bugün

tibbi aciklamasi soyledir efendim;

vucut alinan yabanci ve kotu maddeleri yok etmek, etkisiz kilmak icin histamini salgilar.bu histamini salgisi bazen kotu etkiler yaratir.(bulantı, deri döküntüsü, kaşıntı,hapsirik,akinti).bunlari yok etmek icinde bir takim ilaclar kullanilir.iste bu ilaclarin tumune antihistaminik denir.superdir.
antiallerjik ilaçlar için kullanılan ibare.

edit: aby'den gelen rötuş isteği ile tekrardan düzenlenen entrydir, doğrusuda budur. *
en baba olanı için;
(bkz: claritine)
kırmızı şarapta ziyadesiyle bulunan histamin nedeniyle demlenmeyi müteakip günün sabahı başağrısı görülür çoğunlukla; nedeni de histamin birikmesidir. yine yaralanmalar, zedelenmeler, böcek ısırması gibi alerjik reaksiyonlarda dokuda histamin birikir; bazı şişliklerin sebebidir.

kan pıhtılaşmasında da histamin muvazzaftır. ileri yaşlarda keyif ehliyken kanın damar içinde pıhtılaşmasını önlemek için ve de yukarda sayılan diğer nedenlerden ötürü antihistaminikler kullanılır. çoğunlukla da uyku getirirler.
vücutta meydana gelen allerjik reaksiyonlar için bilim adamlarının bize armağan ettiği süper şey. bünyenin bir maddeye, bir olaya olan tepkisini bertaraf eder, mevsimsel alerjiler yüzünden hayatı zehrolanların baş tacıdır. en uyku yapanlardan biri için;

(bkz: zyrtec)
bir yolculuk öncesine denk gelip alındığında bir araca bindiğinizi, bir de araçtan indirildiğinizi hatırlama ihtimali sunan ilaçlar.
dile feci takılan bir sözcük. Söylemeyi becerdikten sonra bütün gün antihistaminik demişliğim, üzerine bir arkadaşa antihistaminik lakabını takmışlığım vardır.
kişiyi sakinleştirerek acıyı sakinleştiren ilaç türü.
baskı altındaki beyin bu baskıyı kaşıntı, kabarıklık, döküntü, kızarıklık vb. ile dışarı yansıtır. antihistaminikler de bu durumu tedavi etmek için kullanılır. sıklıkla kronik ürtiker hastalara kullanımı önerilir. uyuşturma değil yatıştırma özelliğine sahip olduğu için yan etkileri oldukça azdır.
onlarca çeşidi olan ilaç türü . alınacak ilaç seçilirken yan etkiler göz önüne alınmalıdır . özellikle güçlü sakinleştirici * etkisi bu yan etkilerin en önemlisidir . uzun yol şöförleri gibi dikkat eksikliği olmaması gereken kişiler sakinleştirici etkisi az olan ilaçları tercih etmelidir .
iştah açar ve uyku getirir.
edit: iştah açıcı olarak reçetesiz de satılır.
(bkz: aireus)
alerjiye duyarlı olanlara iyi gelen ilaçlar grubudur.
Hergün mutlaka içmem gereken ilaç. içmeyince fena olur, alerjisi olan bilir.
(bkz: daniel bovet)
allerjik şikayetlerin bastırılmasında kullanılan ilaçlardır.

çok işe yaradıkları kesindir. özellikle de şu zamanlarda.
Bir çok ilaç gibi bu ilaçlarında bazı olumsuz etkisi olabilir. Bunlardan en belirgini uyku getirmesidir. Bu sebeple bu tip ilaç kullanan kişilerin gece yatmamadan önce alımaları daha uygundur.

bunun yanında iştah açma veya iştah kapama etkileri de vardır.
hayvan tüyüne alerjisi olan insanlarda bir halta yaramayan ilaç grubudur.
sadece uyku sorunu olan bireylerde de kullanılabilir. yan etkiyi endikasyon olarak kullanan bazı uyanık doktorlar var işte.
ürtiker yüzünden başladığım ilaç, lan bu kadar uyku yapar mı arkadaş bir ilaç devamlı birr uyuma isteği var. inanılmaz sakin ve tatlı bir adam yaptı, hayır bir de bize artık eskisi gibi yan etkileri yok diyen farma hocasına ne demeli?
alerjiyi keşse de uykusuzluktan göz açtırmayan hede.

(bkz: rupafin)
(bkz: zyxal)
uyku yapar. iştah açacağını söylerler ama iştahın açıldığını antihistaminikzede anlamaz. çünkü z'ler uçuşuyordur.
(bkz: lordes)
(bkz: zyrtec)
(bkz: rupafin)
(bkz: semprex)
(bkz: zaditen)
(bkz: aerius)
(bkz: zyxal)
(bkz: deloday)
(bkz: kestine)
(bkz: avil)
çok güzel kafası olan ilaç ham maddesi.
etkilerinin hemen hemen hepsi allerjik olan biber gazına karşı kullanılabilecek ilaç grubu. içlerinde en hafifi olan avil bile uyku yapabilir o sebeple kullanırken dikkat edilmelidir.
allerji dönemlerinde sıkça kullanılan hayat kurtarıcı ilaç hammaddesi.