli olabilir.
    son olarak dediğim gibi. aşklar türlü türlü...en güzeli iki kişi arasında yaşananı.
    #3373795 (meyyal, 08.05.2008 23:43)
  7. (bkz: şair evlenmesi)
    #3373823 (eternal moonlight of autumn, 08.05.2008 23:52)
  8. acıkmadan yemek yemeye benzer.
    #3373863 (hebeley episode II, 09.05.2008 00:00)
  9. birbirini olduğu gibi kabul etmiş iki insanın işi. aşk asla olduğu gibi kabul etmez. hepsini ister ve aynı anda ister. boğar. verecek bir şeyiniz kalmadığında kaçar.

daha önce bir yerde dediğim gibi "aşk küçükler içindir. büyükler aşık olmaz onlar sevişir*"

bir dakika konyaktan bir yudum çekip orhan gencebaydan koyuyorum...

Beni böyle sev seveceksen olduğum gibi göreceksen
    Girme ömrüme girme gönlüme ne dertliymiş bu diyeceksen

Sen dert nedir ne bilirsin
    Sen gönlümde kabe sen meleksin
    Sen herşeyimsin sen ümitlerimin tek kaynağı
    Sen aşkın bence tam kendisisin kendisisin

Sevme diyemem sevde diyemem sende dertli ol diyemem
    Sevme diyemem sevde diyemem sende dertli ol diyemem
    Beni böyle sev seveceksen kalbim senin gir gireceksen

Görmedinmi gözlerimden bir mahkümun en son arzusunu
    Hasretini
    Görmedinmi gözlerimden seni çılgın gibi sevdiğimi sevdiğimi
    ister sevgi ol istersen kinim isterdim benim ol benim
    ister sevgi ol istersen kinim isterdim benim ol benim

(bkz: ben neysem oyum)
    #3373887 (arabam var, 09.05.2008 00:04 ~ 14:33)
  10. evlilik süreci muhtemelen daha uzun olacak olan evliliktir.aşk evliliklerinde genelde çiftler birbirlerini uzun süredir zaten tanıdıkları için zamanla sıkılmaya başlarlar ve kolayca evliliklerini bitirebilirler .ayrıca aşık olduğun insanın kusurlarını görmessin ama aşk bitince olup biten herşey rahatsız eder.
    #3373902 (pequzhe, 09.05.2008 00:08)
  11. mantık evliliği olabilitesi yüksek eylem. ömrü uzundur lakin pek tutku yoktur.
    #3373915 (WoLF, 09.05.2008 00:10)
  12. ülkemiz açısından bakıldığında hiç de anormal olmayan bir durum. caizdir.
    #3373935 (sakira29, 09.05.2008 00:15)
  13. genellikle erkek için sonu aldatmaya, kadın içinse çocuklarına hastalıklı bir bağımlılığa varan evliliktir.
    #3373990 (birdy, 09.05.2008 00:29)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

asik olmadan evlenmek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. asik olmadan evlenmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu asik olmadan evlenmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» husnu bile gelse senlendiremez » will smith » neseli ol ki genc kalasin » hayvanlara ahlak dersi vermeye calismak » la bi dur la » age of ne lan » turk psikologlar dernegi » 24 temmuz 2008 » kafir kesen musluman kedi » hkn hsyn a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci