zikilecek döt tarrağa yakın gidermiş...(su testisi su yolunda kırılırın argo ile update edilmiş hali)
gökten ham yağsa bize zik düşer, o da yerden sekip dötümüze girer..(şanssızlığı belirtmek için)
bahtsız bedeviyi çölde kutup ayıları zikermiş (yine şanssızlığı belirtmek için)
ben anlamam fenden fizikten. ben adamı zikerim döt büzzükten (bahanelere karşı verilmesi gereken cevap)
argo diyebileceğimiz örneklerle örneklenemeyecek atasözleridir. mesela, bana dokunmayan yılan bin yaşasın atasözü az mı terbiyesizdir? illa argo olması gerekmez.
argo atasözleri ve deyimler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. argo atasözleri ve deyimler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi doğru olmamakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu argo atasözleri ve deyimler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about argo atasözleri ve deyimler. copyrights of the articles are belong to their authors.