arkadastan sevgili olmaz 

kapat
  1. belli bir süre arkadaş olduktan sonra sevgili moduna geçen bir çiftin, sevgililik durumu ilerlemedigi için ayrıldıktan sonra sıkça söyledikleri yakınma cümlesidir. gerçektende arkadaştan sevgili olması zordur. zira olunursa çok çok kısa bir süre sonra eski arkadaşınız yeni sevgilinizin tanımadığınız birçok yeni yüzüyle tanışacaksınızdır.
    #3002939 (unexpected paradox, 14.02.2008 17:09)
  2. (bkz: asla asla demeyin)
    #3002982 (tatlı su levregi, 14.02.2008 17:17)
  3. (bkz: arkadaş ayağı göt ayağı)
    #3002986 (KisiselBirIleti, 14.02.2008 17:18)
  4. (bkz: eski sevgiliden arkadas olmaz)
    buda baska bir durum.
    #3003052 (gryy, 14.02.2008 17:28)
  5. olanlar çoktur fakat ne kadar doğru bir durum olduğu tartışılır aslında. * sevgili moduna geçince çok farklı davranışlarla karşılaşınılabilinir. aslında insan arkadaş olarak baktığı birine nasıl olurda sevgili olarak bakmaya başlar? bu insandan herşey beklenir durumu da ortaya çıkabilir..fakat gerçekten ask varsa boynumuz kildan incedir...*
    #3003063 (good devil, 14.02.2008 17:29 ~ 17:30)
  6. hakkında ahkam kesmenin zor olduğu bir hadisedir. lakin gönüldür bu zaman zaman bildiğiniz üzere ota da konabilmektedir diğer tarafada.*
    dolayısıyla arkadaşımdı şimdi sevgilim olamaz gibi asla içeren cümleler kurmak bildiğin büyük konuşmaktır. hatta zaman içinde belki de tükürdüğünü yalamaktır. gerçi her tükürdüğünü yalama hadisesi böyle olsa. aşk güzeldir nihayetinde.
    bu nedenle eğer olurda karşınıza geçip kesin bir şekilde arkadaştan sevgili olmaz diyen biri görülür ise verilecek cevap bellidir.
    (bkz: hiç belli olmaz)
    #3040294 (roark, 21.02.2008 20:13)
  7. ismail: arkadaştan sevgili olmaz.
    kamil : bi deneseydik.
    ismail: ebrudan bahsediyorum.
    kamil : üzülüyorum ama...
    #3040323 (shawnshank, 21.02.2008 20:19)
  8. evet arkadaştan sevgili olmaz. sevgilinin iyisi, kuzunun sağ butundan veya dananın sol döşünden olur. hele birde kömür ateşinde yapılırsa dadından yenmez.
    #3040361 (guzunamca, 21.02.2008 20:26)
  9. ilk önce tanıyıp bilmeden sevgili olunamayacağını göre, bal gibi de olur. hatta olmazsa olmaz. hiç tanınmayan birine "hadi gel sevgili olalım biz" diyerek bir ilişkiye başlanıyorsa bilemiyorum tabii.
    #3040389 (filozofil, 21.02.2008 20:31)
  10. olmamalıdır... arkadaşken iyi geçirilen zamanların sevgili olununca da devam edeceğinin yanılsamasıdır bana göre. ilişki biterse şayet insanın canı daha çok yanar. çünkü artık bir sevgiliden ziyade sevilen, değer verilen bir arkadaş da kaybedilmiş ve defterden silinmek mecburiyetinde kalınmış demektir.
    bunun tam tersi durumunda ilişki devam ederse eğer saygı duyulması gereken , mutluluklar dilenesi durumdur.
    #3040474 (lalenguademariposa, 21.02.2008 20:44)
  11. sizi en çok tanıyan, olduğunuz gibi seven birini bulmak kolay değil.
    belki arkadaş kaybetme riski vardır ama ya herşey yolunda gidip çok mutlu olunursa..
    (bkz: olmaz olmaz deme hiç olmaz olmaz sevgilim)
    #3040490 (peizerat, 21.02.2008 20:48)
  12. kişiden kişiye değişiklik gösteren bir önerme dir! bazıları alltan alır 'biz arkadaşız sevgili olamayız' derken bazıları ise 'biz çok iyi arkadaşız neden sevgili değiliz' diye soruların içinde bulabiliyorlar kendini.

ilk önerde yapılan hata sonucu arkadaşı elin adamı yada elin kızı alıyor apışıp kalıveriyorsun 'vay salak kafam' diyerek.

ikinci önermede ise öyle bir sevgili olunuyor ki akabinde karı-koca devamında meyva olaraktan çocuk ikram ediliyor.
    #3040498 (kuntayi kinteleyen adam, 21.02.2008 20:51)
  13. tabi ki arkadaştan sevgili olmaz, arkadaş arkadaştır ve kimi zaman da arkadan taştır, dikkat etmek lazım *
    #3040797 (gecesi, 21.02.2008 21:58 ~ 28.02.2008 00:27)
  14. sevgililik özellikle aşk bunlardan olur bu gruptan olmaz gibilerinden sınıflandırılacak kadar formüle edilmememiştir henüz. dolayısıyle gönül meselesidir.
    #3040835 (ParaNtez, 21.02.2008 22:06)
  15. nedir lan bu sikindirik önermeler, insan tanımadığı biriyle sevgili olunca daha mı iyi olur sanki? tanırsın ama sevgili olamazsın niye çünkü arkadaşsınızdır, arkadaşlık kutsal bi müessese değildir, hele kardeşlik gibi asla değildir.
    ama bu demek değildir ki sevgili olmak için arkadaş olmak gerekir. ulan saçmalıyorum ama kızdım bi kere. ottan sevgili olmaz boktan sevgili olmaz, kimden sevgili olur?
    yerim sevgisini de sevgilisini de, mazlumu çağırın bana anasını satıyım, mazlumla sevgili olucam ben.
    mazlum
    mazlum.
    #3040878 (terbiyesiz, 21.02.2008 22:13)
  16. güncellersen, olur.

(bkz: eski sevgiliyi güncellemek/@maydonez)
    #3805168 (maydonez, 11.08.2008 23:37)
  17. the o.c. adlı dizide çok yüzeysel olarak ele alınmaya da çalışılmış önermedir..

anna ve seth.. herşeyi beraber yapmış, bütün zevklerini herşeyini bildiğiniz birini keşfetme merakınız kalmaz, ne zaman ne tepki vereceğini bilirsiniz, beraber yapmaktan zevk aldığınız aktiviteler bellidir, dışına çıkmaya çalıştığınızda olumsuz sonuç verir... başta "zaten herşeyini biliyorum, tanıyorum onu" diye yaklaştığınız o bildiğiniz herşey sonradan kabus olur, bildiğiniz eski sevgilileri, unutamadığı ilk aşkı, ilk deneyimleri aklınızdan çıkmaz olur, daha da kötüsü bütün bunları biliyorsanız ama kıskanmadığınızı hissediyorsanız en fenasıdır, yanlışlıkla aşk sandığınız şey aslında en yakın arkadaşınızın karşı cins olduğunu keşfetmenizden başka birşey değildir.
    #3805230 (sweet leaf, 11.08.2008 23:48)
  18. aşk bitince tekrar arkadaş olunan günlere dönmek istenir ama çok zordur.
    #3805447 (pequzhe, 12.08.2008 00:38)
  19. olmaz. olmamalıdır. arkadaşlıkda paylaşılan şeyler farklı sevgili olunca paylaşılacak şeyler daha da farklıdır. ama nihayetinde gönül bu ota da arkadaşa da konabilir. o kalp varya o kalp; çözülememiştir. normal görmek lazımdır.
    #3805837 (ruyaqibi, 12.08.2008 02:21)
  20. her ne olursa olsun sonuç olarak arkadaş kalınmaya devam edilecekse sorun yoktur.
    ancak ilişki arkadaşlığı bozacaksa, bak o iş başkadır işte.
    #3807042 (viva la fidel, 12.08.2008 13:55)
  21. sonunda arkadaşlıktan, dostluktan eser kalmayacağından mantıklı bir önermedir eğer ki ilişki biterse arkadaşlık bozulmasın isteniyorsa.
    #3807049 (statik smiley, 12.08.2008 13:57)
  22. arkadastan sevgili olmaz. olsa da fena olmaz. o degil de beni asıl düşündüren sey 'arkadastan sevigili olur da,ayrılık olursa nolur'? o zaman da sevgiliden arkadas mı olur? o da olmaz ki zordur. yoksa hem arkadastan hem sevigiliden mi olunur? bence ben bılmem. bence bu iş karısık.
    #3812309 (ivyy, 13.08.2008 14:47)
  23. (bkz: olur olur bal gibi olur)
    #3812314 (salcali kalca, 13.08.2008 14:48)
  24. arkadaş olanların, sevgili boyutuna geçip, başaramamaları sonucu anladıkları durumdur. aslında olur da, hoş olmaz. denemek adına, güzel bir arkadaşlığı riske atmaya çok da gerek yoktur. sonuç büyük ihtimalle hüsrandır. bile bile ladestir.
    #3812351 (aklima gelmiyor, 13.08.2008 14:57)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

arkadastan sevgili olmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. arkadastan sevgili olmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu arkadastan sevgili olmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about arkadastan sevgili olmaz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» exitus acta probat » mithatpasa stadi » duve » kumas pantolon icine ic camasir giymeyen erkek » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » gecici plaka » turk bayragindaki hilal » mesut yar la uyan turkiye » bbg evinde sevismek » baris atay mengulluoglu » fm 2008 deki yetenekler » yamaç boyu paraşüt ödülü » against animal testing » zavalli cocuk » nukleer baslikli kiz ve yedi scout fuzesi » basketbol » cernobil faciasi » note verbale » tu kaka bana » serie a » fantom agrisi » soba borusu » texas hold em » taraf » yigit ozgur esprileri » yeni alinan albumu ilk defa dinleme zevki » black widow » pkk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » don self » internetten vahiy indirmek » izledigi dizinin basligina bakamayan yazar » ust kattan gelen ohh ohh sesleri » maslo » darkness falls » selamun aleykum gencler » billie jean » sevilla nin sabri icin 7 milyon euro vermesi » alpturktigin