antropometri 

kapat
  1. insan dış ölçülerini ölçmekle uğraşan bilim. Statik ve dinamik olmak üzere ikiye ayrılır, insanlar için üretilen her şey için dikkate alınması gereken metrik bilgilerdir.
    #310542 (impayatoy, 04.06.2006 01:58)
  2. mobilya, giysi, otomobil vb tasarımcılarının daha fonksiyonel ve konforlu ürünler üretmek için kullandığı ölçüler.

değişik ırkların vücut ölçülerini ölçüp istatisik oluşturarak bilimsel veya mühendislik amaçları için kullanılmasını sağlar. ancak yakın geçmişte vücut ölçüsünden* ırk tespiti için kullanılmasına alet edilmiş bilimdir.
    #1292872 (zall, 12.02.2007 07:54 ~ 07:58)
  3. insan bedenine ait ölçümlerin sistemli biçimde derlenerek, aralarındaki ilişkilerin saptanması.
    #1398038 (Rainman, 11.03.2007 00:28)
  4. (bkz: arkeometri)
    #1770160 (moira, 15.06.2007 01:27)

© 2008 - uludağ sözlük

antropometri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. antropometri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu antropometri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mavi tur » kaynastirma » mulkiye » bir populer kultur magdurunun ruyalari » bir kadini kendine asik etmenin yollari » bana bir opucuk verin yoksa galip donecegim » 80 lerde cocuk olmak » petrol fiyati duserken benzinin fiyatinin inmemesi » cakma pilotmont » cocuklukta sabah ve aksam sut icme rituelleri » sana suresiz izin veriyorum » dikkat abdestiniz bozulabilir » anneyi cehenneme gonderen tanri modeli » yuck fou » anneme » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turkiye umit milli futbol takimi » bilgisayarin cocukluktaki etkileri » internet gazetesi » ote yandan » slideshare com » bekaret onemsizdir » lake station » ciris otu » inter city firm » till there was you » hakan aysev » karinca » bir kadinin en masum oldugu an » tum milletinin banka hesabini izleyen devlet » julius aghahowa