annenin olmesi 

/ 9
kapat
  1. Allah'ın anneyi sizden cok sevmesi, iki gündür annesizim. Annenize sağlığında kıymet verin son pişmanlık fayda etmiyor sonra.
    #146086 (hanimaga, 02.04.2006 23:49 ~ 02.11.2008 15:47)
  2. dünyada işkence görmek,tecavüze uğramak ve aşk acısından bile daha çok acı verecek olan,sizi 9 ay boyunca sıcacık karnında taşıma zahmeti gösteren annenin sizi hayatta tek başına bırakması durumudur.
    #146092 (asiti kaçmış kola, 02.04.2006 23:51)
  3. büyük ihtimalle insanların %90 ının er-geç yaşayacağı durumdur. şimdiden psikolojik olarak kendimizi hazırlamak ve mukavemetli olmak zorunda olmamızın gerektiğini düşündüğüm olay.
    (bkz: allah gecinden versin)
    #146104 (engineer, 02.04.2006 23:56 ~ 13.03.2008 02:40)
  4. düşmanımın bile başına gelmesini istemediğim olay.Allah kimseyi annesinden ayırmasın.
    #146111 (morfin, 03.04.2006 00:01 ~ 09.08.2006 22:32)
  5. anne yoklugu kimsenin yokluguna benzemez allah esirgesin denilesi durum.
    #146116 (karpuzkabugu, 03.04.2006 00:04)
  6. bu dunyadaki benim icin en degerli varligin, kiymetinin biraz daha guclendigi aci gercektir.
    (bkz: cennet annelerin ayaklari altindadir)
    (bkz: ana gibi yar olmaz)
    #146118 (salca, 03.04.2006 00:06)
  7. sol yanınızın uyusmaya baslayıp, hissizleşmesi... konusmaların, insanların, seslerin, dünyanın anlamsızlaşması, sabretmenin zorluğu, metanetli olmanın kifayetsizliği, yeni bir başlangıc yapacak güç için vücudun, beynin harekete gecememesi. yıkılmak kelimesinin anlamını bulması... ilk aşkın dünyadan göçmesi, gönüle atılan kördüğüm...

''eller kadir kıymet bilmiyor annem
    senin kadar kimse sevmiyor be annem...''

...zor, çok zor.
    #146123 (montajelemani, 03.04.2006 00:09)
  8. dusuncesinin bile insani bogdugu olay. icim sıkıldı...allah sabir versin tum yasamis olanlara...
    #146124 (dramtatatam, 03.04.2006 00:09)
  9. bir gün herkes öleceğinden dolayı fazla kafaya takılmaması gereken olay elbet bi gün ya o sizi yada siz onu topraga vereceksiniz.
    #146128 (amd, 03.04.2006 00:13)
  10. rüyada görüldüğünde bile gözyaşlarıyla uyanılmasına neden olan olay. allah gecinden versin.
    #266970 (Jassemine, 21.05.2006 16:18)
  11. eninde sonunda gerçekleşcek olay * annesini düşünen varsa evlat acısı yaşatmasın demesini tercih ederim eminim annenizde tercih eder. Tabii ki allah gecinden versin.
    #267061 (ck_06, 21.05.2006 16:54 ~ 04.08.2008 01:22)
  12. her konuda okumuş, yazmış, dünyanın bütün dillerini bilen, hakikate hatta olmadı nirvanaya ulaşmış, okuduğu kitap sayısı dünyanın etrafını 10.000 kere dönmeyi sağlayacak kadar çok olan bir insanın bile kelimelere dökemeyeceği, dillendiremeyeceği, kolun kanadın kırılması olayı.
    #268278 (asiti kaçmış kola, 21.05.2006 23:58)
  13. ciddi anlamda, dusuncesi bile kotu olan; ama elbet birgun * yasanacak aci, yurek yakan durum.
    #269429 (markasiz, 22.05.2006 14:13 ~ 11.03.2009 14:13)
  14. başlığı gördüğüm anda göz yaşlarının her an süzülmeye hazır hale geldiği başlık.çokkkkk kötüüüüü çoooookkkk..........
    #269435 (aquantass, 22.05.2006 14:15)
  15. (bkz: kalbin yerinde sökülmesi)
    (bkz: babanın ölmesi)
    #269438 (kurabiyecanavari, 22.05.2006 14:16)
  16. bir gün yaLnız kaLacağız...etrafımıza bakıp onu arayacağız...her insan gibi oda gidecek...ama biraz geç gitmesini istiyorum...22 senden beri ona doyamadım...biraz geciksin gidişi...birazcık...

(bkz: bir kaç seneLik ayrıLık ondan sonra sonsuz beraberlik)
    #269446 (Tucimania, 22.05.2006 14:19 ~ 15.10.2006 21:45)
  17. babanın ölümünden dört kat daha kötüdür..
    #269449 (azorka, 22.05.2006 14:20)
  18. yaşayanlara allah sabır versin allah rahmet eylesin dedirtecek,bütün anaların olduğu gibi onlarında mekanının cennet olacağı bilinen kişiler,varlıklar,koruyucu melekler
    #519073 (kurabiye_monster, 09.08.2006 22:03)
  19. başlığı okur okumaz tüylerimi diken diken eden acı olay.
    #519119 (FIGHTorDIE, 09.08.2006 22:12 ~ 22:16)
  20. arkanızdaki en sağlam dağın devrilmesi..en hakiki sevginin yitimi.
    #519143 (fayaka, 09.08.2006 22:20)
  21. evlat acısından sonra belki de acıların en büyüğü olan şey.
    #519235 (of anam nalan, 09.08.2006 22:39)
  22. müjde hanfendi bir oğlunuz oldu

müjde anne müjde
    bir unutanın oldu
    artık rüyalarıma girmez oldu yüzün
    seni her özlediğimde
    dört bir yanımı kapladı
    sensizlik sessizlik
    ve bir o kadar da hüznün
    ben unuttum anne unuttum seni
    duyamaz oldum
    rüzgarın kemanını her tıngırdetişinde
    bana geceleri masal anlatan
    şiir okuyan sesini

anne sen gideli hatırlamıyorum
    kabussuz ve üşümediğim bir gece
    unuttum
    yüzünü
    sesini
    ve beni bastığın bağrını soğuk gecelerde
    unuttum belki
    ama ben bir şeyi unutmadım
    unutamadım anne
    seni sevmeyi
    sen benden çok uzaklarda olsan bile

ben şimdi sana geliyorum
    bütün unutmaların
    ve unutamamaların acılarını
    çürüterek yüreğimde
    on yıl kilometre öteye
    bekle beni geliyorum
    geliyorum anne

sen beni sonbaharda bıraktın anne
    sen yokken hiç ağladım ben
    kitap okudum
    şiir yazdım
    ve sensizliğe inat
    geceleri uyumadım
    anne inan bana
    ben seni kokladım
    her gül bahçelerinin önünden geçtiğimde
    yıldızlara baktığımda
    mehtabı ve denizi her seyredişimde
    sevdiğim kızları değil
    anne
    ben seni düşündüm sadece

anne söyle bana
    ben doğarken hiç ağladım mı
    anne ağlar mıydım hiç uzun uzun
    tahta beşiğimde
    şimdiler özlediğim
    o ılık gecelerde
    belli ki ağlamazdım
    ben gülerek doğdum anne
    ben sana geliyorum
    ve bak ben şimdi ağlıyorum işte

anne ben sana geliyorum
    kahvaltısız sabahlarım
    okuduğum kitaplarım
    sensizliğe inat yazdığım şiirlerim
    boyasız ayakkabılarım
    on sekiz yaşım
    sensiz ve soğuk gecelerde
    akıtamadığım göz yaşlarımla birlikte
    ben
    sana geliyorum anne

sen gittin ve giderken benden
    çok şeyi götürdün anne
    sen gideli hiç bahar gelmedi
    sen gideli kartopu oynamadım
    yazın sıcaklığı ısıtmadı
    senin sıcaklığın kadar beni
    sen beni
    sonbaharda bıraktın anne
    ve ben
    hala seni arıyorum
    önce yeşeren sonra solan
    ve ardından çürümeye yüz tutan
    tutturan
    seni ve çocukluğumu kaybettiğim
    her sonbaharda
    yeryüzünü bir pösteki gibi kaplayan
    yapraklar arasında

anne ben sana geliyorum
    senin beni bırakıp gittiğin
    o puslu havada
    ve yine
    o kahrolası
    mahpusluk sonbaharda

anne ben sana geliyorum
    ben
    ..sana
    ...geliyorum
    ....ANNE

erdal akçaoğlu
    #583863 (er a, 28.08.2006 11:08 ~ 11:18)
  23. gözlerim ateşte donmuş bir süre
    yoktum ortalarda
    beni gören herkes
    beni ben zannetmişti merkez
    naapiyim bana yardim et allah
    ıslak gözlerin üstüne nur gibi kar yağmış
    bahçesinde solmadı tek bir çiçek bile
    kuru kuru gitmek olmaz
    bir dilek dile
    ölümün önüne geçmek olmaz yok isyan
    ancak buna kalp dayanmaz
    ancak farkına varmak gerekir
    herhangi bir suçlu aranmaz
    ilk nefesimde ben senin
    son nefesinde sen benim kollarımda
    şimdi ise güneşim, ayım, meleğim, yıldızım

ceza
    #583884 (cakaf, 28.08.2006 11:15)
  24. (bkz: allah korusun)
    #634748 (baytar, 14.09.2006 19:11)
  25. sabah erkenden dayının kırkına gitmektir. annen sana geç geleceğini söylemiştir. çünkü annen evde dayının kırkına gelecek misafirler için hamur açıyordur. sen önden dolmuşa atlar gidersin. fark edersin ki annenin kimlik kartı sende kalmıştır. dün kredi kartıyla birşey alacaksındır annen onun için kartını sana vermiştir. amaan ne işine yarayacak diye düşünmüşsündür. ama içinde de bir sıkıntı vardır. anlamazsın dolmuşa binersin. durakta inersin. eve gidersin herkes ağlıyordur. sende ağlarsın. normalde hiç ağlamazsın ama o gün ağlarsın. dayının kırkıdır çünkü. saatler geçer annen bir türlü gelmez allah allah nerde bu kadın diye düşünürsün. heralde çok yapacam diye zavallı kadın harap etti kendini diye ona kızarsın. 1 saat geçince de merak edip evi ararsın. telefon çalmaktadır ama açan yoktur. sanırım çıktı yola dersin etraftakilere. yine 1 saat geçer evde kuran okunur dayın için hoca kalkar. şüphelenirsin ve kendini dolmuş durağında bulursun. dolmuşa atlarsın. yola çıkarsın. evin durağına gidince şoför kaza olduğunu yolun kapalı olduğunu söyler. sende 1 durak erken inip yürümeye başlarsın. bi kalabalık görürsün. koşarak aralarına dalarsın. polisler olay yerini incelemektedir. kalabalıktan birine sorarsın ne olmuş diye. bir kadına araba çarptığını çarpan arabanın kaçtığını söylerler. bir anda içinde birşeyler alevlenir ya işte öyle olur. kadından kimlik çıkmadığını söylerler. sen iyice kendini kaybedersin. sonra da yok canım o da benim önümden dolmuşa binmiştir dersin kendi kendine. sonra biraz daha ileri doğru gidince yerde kanlar görürsün. ne çok kan vardır. ve o görüntüyü görünce için parçalanır. üzerin dekileri yırtıp ağlamaya başlarsın. yerde keteler vardır. hemen taksiye atlayıp hastaneye gidersin. yaralıları sorarsın. kimliği gösterirsin. adam seni morga götürürken kimliği taşımadığı için kadın hakkında laf söylemeye başlar. adamı döversin. sonra morga başka biri götürür seni. gözlerin dolar seni doğuran büyüten hayatının anlamı belkide ilk aşkın orada yatıyordur. hiç hareket etmiyordur. ağzı yüzü kanlar içindedir. ağlamaya başlarsın. hemen dayının kırkı için toplanan teyzelerine haber verirsin. inanamazlar. onu öpersin kanlı saçlarını okşarsın ama o ölmüştür. sonra dışarı çıkarsın. teyzenler çıldırarak içeri koşarlar. sana sarılırlar. onlarda şoktadır. önce tek ve en büyük erkek kardeşleri sonra da en küçük kız kardeşleri ölmüştür. tamam abilerini kabullenebilirler. çünkü o çok hastadır, ölmek üzeredir. ama kız kardeşleri imkansızdır. nasıl olabilir. bir anda eski günler gelir akla. zaten babanı tanıyamamışsındır. annende ölmüştür. işte annenin ölmesi budur.

ek not:bu yazarın başından geçmemiştir. çok yakın bir akrabasının başından 2 gün önce geçmiştir.
    #637925 (markasiz, 15.09.2006 21:44)
/ 9
Copyright © 2009 - uludağ sözlük

annenin olmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. annenin olmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu annenin olmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about annenin olmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.