annem arap babam kurt ben turkum 

kapat

1. yanlış hatırlamıyorsam ibrahim tatlises adlı filozofa ait bir söz. ne sis yansin ne kebap tabi ibocum. van tu tri foroooo...
    #3818852 (keyfkesh, 14.08.2008 19:48)
  2. osmanlı kültür atlasına üye bünyenin dillendirdigi gerçekliktir, türk milletindeki türk, türkmen i ifade etmez, bugün kim akif için türk degildi diyebilir, ama akif arnavuddu, ama türktü, türkmen degildi sadece.
    #3818888 (beklediginiz lider geldi, 14.08.2008 19:54)
  3. her turkiye cumhuriyeti vatandaşının normal olarak söyleyebileceği söz. "annem fransız babam makedonyalı ben türküm" de olabilirdi mesela. eğer devlet ona doğuştan veya sonradan türk vatandaşlığı verdiyse o zaman o insan türktür.
    #3818894 (paradisperdu, 14.08.2008 19:56 ~ 20:00)
  4. doğrusu için;
    (bkz: babam arap anam kürt ben türk oğlu türk'üm)
    ibrahim tatlıses.
    #3818908 (barış, 14.08.2008 19:58)
  5. ibrahim tatlıses tarafından söylenmesinin mümkün olmadığı söz. zira ibrahim tatlıses in annesi kürt babası araptır. doğrusu için;

(bkz: annem kürt babam arap ben türk üm)
    #3818911 (delice, 14.08.2008 19:59)
  6. doğrusu "annem arap, babam kürt, menajerim türk, sevgilim ermeni, hepimiz türkiyeliyiz" olması gereken ifade.

bi' de şu var:

(bkz: ne mozaiği ulan mermer mermer)*
    #3818916 (dr cureklibatur ve bay arkin, 14.08.2008 19:59 ~ 20:01)
  7. kürt kökenli olduğu idda edilen ve atatürk'ün dahi türk milliyetçiliği konusunda feyz aldığı söylenen ziya gökalp'ın söyleyebileceği tarzda söz.

(bkz: ziya gökalp)
    #3818918 (rosava, 14.08.2008 20:00 ~ 20:03)
  8. ulusalcı bakış açısıyla bakan insanların haklı bulduğu önerme. dur önerme diyerek;

o zaman ibo'nun ne annesi araptır ne babası kürt. onlar da aynı mantığa göre türktür. almanya da şu kadar milyon türk yoktur bilakis onlar da almandır.

edit: ulusalcılar kızdı.*
    #3818921 (keyfkesh, 14.08.2008 20:00 ~ 20:04)
  9. etnik olmayan vatandaşlık anlayışının ifadesi.
    #3818927 (surahi bey, 14.08.2008 20:01)
  10. annesine, babasına "köken" olarak bakıp, kendisine "vatandaş" olarak bakan insan. aslında ne diye söylediği de belli ya, neyse...

ırak'taki konserinde de böyle bir şey demişti.* arkasına toplanan kürt çocukları, kürtçe "o zaman kürt oğlu kürdüm desene lan" demişlerdi de, ibo morarmıştı. "türk'üm lan!" bile diyememişti.
    #3818938 (sonkuzu, 14.08.2008 20:04)
  11. - annem arap babam kürt.
    - iyi de niye öldürdün onları?
    - ben faşistim.
    #3818949 (perloneth, 14.08.2008 20:06)
  12. kürt ve ya arap gibi davrandığı sürece, türklüğün t'si yakışmayan biridir.

ziya gökalp'in z'si bile olamamıştır ayrıca.
    #3819010 (spike, 14.08.2008 20:17)
  13. gereksiz bir söylem.

annen arap baban kürt olabilir, her ikisi de kürt olabilir, her ikisi de arap olabilir. bunda bir sorun yok.

ama bunu dillendirdikten sonra "ben türküm" demek popülizmden başka bir şey değildir.
    #3819019 (enderun sevgiler, 14.08.2008 20:19)
  14. - babam yiğit altar, annem tuna hatun, kardeşim de tan.
    + e sen kimsin hacı?
    - ben hun türküyüm.tarkannn.
    + hımmm.ok.
    #3819049 (okula basladim, 14.08.2008 20:25)
  15. ırk insanın kendine yakışanı giymesidir. burdaki söylemde apaçık ortada olan amaçı göz önünde bulundurursak fazla söze gerek kalmayacaktır. hangi amaçla ne hissediyorsan kendini, osundur. irkta zorlama yoktur!
    #3819066 (berxwedan, 14.08.2008 20:29)
  16. önemli olan annenin arap, babanin ermeni yada vb olmasi degildir. önemli olan vatanini sevmek ve birlik olusturmaktir. hangimiz yüzde yüz orta asya türküyüz? fazla degil galiba. ama uzatmadan türk oldugumuzu ve ülkemizi sevdigimizi haykirirsak sorunlar kendiliginden hallolur. benimde dedemin dedesi lübnandan gelmeymis, ama umurumda bile degil. türküm kardesim, o kadar!!!
    #3819124 (gazikentli, 14.08.2008 20:41)
  17. ne mutlu turk um diyene deki "türk"lüğün güzel bir açıklaması. iboş üzerinden bu olaya şahit olmak istemezdik ama olsun iboş miboş da olsa insan insandır. kayırmayın.
    #3819188 (Kechi, 14.08.2008 20:51)
  18. turnusol kağıdı gibi cümledir.

esasında kimin ırkçı olduğunu, kimin bütün insanların eşitliğini güttüğünün göstergesidir.

halkların kardeşliği diyenlerin ne olduğunun bizzat açık edilişidir.

hani ırk mırk millet tanımıyodunuz siz? hani çok barışçıl hede hödö enternasyonalist takılıyodunuz.

tc. vatandaşı olan herkes, dil din ırk gözetmeksizin türktür. bu cümle anayasa maddemiz. ama siz değilsiniz? neden? çünkü siz ırkçısınız, çünkü size göre insanların eşitliği söz konusu değil.

kürtçe-türkçe yayın yapan onlarca site var; içlerinde kürt ırkçılığını pompalamayan, içerisinde barıştır kardeşliktir demogojinin ötesine geçmeyen bir tanesi yok.

türk demek şeref demektir. senelerce dağda teröristlik yapıp yakalandıktan sonra ben atatürk milliyetçisiyim diyebilecek kadar kıvırtkan, haysiyetsiz bir adamın* ve destekçilerinin türk olması zaten beklenemez. zırnık şerefi olmayan adamın türklüğe getireceği bir yarar da yoktur.

bu cümle sayesinde kafatasçının, ırkçının, faşistin önde gideni olupta; sağa sola barışçı pozlar verenlerin de muhteviyatı ortaya çıkmaktadır. girin bu cümleyi google a, aratın forumları. türk forumlarında alkışlar; kürt forumlarında allah belasını versin özünü inkar ediyor lafları. bir tane helal olsun diyen kürt yok, bir tane..

yazık...

kimse kardeşlik falan diye gevelemesin; bunun adı düpedüz halklarin kallesligi beyler.

önemli not: ibrahim tatlısesin annesi kürt, babası araptır.
    #3819268 (Spiritus Sancti, 14.08.2008 21:11)
  19. ibrahim tatlısesin şuurunun bir taraflarına kaçtıgının göstergesi, yıllardır salak saçma açıklamaları hep yapıyor bu kıro, hala da diline sahip olmayı bilemedi.nefretlik insanın gereksiz lafı.
    #3819300 (theophilus, 14.08.2008 21:17)
  20. (bkz: annem rus babam muhendis ben rusum)
    #3821477 (vilisipidist, 15.08.2008 11:29)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

annem arap babam kurt ben turkum başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. annem arap babam kurt ben turkum ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu annem arap babam kurt ben turkum nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about annem arap babam kurt ben turkum. Copyright of the articles are belong to their authors.

» lojiler » atv ana haber muzikleri » renklere gore kisilik testi » behcet necatigil » barda » konusan sisme kadin » zerrin egeliler » kerhane » basin daveti » naughty america » bir musibet bin nasihatten iyidir » gom player » ataturk ile ilgili siirler » any time at all » fedanur hadigari amca » mezeci » ismail turut » vatan gazetesinin 30 kupona hp laptop vermesi » damar sarki dinle » yaraticilikta sinir tanimayan uuser nickleri » epidural anestezi » gorulebilecek en kotu ruya » aile sirketi » serhan sesen » allahla aldatmak » erkekleri iki gruba ayiran kizlar » cift sarili yumurta tadinda » chp nin acilima doymamasi » hurriyete dogru » bir ibadetmiscesine sevismek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » 2009 da uludag sozluk » yazarx » kan guncesi » kadir dikbas » bu cuma seni camide goremedim imhotep » judy ve uzunbacak » chip in » alkim kitabevi » kerhaneye zenci gelmis » chris de burgh