aramak 

kapat
  1. telefon etmek
    #240641 (eticicibebe, 13.05.2006 19:42)
  2. *1. Birini veya bir şeyi bulmaya çalışmak.
    "Dükkânın içinde gözleriyle bir şeyler aradı." s f abasiyanik
    *2. Araştırmak, yoklamak.
    "Ceplerini aramak."
    *3. Ziyarete, hatır sormaya gitmek.
    "Bir kere düştün mü ne arayan olur ne soran!" b felek
    *4. Bir şeyin yokluğunu duyarak geri gelmesini istemek, özlemek.
    "Seni çok arıyorum, Ziyacığım." c s taranci
    *5. Önem verip istemek.
    "Ben böyle şeyleri aramam."
    *6. mecaz Şart koşulmak.

ilgili atasözü, deyim ve birleşik fiiller;
    (bkz: aramakla bulunmaz)
    (bkz: aramak taramak) (veya arayip taramak)
    (bkz: arayıp da bulamamak)
    (bkz: arayıp soranı bulunmamak) (veya arayip sorani olmamak)
    * (bkz: arayıp sormak)
    #375270 (sivil itaatsiz, 26.06.2006 11:43 ~ 11:44)
  3. (bkz: google)
    #390053 (Gerko, 01.07.2006 20:01)
  4. ozü, bulamayacağını bildiğin halde aramak olan.. bulunamayacağı bilindiği halde arandığında gerçek anlamına kavuşan eylem..

''o'' bir yere gitmiştir.. dönüş / dönmeyiş tarihi bellidir.. sana bildirilmiştir.. haberdarsındır..

ve fakat işte, sen, tüm bilgilerden azade, daha gelmediğini, gelmeyeceğini bile bile ararsın.. öylesine işte..

aramak.. ne söz.. ve bulmak..
    #1225204 (little girl in bloom, 28.01.2007 23:03)
  5. eğer aradığınız şeyi bulduğunuzu keşfetmemişseniz aramaya devam edersiniz. manasız bir arama sürecidir bu.
    #2220787 (diyonsos, 29.08.2007 04:14)
  6. 3m projektorlerin turkce dil seceneginde, ingilizcedeki "searching" ifadesine denk gelen karsiti. ayrica bunlarin cogunda turkce dil secenegi tamamen geronimo turkcesi kullanilarak cevirilmistir.

neredeyse her gun gordugum bu sozcuklerden etkilenerek bir scime benzemeyen depresif bir siir yazdim buyrun;

aramak..
    rgb girisi.
    gercek cozunurluk,
    filtre bakimi,
    sure asimi.

aramak..
    desteklenen cozunurluk
    ayar kaydetme
    filtre bakimi,
    sure asimi.

aramak..
    rgb 1'da ta
    girisi bulunamadi.
    filtre bakimi,
    sure asimi.

aramak..
    acma kapama dugmesi
    tekrar basmak
    ve kapatmak
    filtre bakimi,
    sure asimi.

aramak,
    aramak,
    aramak..
    #3245261 (revolter00, 08.04.2008 14:04)

© 2008 - uludağ sözlük

aramak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. aramak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aramak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sarka » dokulen saclari bir yere koymak » renny vicente vega fernandez » gulriz sururi » ahu turkpence » kotali adsl » hey » yolculukta dinlenen sarkilar » insani dumura ugratan ssk diyaloglari » global isinma yuzunden anlam kazanacak sarkilar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci