arka tas 

kapat

1. "Orta Asya'da , savaşın ok ve yay ile yapıldığı dönemlerde savaşçılar, arkalarından gelebilecek bir saldırıyı önlemek için, sırtlarını önceden bu amaçla hazırlanmış bir taşa dayarlardı. Bu taş "ARKA-TAŞ" veya Azerbeycan'daki telaffuzuyla "ARKA-DAŞ" olarak adlandırılırdı. Dostluk kavramının zaman içinde, insanın arkasını yaslayabileceği ve kendisini kötülüklerden koruyacağı fikri ile özdeşleştirilmesi sonucu "ARKADAŞ" kelimesi " DOST " anlamında Tükçe'mizdeki yerini bulmuştur."
    #2707838 (Cyqne, 17.12.2007 18:00)
  2. bir şahsın arkasının taş gibi olduğunu belirtmek için kullanılabilecek söylem.
    #4264667 (rakiyla vaftiz edilen velet, 22.11.2008 14:15)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

arka tas başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. arka tas ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu arka tas nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about arka tas. Copyright of the articles are belong to their authors.

» exitus acta probat » mithatpasa stadi » duve » kumas pantolon icine ic camasir giymeyen erkek » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » turkiye cep telefonu tarihi » gecici plaka » turk bayragindaki hilal » mesut yar la uyan turkiye » bbg evinde sevismek » baris atay mengulluoglu » fm 2008 deki yetenekler » yamaç boyu paraşüt ödülü » against animal testing » zavalli cocuk » nukleer baslikli kiz ve yedi scout fuzesi » basketbol » cernobil faciasi » note verbale » uludag sozluk teknik servis ve destek ekibi » riya » john douglas » basliklar ile atismak » ben salak degilim makina muhendisiyim » tukurdugunu yalamak » bana yalan soylediler » geri gelen mektup » sanat evi » heroes cry » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » erdogan arica » devrimcilerin ve komunistlerin esek arisi olmasi » intihar entrysini eksilemek » ilkokulun vazgecilmezleri » tarihteki unutulmaz ayarlar » mystic queen » 29 kasim 2008 emek baris ve demokrasi mitingi » husamettin yaltirakli » ogrenci evindeki ogrencilerin giysi durumlari » 3 in 1