bugün

arabesk dinleyen metalciyle aynı acıyı çekmektedir. acı aynı acı ama nedeni farklı tabi. *
kıro insan değildir. her insanın belli dönemlerde kafasını dağıtacak müziklere ihtiyaç vardır. acılarımı rock müzikle popla dindiremiyorum yapabilen varsa helel olsun.
acısı vardır. saygı duyulmalıdır. doğan görünümlü şahin içinde 5 arkadaş birlikte dinlerlerse kıro olunabilir ama.
kollarını bacaklarını jiletleyip kesen kıroların ellerini kollarını arabeskin elinden çekmesine müteakip ilgilerini arabesk rap ve tekno müziğe yöneltmeleri ile birlikte arabesk hak ettiği konuma ulaşmış, dinleyici kitlesi ise kalitelileşmiştir.

alçakgönüllü olmayacağım. misal ben: orhan gencebay playlistimde pink floyd, king crimson, beethoven gibi müzisyenler ile birlikte yer alıyor.
abi şu sözlere bakar mısın bir allahını seversen. bunları karl marx değil orhan gencebay yazmış:
"Kula kulluk edene yazıklar olsun."
"ağlatıp da gülene yazıklar olsun."
"ben mi yarattım? derdin ızdırabını ben mi yarattım? günah zevk olmuşsa, vefa yok olmuşsa ben mi yarattım?"
dinlediği arasbeskçi malı götürürken kendisi ağlak ağlak gezer.
sanki dünyada bütün kötü işler onun başına gelmiş.
tek derdi aşk meşk olan bu insanın bitkiler ile arasında fark yoktur.
saatleri depresyona 5 kala durmuş insandır. Akıllı olun arabeskle kafa dağıtılmaz bir kere. Ha müzikal olarak hoşunuza gidiyorsa ayrı.
ulan şaka maka da gitgide böyle bir insana dönüşüyorum halbuki 6 ay öncesine kadar heeeell yeeaaahh diyip sadece heavy metal dinleyen, heavy metal dışında bir şeye tahammül edemeyen ben, hatta bir yıl öncesine kadar da bateri dersleri alan ben şuan tüdanya - gücenme tanrım dinliyorum, vay amk.
genelde elinde tespihle dolaşan, mahallesinin namus bekçisi havalarında takılan eksik insandır.
toplumdaki genel "arabesk dinleyenin kro olması" kanısının aksine son yıllarda arabesk şarkılara yapılan coverlar bu saçma algının değişmesine neden olmuştur. fairuz derin bulut'un ali tekintüre şarkılarını inanılmaz güzellikte coverlaması ve ardından orhan gencebay klasiklerinin çok satanlar ve çok dinlenilenler listesini alt üst etmesi önceden "aaa orhan gencebay mı dinliosoooon? ne kadar krosun sen yaa." gibi önyargı kokan fikirleri alt üst etmiştir. arabesk dinleyen insana "kro, tespihle gezen, mahalle namus bekçisi" gibi nitelendirmelerde bulunan insanlar şimdi orhan gencebay şarkılarının müptelası olmuşlardır.

arabesk dinleyen insan acının tereyağını yemiştir, saçma sapan pop şarkılar gibi eğlencenin sütünde boğulmamıştır. ayrılığını, acılarını, hasretini bu şarkılarda bulur. yeri gelir geceler boyu bu şarkıları dinleyerek ağlar. ha tabi burada kalite ayrımını dolayısıyla seçiciliği iyi yapmak gerek, mikrofonu alanın meyhane köşelerinde saçma sapan sözlere elektro bağlama-keman-darbuka üçlüsüyle eşlik ettiği müzik tabi ki kaliteli olmaktan uzaktır. orhan gencebay, cemal safi, ali tekintüre, mustafa sayan gibi ustaların yazdığı veya müziklendirdiği eserler türk arabesk müziğinin altın klasikleri arasında yerlerini çoktan almışlardır.
en sevdiğim türlerden biridir. çok da güzeldir halbuki parçalar, dinlemeyi bilen insanlara tabii. tek tip takılan başka fikirlere kapalı insanları es geçiyorum elbette. arabesk dinlemek sizin o hayallerinizdeki tesbih sallayan, beyaz çorapla kundura giyen insan değildir. ona saygı gösterseniz bir an önce iyi olur.
Bu çok yaşamaz ben diyeyim. Bu ölür yarın bir gün.