araci 

kapat
  1. iki taraf arasında uzlaşma ve iletişim sağlayan uzlaştırıcı kişi, ara bulucu.
    #289312 (asiti kaçmış kola, 29.05.2006 13:44)
  2. -Üretici ile tüketici arasında alım satım konusunda bağlantı kuran ve bundan kazanç sağlayan kimse, mutavassıt.
    -ihracatçının ihracattan doğan alacaklarının büyük bir bölümünün malın yüklenmesinden hemen sonra, kalan kısmının ise para, malı alandan tahsil edildiğinde bir aracı banka tarafından ödenmesini sağlayan kredi veya yatırım tekniği.*
    (bkz: komprador)
    #2326319 (meister writer, 16.09.2007 16:07)
  3. Bağlı kollarımı çizmek kimin aklına gelir
    kelepçeli o zamanlar
    bir kız kaşıkla su içirir
    başımı çevirince -yeter demekti bu-
    kaybolurdu

büyük ağaçların gölgesiyle
    geldiği çok oldu
    arada bir geceleri yarı çıplak
    ve daha çok
    saçları uzadıkça

denize inerdik
    ben yüzerdim o girmez
    rıhtımdan suya bakardı
    denizden çıkardım
    yok

şaşırmazdım
    ben onun doğumunu bilirim
    doğmadan öncesini
    yokluğunu.

oktay rifat
    #3030191 (mulayim, 19.02.2008 15:57)

© 2008 - uludağ sözlük

araci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. araci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu araci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» toplumu elestirmek » hilmi guler » son yoklama cagri tebligati » elf dedim be dedim » oluye ates etmek » kendi kendine konusmak » yalarim » hohner » sohret afettir » dunya benim oldu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games