bugün

biraz geç olsa da hoşgeldin dediğim yazardır.* umarım burayı sever ve eğlenir..
#1879541 17 yaşında gelen bi cevaptır.

henüz kampüsün içine ayak bile atamadığı şu zamanlarda kendisi dekan ilan etmiş bilmedigi konular hakkında "nasılsa yazmak bedava" düşüncesinden yola çıkarak yorum yazmaktan kendini alamayan ama "yolun daha basındasın göreceğin çok sey var evlat" demek istediğim yazar türü.
http://www.mcaturk.com/mc...presyonda_Antidepresanlar
"o da özluyormus benim bir tanem
cok usuyormus ben olmayinca
oyle yaziyor son mektubunda... "
isvec'te hic kiro bulunmadigini iddia ederek beni guldurmus, gelse de gorse temennilerinde bulundugum, gunesten bolca faydalanacak, tatile gidecek, tavsiyelerime uymazsa kulaklari cekilecek canimdir.
her eve lazim olan bir ilac.
selectra. ayrıca şizofreni tedavisinde de kullanılır. güzel uyku yapar. iştahı fena halde kapatır. sorulan sorulara cevap veremez hale gelirsiniz. bir nevi ruhun bedenden ayrılma halidir.
şişmanlamak başlı başına bir mutsuzluk kaynağıyken ilginçtir ki çoğu antidepresanın yan etkisi kilo aldırmasıdır.
yasal, doktor tavsiyeli, devlet eliyle ödenen uyuşturucular.

bi de geç hoşgelmiş yazarıdır.*
depresyon önleyici, sakinleştirici.kafanıza göre gidip eczaneden almanız mümkün değildir, reçetesi olmadan ancak havanızı alırsınız.bu reçetelerin bildirimi zorunludur ve reçeteler doktorun üzerine zimmetlidir. reçeteler (boş ya da dolu) kaybolur ya da çalınırsa hesap doktora kesilir.
ilk haftalarda insani oldugundan daha acayip sekillere sokabilen ilaclardir.
başlayınca bırakması çok zor olan. 3 senemi yedi 3.
depresyondaki insanların başvurması gereken son şeydir. depresyonu tamamen doğal yöntemlerle çözemediğinizi anladığınızda başvurmalısınız. aksi taktirde bu ilaçları her ne kadar gittiğiniz doktor 6 ay kullanacaksın dese de bu süre uzayabilir. ilaca başlayan kişide, ilaç sinir sistemini etkilediği için de başka türlü sinirsel hastalıklar çıkabilir. en iyisi mi hiç kimseye muhtaç olmayan mahallenin kabadayısı olup hiç ilaç kullanmamaktır.
kaçınılmaz son olarak doktora gidilir. bir takım depresyon ve takıntı ilaçları alınır: risperdal, citoles...
bunlar aylarca kullanılır. biraz yola gelirsiniz. ama ne içten gülebilirsiniz ne de içten sevmek.
sonra krizleriniz yine tutar. ilaçların faydasız olduğunu düşünüp bırakırsınız.
allah'la bolca söyleşirsiniz. yardım dilersiniz.
kabul eder.
zamanla iyi olursunuz.

kim bilir, belki de yok oldu dediğimiz depresyon ve obsesif kompülsif bozukluk gelecekte bir anda yine ortaya çıkacaktır. bunu düşünmemek gerek, hayat ile meşgul olmak gerek. bunun ne anlamı var ki dediğin şeylerle ilgilenirsen ancak bu rahatsız edici düşünceden kurtulursun.

bir nevi, hayatın yalanlarına bilerek kanacaksın.
yan etkileri arasında depresyona sokması garip olan hödödöler.
en kralı cipramdir. üstüne tanimam.
genelde işe yaramayan ilaçlardır.
uzun süreli kullanımdan sonra bağımlı odunlar oluşturan ilaç türü. ikinci bir tanım yapmak yapmak gerekirse gecenin bilmemkaçında entry girmektir.
ayrılık acısı azaltıcısı.
(bkz: lsd)
uzmanlarca, rahatsızlığı iki üç hafta süresince artırıp, sonra iyileştirmeye başlayacağı söylenen ilaçtır. şiddetli panik atak veya depresyonunuz varsa, üç haftayı göze almak yürek ister. hemen hemen hepsinin, orgazmı yok etme etkisinin olduğu doktorlarca söylenir. kullanan kişiler, orgazmın eşiğine gelip, orada kesildiğini söylerler.
bazı doktorların inatla dozlarını yükseltmediği ilaçtır. O nedenledir ki benim bünyemde etki yaratmamıştır. Bir hastaya 3 sene 25mg verirsen ve işe yaramazsa artık hasta ilacı bırakıp kendisi çıkar depresyondan; ya da çıktığına inandırır kendisini.
iç iç uyu, düşünme, unut, sakinleş,kop hayattan...
ülkemizde antidepresan içenlerin oransal artışını nasıl da hissediyoruz her geçen gün!!
siyaset almış başını gidiyor, hergün yeni kazıklar yediriliyor, haksızlık, adam kayırma, hırsızlık daha neler neler yaşanıyor ama benim stres eşiğim yükseldi içeyim güzelleşeyim modunda milletim, herşeyi bir güzel sindiriyor!!
bırakın bunları mücadale edip önlemler alın reca ederim....saygılar...
gerek yoksa hiç bulaşılmamalı. illa da bulaşıldıysa bu doktor kontrolünde olmalı ve dozajı çok iyi ayarlanmalı. örnek verecek olursak kişi yaşadığı kötü bir olaydan dolayı depresyona girerse kullandığı 3-5 ilaç yaranın acısınıı sarmayacaktır. depresyonla birlikte kişi özgüvenini ve cesaretini yitirir. antidepresanı kullandığı ilk ay gereksizce bir özgüven ve de cesaret kazanır. olayın acısını da atamadığı için kişi bu cesaretle intihara yönelebilir. depresyonun karakterislik özelliği kişiye intihar fikrini aşılamasıdır. bu antidepresanın cesaret verme özelliğiyle birleşirse bomba patlayabilir. o yüzden genelde antidepresanların tamamına yakınının üzerinde kullanan kişi ilk aylar gözetimde tutulmalıdır diye yazar. hatta yan etkileri kısmında intihar girişimi yazan ilaçlar da mevcuttur.

yukarıdaki olay tamamen yaşanarak tecrübe edilmiştir. canımdan ve ölümden korkan ben, depresyona girdikten sonra 1,5 ay kullandığım remeron isimli ilacın etkisiyle intihara yönelmiş, ilacın değiştirilmesiyle bu fikirden kurtulmuşumdur. kişinin aslını ve karakterini değiştirir bu ilaçlar. inanmayacaksınız ama diş doktorundan bile tırsan ben, kendimi asmayı düşünmüştüm. vel hasılı kelam; antidepresan kullanmadan önce iyi düşünün. olayı doğal yollarla halletmeye çalışın. varlığını kimseye muhtaç olmayan mahallenin kabaddayısı rolüne yatın. ama bu ilaçlar son çareniz olsun.
uzun vadeli kullanılmadığı sürece hiç fayda alınamayacak olan ilaçlar. hele sadece ilaçtan medet umuluyuyorsa bu yapılabilecek en büyük hata olmuş olur. fakat ağlama krizlerini belli bir süre sonra kestiği en azından büyük ölçüde azalttığı konusunda eminim.
güncel Önemli Başlıklar