arkadas 

/ 3
kapat
  1. yılmaz güney'in, hayat, kavga, hapishane üçgeni arasında mekik dokurken çektiği, buram buram sosyalizm dersi veren, gerek müziği, gerekse senaryosu ile çok ince detaylara bile oldukça anlamlı anlamlar yükleyen baba bir film... arkadaş..............
    #3290199 (0900, 19.04.2008 11:50)
  2. insanların, sevgililerinden ayrılırken en çok kullandıkları ve incelemeye alınması gereken ilişki mertebesi.

"arkadaş kalalım"

sen benim sevgilimken, benden ayrılmak için uydurduğun bahane "arkadaş kalalım" daki arkadaşsa sokayım senin mantığına ben o zaman. günümüzün vıcık vıcık, ne kadar süreceği baştan belli olan ilişkilerinin bitim noktası olmuş arkadaşlık.

neden aşktan daha düşük bir seviye arkadaşlık? çünkü önce arkadaş olmamız gerektiğini aşılamışlar bize. neymiş önce çok iyi dost olcakmışız da sonra aşk filizlenecekmiş de sevgiye dönüşecekmiş.. "eşek ölecekmiş" hesabı. ayrı kardeşim ikisi, arkadaşlık daha altta falan değil. içi boşalmış arkadaşlığın bu günlük koşuşturmacalardan, arkadaşlığı değersiz olarak görme dürtüsü edinmişiz. halbuki arkadaşlar çoğu zaman aileden, akrabadan daha çok yanımızdadır, sırdaştır, daha yakın olandır.

(bkz: beni bir dost yaraladi)
    #3290219 (semigod, 19.04.2008 11:57)
  3. iyi günlerinde yanında olan, kötü günlerinde sana sırt çeviren insanlardır bir çoğu. asıl olan dosttur, dostluktur.
    #3291914 (the time is now, 19.04.2008 18:56)
  4. "arkataş" sırtımızı dayayacagımız yegane kişi. zamanla harflerin yumuşaması gibi kavramın içide yumuşamıştır .
    bkz : hangi arkadaş
    #3355390 (misses eko le pew, 04.05.2008 13:57)
  5. "arka ne, boşversene ! " *
    #3426517 (ditty, 21.05.2008 13:08 ~ 13:14)
  6. (bkz: nurcu arkadasa sahip olmak)
    #3434970 (HicbirSeyGorunduguGibiDegildir, 23.05.2008 10:34)
  7. aylık akbilinden sırf sizin için feragat eden insandır.
    #3477367 (rikimikipiki, 01.06.2008 05:18)
  8. yilmaz guneyin iyiki yaptığı bu filmle ilgili çok güzel bir yazı:
    http://www.iletisim.bahce...edu.tr/arsiv/docs/364.pdf
    #3608926 (gerzex, 02.07.2008 11:52)
  9. Eski Türklerde Askerler savaşırken arkadan gelecek herhangi bir saldırıyı kontrol edebilmek için sırtlarını bir ağaca, kaya veya taşa vererek ok atarlarmış. Atalarımız
    genelde bozkır hayatı yaşadıkları için bu sırt dayanan nesne genelde bir taş veya kaya olurmuş. Yıllar sonra sırt dayanan taşın ismi ARKA-TAŞ dan ARKADAŞ şeklinde dilimize yerleşmiş ve bugün bile güvenebileceğimiz, bizi arkadan vurmayacak olan, samimiyetine güvendiğimiz kişilere verdiğimiz isimdir.

Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karşılaşırlar. Aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; -Ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen niye varsın ki bu dünyada? Arkadaşlık cevap verir: - Sen gittikten sonra bıraktığın gözyaşlarını silmek için...
    #3703560 (eftalia, 22.07.2008 18:42)
  10. aklından neler geçeğini belirleyen, davranışlarını etkileyen insanlar grubu. aklından geçenleri belirlerler çünkü farkettikleri, okudukları, düşündükleri, yaşadıkları şeyi seninle paylaşırlar, senin de düşünmeni sağlarlar. bu yüzden, arkadaşlarınızın size ne verdikleriyle birlikte sizin onlardan ne kabul ettiğiniz de önemlidir.
    #3817533 (fotokopini cektir git, 14.08.2008 15:28)
  11. Arkadaş, iyi bir günü
    Sakla kötü günlere
    iyi dostu da öyle
    Güleç bir yüzü de sakla
    Sakla yiğitliği korkaklığı sevgiyi
    Kini sakın saklama

Ağaç dik, sula çiçekleri
    Çocukları görünce gülsün gözlerinin içi
    Üç günlük dünya
    De, bağışla herkesi
    Söz götüreni, söz getireni
    Kalleşi hayını sakın bağışlama

Arkadaş, ezberle ya da yaz bir yana
    Otogarlarda, istasyonlarda
    Ayrılık sözlerini
    Hastanelerde, mapusanelerde
    Söylenen türküleri
    Ezberle ve sakın unutma

ali puskulluoglu
    #3858947 (myosotis, 23.08.2008 13:37)
  12. Filmde iki eski arkadaşın yeniden karşılaşmasını anlatan filmdir. Azem * cemil'in *yaşadığı iğrenç hayatın farkında olup Cemil'i değiştirmeye çalışıyor. Aslında farkında olmadığı bir nokta ise bu gün ki şartları yaratmıştır cemil'i , ancak bulunduğu şartlar değişirse Cemil'in değişmesi mümkündür.
    arkadaş
    Olmasın o ta içten
    Gülen gözlerde yaş
    Bir gün gelip ayrılsak da
    Seninle arkadaş

Bir kıvılcım düşer önce
    Büyür yavaş yavaş
    Bir bakarsın volkan olmuş
    Yanmışsın arkadaş

Dolduramaz boşluğunu
    Ne ana ne kardaş
    Bu en güzel bu en sıcak
    Duygudur arkadaş

Ortak olmak her sevince
    Her derde kedere
    Ve yürümek ömür boyu
    Beraberce el ele

Olmayacak o ta içten
    Gülen gözlerde yaş
    Bir gun gelir ayrılsak da
    Seninle arkadaş
    yılmaz güney
    #3978493 (vegetarian butcher, 18.09.2008 15:11 ~ 15:14)
  13. kivilcimi yaklasik 13 sene once dusmus olan ve alevi gunden gune artandir. ozlenen ve ozlendikce yurek burkandir.
    #4009671 (lavinya_, 26.09.2008 00:15)
  14. kendimi berbat hissettigimde turlu saklabanlıklarla gulmemi saglayan, bazen cok acıtsa da dogruları soyleyen bazense beni kurtarmak icin kucuk yalanlara basvuran telefonda konusurken keske yanında olsaydın dedigimde bir an icin gercekten yanımdaymıs gibi hissettigim, gecenin bir koru aradıgımda hic usenmeden sıcak yatagından cıkıp yanıma gelen, evine gittigimde zulasını bulup tum cikolatalarını yesem de ses cıkarmayan,birbirimizi asla sevgili ugruna satmayacagımızı bildigimiz, varlıgında sanki hic gitmeyecekmis gibi sevindiren, yoklugunda bir daha hic gelmeyecekmis gibi ozleten, giderken cok acıtan, arkamı dondugumde beni vurmak icin degil kollamak icin orda durdugunu bildigim, adı arkadas olsa da gonlumde gonlumuzde ki kardestir.
    #4010960 (baLim, 26.09.2008 09:30)
  15. bir maksim gorki kitabıdır.

--spoiler--
    Uzayıp giden hayat yolunda, yolumuzun kesiştiği insanlar bizim için önemlidir. Yollarımızın kesiştiği insanlardan bir bölümü arkadaş olarak hem hayatımızda hem de yüreğimizde yer eder. Yıllar sonra kimisi tebessümle hatırlanır, kimisi de acı bir yüz ifadesi ile...
    Gorkinin bu eserinde yabancı bir insan hayatının başka bir insanın hayatını nasıl etkilediğine şahit olacaksınız. Siz de kendi arkadaşlarınızı düşünüp onlar hakkında bir yargıya varabileceksiniz. Acaba yüreğim için doğru bir insan mı diye düşünecek ve cevabına göre yüreğinizin kapılarını ya açacak ya da kapatacaksınız.
    --spoiler--
    #4026208 (LocK, 29.09.2008 22:47)
  16. Dostun yerini tutamayan dostumsu.
    #4026249 (Zerdust, 29.09.2008 22:52)
  17. dumanın rüyanda görsen inanma isimli şarkısının adı sanılan kelime.
    #4026253 (son of the sun, 29.09.2008 22:53)
  18. (bkz: fotografları için tıklayınız)

http://img145.imageshack....341/arkadas272x300jf8.jpg
    #4200736 (inheritance vice, 08.11.2008 01:07)
  19. hem yara bandım hem yaram misali insanın canını en cok yakandır belki de... zamanında sen ağlarken onun gözlerinden gelmiştir yaş belki, kimi zaman sonu gelmeyen geyikler yapmıssınızdır bir gün bitecegini bilmeden.

sonra zaman ilerlemeye baslar, siz de düşünürsünüz bir yandan, "farklı bir şeyler sanki" diye, "adını bilmiyorum ama farklı bir seyler var"

kuruntu yapıyorumdur, yok öyle bir şey diye kendinizi de avutursunuz ümitsizce. Gerçekten inanmışsınızdır ya herseyin kusursuz olduguna, cabucak inanmak istersiniz en ufak bir ışıga. o derece bugulanmıstır işte pembe gözlükleriniz.

"herkes arkamdan bagirmis kimseyi duymamisim
    savas filmlerinde olur ya yarali yarali devam etmisim "

digerlerinin tavsiyelerini duymamıssınızdır bile, duyduklarınıza karsı o derece tıkamıssınızdır ki kulaklarınızı, ne demeye calıstıklarını gorememişsinizdir.

yolun sonuna yaklastıgında geriye bakar ya insan, sizde bakarsınız bir gecmişinize, ilk konusmaları hatırlarsınız, ilk sabahlamayı, ilk dertleşmeyi. ve apaçık ortadır sonuc artık, gozunu kapayamazsınız bu sefer gormemek icin. anlarsınız meğer kuruntu yapıyorum dediklerinizin aslında gercekten oldugunu. kızarsınız kendinize, ben niye bu kadar aptalım diye.

sonra gidip arkadas'a sormak istersiniz, "ne oldu bize, neden değiştik ki biz bu kadar?" alacagınız cevaptan korkarak, gözleriniz dolu halde.
    "bilmiyorum."'dur aldıgınız cevap. "bunu mu dert ettin simdi?"

önünüze donersiniz sonra, cıkartırsınız gozlüklerinizi, duymamak icin taktıgınız kulaklıkları. yolun sonu karsınızdadır işte. giderek daralan ve baska cıkısı olmayan yol.

i really feel, that i m losin my best friend
    i can t believe this could be real...
    #4258557 (corpsebride, 21.11.2008 00:57 ~ 00:58)
/ 3
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

arkadas başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. arkadas ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu arkadas nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about arkadas. Copyright of the articles are belong to their authors.

» arkadas » basliklari alt alta okumak » panait istrati » yaran olaylar » kablosuz internet caiz mi » arkadasa asik olmak » facebook ta 50 arkadasi bile olmayan zavalli » melike demirag » birisi intihar ettikten sonra zirlayan aptallar » tanimadigimiz kisilere hitap etme sekli » turk filmi muzikleri » gidene uzulmek » nefret edilesi hitap sekilleri » agony » arkadastan sevgili olur sevgiliden arkadas olmaz » tuvalet kagidi diye dolar kullanmak » gereksiz naz yapiyorum oyleyse kadinim » uludag sozluk t shirtleri » dokuz eylul » finaller oncesi basa gelebilecek en kotu sey » oyuncakbulut » ismail hikmet ertaylan » el ele tutusan kizlar » iptes » insanin gay arkadasinin olmasi » exitus acta probat » mithatpasa stadi » duve » kumas pantolon icine ic camasir giymeyen erkek » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » gecici plaka » turk bayragindaki hilal » mesut yar la uyan turkiye » bbg evinde sevismek » baris atay mengulluoglu » fm 2008 deki yetenekler » yamaç boyu paraşüt ödülü » against animal testing » zavalli cocuk » nukleer baslikli kiz ve yedi scout fuzesi » basketbol » cernobil faciasi » note verbale » muhammed demir » melih gokcek » galatasaray » fatih urekimsi » bluevelve nin sozlukte moderator olmasi » the goon » risalehaber com » john douglas » american psycho » internet explorer » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » bos bkz lari seytanin doldurma ihtimali » prison break » aykut canik » adam and evelyne » afrika » yildizli bkz » msn iletileri » cuccuk » prezervatif ile masturbasyon yapmak » pkk bahane para sahane