aristokrasi 

kapat
  1. Soylular sınıfı.
    #150429 (italiano, 04.04.2006 23:21 ~ 23:22)
  2. toplumsal,siyasi ve ekonomik gücün
    soylu sınıfın elinde bulunduğu
    tarihi yönetim biçimi..
    #180554 (piano-foRte, 19.04.2006 08:35)
  3. söcük anlamıyla "en iyi" olduklarına inan ya da kendilerini yönetici niteliğine en yakın kesim olarak gören küçük ve ayrıcalıklı bir azınlığın yönetimi. pratikte, daha çok bir kan soyluluğunu ifade eder ve tarihin uzun dönemleri boyunca böyle ırsi bir soyluluğun egemenliğini anlatmak için kullanılır.

siyasal düşünceye kavramı ilk sokan platon ve aristoteles'dir.
    #1033039 (adini unutan adam, 21.12.2006 18:18)
  4. turkiye de yada balkanlarda olmayan sadece bati avrupada olan bir sinif cesidi. bu insanlar geldikleri nesilden dolayi hem kulturlu hemde zengin olduklarini idaa ederler.
    #1033094 (scurtel, 21.12.2006 18:27)
  5. türkiyede de muadili olan, ödediğimiz yüksek faizle iliklerimize kadar bizi sömüren sistem. üretici sermayeden farklı olarak bunlar, osmanlıdan beri değişmeyen yuksek faiz dusuk kur ekonomi politikamız sayesinde semirdikçe semirirler. (bkz: rantiye)
    #1128591 (serbest radikal, 09.01.2007 14:38 ~ 16:07)
  6. ekonomik toplumsal ve siyasi gücü bünyesinde barındıran yönetim biçimidir.ingiltere en güzel örneklerindendir..Hayat tarzları itibariyle burjuvazisiyi hatırlatan kendi insanı ile arasına mesafe koyan,kuşaklar boyunca üst düzey eğitim görmüş, yıllardır ikamet ettkikleri yerler değişmeyen topluluktur. son günlerde toplumumuzda en makyajsız halleriyle hacca gittiklerini gördüğümüz kendilerini üst sınıf olarak gören sosyal çöküntüler....
    #1128669 (geluta zado, 09.01.2007 14:57)
  7. Ortaçağ ingilteresinde kralın yanında Lordlar kamarası adı verilen bir meclis bulunur ve bu meclis kralla birlikte devleti yönetirdi. Bu tür yönetim biçimlerine Aristokrasi adı verilir.
    #1280732 (Bohemian Rhapsody, 09.02.2007 14:49)
  8. yönetimin ayrıcalıklı bir sınıfın elinde olması durumu. (bkz: oligarşi)
    #1631782 (pyndemonium, 11.05.2007 17:25)
  9. çobanla profesörün bir oy hakkına sahip olması. başlığından yönlendirilmiştir. çoban salatası olmuştur. *
    #3253141 (ditty, 10.04.2008 12:51 ~ 12:52)
  10. soy ismiyle müsemma yazıların adamı gokhan ozgun'ün "yeni aristokrasi" yazısı ile yalnız ve güzel ülkemizin içinde bulunduğu ahval ve şeraiti gayet "neler oluyor burada" masumluğu ile anlattığı kavram: aristokrasi

"Globalizm sanki Türkiye de bazılarını kendi anavatanında expatriotlaştırıyor. Ayrıcalıkları sabit bir burjuvaziyi kör bir aristokrasiye dönüştürüyor. Müthiş bir kavram kargaşası yaratıyor. Siyasi bölünmelerde ırkçılığın söylemini taklit etmek imkânı veriyor. (Türbanlı türbansız bölünmesi kuvvetli ırkçı nameler taşıyan bir bölünmedir.)
    (...)
    Söz konusu seçkinler, sevinci, tasası ve Amerikan pazarıyla eskiden Sovyet seçkinlerini andırıyordu. Şimdi devir değiştikçe sanki Güney Afrika seçkinlerini hatırlatıyor. garip. cok garip."

bir gün silikon vadisini boylamamasını ümid ettiğimiz yazının tamamı için:
    http://www.taraf.com.tr/Yazar.asp?id=70
    #3599647 (oyuncakdunya, 30.06.2008 09:53)
  11. iktidarın imtiyazlı ve genellikle soya bağlı bir toplum sınıfının elinde bulunduğu siyasi hükümet şeklidir.Ekonomik,toplumsal ve siyasi gücün soylular sınıfının elinde bulunduğu tarihi yönetim biçimidir.
    #3826073 (erhnksgn, 16.08.2008 13:45)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

aristokrasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aristokrasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aristokrasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about aristokrasi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» ataturk un dogum tarihi » adres bar » Youngstown, OH » youngstown oh » jooce com » unutulmaz sarkilar » terminator the sarah connor chronicles » cakalli menemeni » saw 7 » entel kuntel » hikaye lan bunlar » sesli harfler » dondurmacilardaki benmari usulu cikolata sosu » ahmet selcuk ilkan » ataturk un gittigi okullar » 2388014 » hamza yerlikaya » yandan beyaz cizgili yesil sahte adidas esofman » yandan beyaz cizgili yesil sahte adidas esofman » gun yuzu gormemis kufurlu sozler » keriz » ereksiyon hakimiyeti » antivirus 2009 » degirmen basinda vurdular beni » edirne » 27 » asim can gunduz » ayari yedigi zaman fasist diye haykiran insan » kemere duzgini » yaran hoca laflari » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » insanin buyudugunu anladigi an » scarlett johansson » yuruyen elektronik esyalar » mariami abduselischi » the last fight » asik olmak » geri kalan her sey icin babam » hakan sukur » kimim ben » ismail uygun