aritmetik ortalama 

kapat
  1. Ortalaması alınacak sayıların toplamının, toplam terim adedine bölünmesi ile bulunan değerdir.
    #114028 (cell-im, 14.03.2006 10:10)
  2. günlük hayatta "ortalama" diyerek geçtiğimiz şeydir.
    #1831005 (hunlu, 27.06.2007 19:17)
  3. Aritmetik ortalama, merkezi eğilim ölçüsüdür. Deneklerin aldığı değerlerin toplanıp, denek sayısına bölünmesiyle elde edilen değerdir.
    Bir sınıftaki farklı kişilerin aldığı not veya sayının toplamının kişi sayısına bölünmesi aritmetik ortalamayı verir. Aritmetik Ortalama, aşırı değerlere duyarlı bir merkezi eğilim ölçüsüdür.
    #2557328 (lost control, 05.11.2007 01:53)

© 2008 - uludağ sözlük

aritmetik ortalama başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. aritmetik ortalama ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aritmetik ortalama nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» pazar gunu seni kilisede goremedim john » torpil » greenwich gozleme evi » bebegim oldu » i m not jesus » n ile baslayan hayvanlar » john fante » fante » help is around the corner » melissa suyu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games