ara 

/ 2
kapat
  1. getir butonunun yanındaki buton. hayvan ara kadar kapsamlı olmasa da işe yarayan butondur bir de. alaka açısından; (bkz: aramaya inanmak)
    (redwinemania, 25.03.2006 00:56)
  2. mesafe anlamında kullanılan sözcüktür.
    (rsbrnch, 25.03.2006 00:57)
  3. kimi yanında arıyorsan önce içinde bulacaksın.
    (bkz: duman)
    (scarface, 25.03.2006 01:02)
  4. (*)'lı arama fasitilesi bozuk buton.
    (arjen robben, 02.04.2006 17:29)
  5. bilgisayarda ulaşılmak istenen belge, resim ve dosyaları bulmaya yarayan bölüm.
    (asiti kaçmış kola, 07.05.2006 22:59)
  6. yoldan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola** bakmak misali, başlık açmadan önce bol bol kullanılası buton.
    (the kene, 29.05.2006 12:00)
  7. (bkz: ara cafe)
    (yasakani, 13.06.2006 08:32)
  8. bir çeşit erkek ismi.
    (feyza, 28.06.2006 17:17)
  9. deneme bir iki;

(ara: arjen robben)

(ara: uludag sozlu*)

(ara: akil fikir)

edit: alkışlar zall'a
    (arjen robben, 21.07.2006 10:24 ~ 10:39)
  10. ünlü bir fotoğrafçımızın ismi.
    (bkz: ara güler)
    (amanbenburadakalmisim, 20.08.2006 20:09)
  11. tanrılaştırılmış imparatorlar için yapılmış altar*. *
    (amanbenburadakalmisim, 24.08.2006 21:56)
  12. arama fasilitesini gerceklestirebildigimiz fakat bir sureligine kapatilmis buton.
    (Antistar, 05.10.2006 08:25)
  13. -uluhan, ara.
    -arama fasilitesi bir sureligine kapalidir.
    -hayırlara vesile..
    -hayır.
    (dabaddah, 06.10.2006 21:55)
  14. aralik ayinin kisaltmasi olarak kullanilabilir bazi kesimlerce.

(ara: arama)
    (soyle-boyle, 28.10.2006 19:29 ~ 19:31)
  15. farsca, süsleyen anlamına gelen son ek.

dil-ârâ *, meclis-ârâ * gibi.
    (yasak merve, 10.02.2007 01:25)
  16. sabahın erken saatlerinde beni ayar etmiş sağ üst sözlük butonu. 80 günde devr i alem başlığını arıyoruz yok, seksen günde devr i alem başlığını arıyoruz yok, garanti bankasıyız ve titiz yazarız hesapta buna mukabil sadece devr i alem arıyoruz yok. sonra patlatıyoruz başlığı seksen gunde devr i alem diye şaşırarak bir bakıyoruz mesajlar yağıyor ve açtığım başlık altına 80 gunde devr i alem bakınızı basılmış.
    şimdi adama sorarlar sen kendini kaybetimişsin aa butonum benim kimi bulacaz biz sende?
    o sebeple bu buton değiştirilsin ve yeni adı "bulama" olsun.
    (galapagoslu iguana, 27.08.2007 12:48)
  17. içinde bulunan başlıkta kelime yada kelime grupları aramak için yapılmış zımbırtı. başlıktaki her entry yi tek tek okuyor eşleştirmeye çalışıyor. "e hocam bu sözlüğün mına koymaz mı?" diyip deneme yaptım, gittim en çok entry girilen başlığa sordum. ancak banamısın demedi gayet güzel çalışıyor.

yapanların gözlerinden öperim.
    (BerAent, 09.11.2007 12:18)
  18. yararlı buton. bi de şık durmuş o ayrı mesele.
    (venividivici, 09.11.2007 13:16)
  19. entry gireceğiniz başlıkta sizin yazmayı düşündüğünüz şeyi başka bir yazar yazmış mı yazmamış mı diye kontrol etmenizi sağlayan ve sözlüğün sağ tarafında bulunan motor. aynı başlık altında aynı bkz ve entrylerden üçer beşer tane olan uludag sozluk'te daha fazla rağbet edilmesi gereken guzellik.
    (madmadam, 02.01.2008 21:32)
  20. serhat tutumluer, selen uçer gibi oyuncuların oynadığı, yarın vizyona girecek olan bir ümit ünal filmi.
    (meLa, 20.03.2008 17:48)
  21. günümüz çarpık ilişkilerini konu edinen 2007 yapımı ümit ünal filmi. konusu şöyle;

ender erdem akakce, kendi şirketi olan bir tekstilcidir. şişmanca ama yakışıklı bir adamdır. orta halli bir memur ailesinden gelir. gül selen ucer, anne tarafından yarı Fransızdır. ender'in sevgilisidir. hiç bir iş yapmaz. aileden biraz zengindir. zevk için ender'in şirketinde tasarımcı olarak çalışmaktadır. veli serhat tutumluer, ender'in ortağı ve işletme fakültesinden arkadaşıdır. sakin, içine kapalı bir adamdır. çok yakışıklıdır. sade ama çok şıktır. orta halli bir asker ailesinden gelir. selda betul cobanoglu, veli'nin karısıdır. ender'in ise çocukluktan arkadaşıdır. sesi güzeldir, konservatuarda okumuştur. ama belli bir iş yapmamaktadır. selda kocasının ortağı ve en yakın dostu ender ile cinsel ilişkiye girer. gül ile Veli de birbirleriyle sevişerek aldatma eylemini gerçekleştirmektedir. eşler, aldatıldıklarının farkında olmalarını rağmen görmezden gelmeyi tercih etmektedirler. aldatılmanın oluşturduğu sendromlar bir süre sonra hepsinin hayatını karatacaktır.
    (baskalaricehennemdir, 22.03.2008 04:02)
  22. istiklal caddesinde galatasaray lisesinden aşağıya inerken potanenin hemen yanından girilen sokaktaki şık, hoş kafenin adı.
    (baskalaricehennemdir, 22.03.2008 04:04)
  23. yazarlarin kisisel bilgilerinin goruntulendigi pencere de msj'in yaninda bulunan buton. basinca sozluk yazara telefon edecek sandim bir an.
    (medyun, 15.04.2008 02:59)
  24. saglam diyaloglarla bezeli senaryo ve basarılı oyunculuklar uzerinde yukselen umit unal filmi. an latılmak istenenler dogrudan anlatılmıs ve gorsellik yine biraz arka planda kalmıs. bu durumun iyiligi,kotulugu tartısılabilir ancak umit unal sineması bu temeller uzerinde yukselecege benzer. tartısılmayacak bir sey vardır ki, alaturkalık ve alafrangalık arasında kalmıslık, modern dunyanın carpık ilişkileri ve dogulunun gozunde batılı/batının gozunde dogulu kavramları oldukca iyi anlatılmıs. araya giren reklam,tv dizileri,5.sınıf film sekansları da her alanda tuketen bir toplum haline gelmişligimize dair gondermeler iceriyor gibi.

kısaca umit unal 80 sonrası turkiye sinden oldukca rahatsız ve bunu bu filminde de dile getiriyor. umarız ki bu yolda devam eder demek dusuyor bize de...
    (saduman, 20.04.2008 13:15 ~ 13:16)
  25. (bkz: mesafe)
    (bi biskreme verdim, 20.04.2008 13:17)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» peynir » albeni bahane star » usakspor » turk halki turkiye de bir topluluktur » unlulerden duymak istenilen sozler » kucukaga » survivor » kro olarak dogmak » hasan cavit » baskadabiseydemicem » alisan » elif safak in saclarinin arkasini merak etmek » 11 mayis 2008 antalyaspor istanbulspor maci » salam » anneler gunu nde alinacak en guzel hediye » boykot » limit hiz » radyoteleskop » osurugun aile icinde mesrulasma sureci » olcusuz elestiri » ates dusurucu » elini attigi yeri kurutmak » kendini dedelerine begendiremeyen torun » ebru salli » asansor boslugu » bir insanin sesine asik olmak » 20 mayis 2008 turkiye slovakya maci » ver elini istanbul » the way i feel a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa