apolitik insan soylemleri 

kapat
  1. siyaset bana saçma geliyor...
    sağ ve sol görüş bana çok uzak ...
    kendime uygun bir siyasi görüş bulamıyorum...
    sağcı ve solcu insanlar pis kaka...

türü söylemlerdir.
    (militia, 08.05.2008 16:45)
  2. sağ ya da soldan başka bir görüş yokmuş gibi sanki dünyada, solcuların bu iki görüşten birine sahip olmayanlara karşı söylediği sözdür. işte canım apolitik insan bu geç bunu , şeklinde de şeyler söyleyerek kendilerini boşaltırlar çoğu zaman. halbu ki kendilerinin sığlıkları iki görüşe sıkışıp kalmasından mütevellittir. iki görüşten birini seçip kıçı kırık iki araştırma yaptıktan sonra da kendilerini pek bir halt sanırlar. orda burda siyaser konuşarak. ki kanımca bazı her insan siyaseti sevmek ya da konuşmak zorunda değildir. hele ki böyle sığ solcular gibi olacaklarsa bunu yapmamaları onları daha değerli kılar.
    (alone with everybody, 08.05.2008 16:59)
  3. ''ne sağ, ne sol en doğrusu orta yol'' gibi bir söylemleri vardır. düşünmemek ya da korkaklığı orta yol olarak adlandırıyorlarsa ve buna doğru diyorlarsa o da kendi bilecekleri iştir karışmamak lazım...
    (lafateignoranti, 08.05.2008 19:29 ~ 19:54)
  4. koyun olduklarından genelde:
    -me
    dedikleri duyulur.
    (meyvelerdenayva, 08.05.2008 19:30 ~ 19:32)
  5. -ya siyaset felan bence karışık ben karışmıyorum özgürlükten yanayım ben işte herkes uçsun zaten dünya toz pembe kafamda güzel nerede benim biram ?
    (bilincdisi, 08.05.2008 19:42)
  6. ne sağcı ne solcu ben ekmekçiyim diyen insan modeli.
    (gurhan87, 08.05.2008 20:15)
  7. rüzgarın önündeki çerçöp gibidirler; düzenin rüzgarı nereye eserse oradadırlar. kapitalizmin yetiştirmek istediği insan tarzıdır çünkü kapitalizm kitlelerin uyanmasını istemez. bu kişiler şu söylemi değişik şekillerde dile getirirler:
    kardeşim sen de çalış senin de olsun bak filan zengin çalışmış da bu duruma gelmiş. sen çalışmak istemediğin için işsizsin. yani toplumdaki olumsuzlukları bireyselleştirici söylemler kullanarak sistemi temize çıkarırlar.
    (garazeybek, 08.05.2008 20:42)
  8. (bkz: ne faşizm ne komünizm yaşasın erotizm)
    (bi biskreme verdim, 08.05.2008 20:43)
  9. kimi zaman insanı sinirlendiren, kimi zaman kahırlandıran söylemlerdir.

ortaköy'ün oralardan* geçerken "vay be şu evlere bak. ya aslında miras olayı olmasın" deyip ardından "mcdonald's a gidelim" demek de bu söylemlere yenilerini eklemiş olmaktır.

ayrıca bu insanın bu konular hakkında bundan daha derin düşünmemesi, düşünmeye asla zaman ayırmaması bu sözlerin neden bu söylemler içerisine girdiğini göstermektedir.
    (kara mi kizil mi, 08.05.2008 20:48)
  10. "kim gelse aynısını yapar" bunların en klişelerindendir ki hele de bu tümce "allah sonumuzu hayır etsin" diye biterse tarifsiz dumurlara salar gider.
    (darksideofthepink, 08.05.2008 20:55)
  11. -benim siyasetle işim olmaz.
    -onlar gomünis zaten ben biliyorum.
    -biz solcular...
    (juve, 08.05.2008 21:00)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» tv 8 » neden kotulendigi kabak gibi belli entryler » otobuste kitap okuyan tip » mehmeth » hava parasi » iyidere » metroda gitar calip sarki soyleyen insan » 72 bakire » sabri sarioglu nun ac milan a transfer olmasi » hayal kirikligi » lost sawyer ile survivor derya » benim zarim esnek » glokal » yenidogan sariligi » lastik tamircisinin tukrukle kontrol yapmasi » unutturulanlar » isik hizi » almanca » eva longoria » reconquista » serbest otesi cagrisim » unlulerden duymak istenilen sozler » tursucu husmen aga » onuncu nesil yazar » fileleri ekip yan aglarla bulusan top » v yerine w yazan insan » dans » entry ve nick uyumu » transilvanya a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa