ar ge faaliyetlerine iliskin vergisel tesvikler 

kapat
  1. ar-ge (araştırma-geliştirme) faaliyetlerinin ilgili kanunlarla vergiden indirilmesi durumudur. kanunda ar-ge faaliyetleri;Bilimsel ve teknolojik alanlardaki belirsizlikleri gidermek ve bunları aydınlatmak amacıyla, bilim ve teknolojinin gelişmesini sağlayacak yeni teknik bilgilerin elde edilmesi, yeni üretim yöntem, süreç ve işlemlerinin araştırılması veya geliştirilmesi, yeni ürünler, madde ve malzemeler, araçlar, gereçler, işlemler, sistemler geliştirilmesine yönelik olarak yeni yöntemler geliştirilmesi veya yeni teknikler üretilmesi, bir ürünün maliyetini düşürücü, kalite, standart veya performansını yükseltici yeni tekniklerin / teknolojilerin araştırılması, yeni ve özgün tasarıma dayanan yazılım faaliyetleri olarak sıralanmıştır.

resmi gazete de yayınlanan kurumlar vergisi genel tebliği nde; mükelleflerin, işletmeleri bünyesinde gerçekleştirdikleri münhasıran yeni teknoloji ve bilgi arayışına yönelik araştırma ve geliştirme harcamaları tutarının % 40 ı oranında ar-ge indirim hesaplanacağı hükme bağlanmıştır.
    #3324995 (painkiller, 27.04.2008 08:16)

© 2008 - uludağ sözlük

ar ge faaliyetlerine iliskin vergisel tesvikler başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ar ge faaliyetlerine iliskin vergisel tesvikler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ar ge faaliyetlerine iliskin vergisel tesvikler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ilk insanlarin maymundan geldigi gercegi » reklamci yazar » nufus cuzdanindaki din hanesi » a predator s portrait » ntv muhabiri » francoise hardy » cuma namazi » hela dolu mu bos mu diye anahtar deliginden bakmak » anthony roberson » panora a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci