annelik 

/ 2
kapat
  1. dünyanın en zor ama en kutsal, en onurlu mesleği.
    #1636140 (chitlembik, 12.05.2007 21:02)
  2. kutsal bir sıfat bu ülkede annelere annelik parası verilse pek de az olmayacaktır. (bkz: acemi doktor)
    #1636170 (espressivo, 12.05.2007 21:11)
  3. her kadının olmaması gereken hede.
    annelik güçlülüktür ama herkes bu gücü iyiye kullanamayabilir.
    #1636171 (sidikli, 12.05.2007 21:12)
  4. ayaklarının altında cennetin olduğu müjdelenmiş kadınlardır.
    #1636196 (ruhadam, 12.05.2007 21:16)
  5. bayanlara verilen en güzel olgu, allah herkese nasip etsin.*
    #1679237 (only you, 24.05.2007 01:00)
  6. bağlam yayınları'ndan çıkmış psikanaliz yazıları üstbaşlıklı, annelik temalı kitap:
    http://www.radikal.com.tr...p?ek=ktp&haberno=6692
    #2243443 (meister writer, 01.09.2007 19:15)
  7. kadını kadın yapar. kadına güç katar. ufacık yüreği mutlu edebilmek için gerekirse tüm dünyaya kafa tutar anneler.
    #2244774 (kumralada, 01.09.2007 22:49)
  8. taşıyıcılığının caiz olmadığını duyup şaşırdığım dünyanın en güzel olgularından bir tanesidir annelik.

--spoiler--
    diyanet işleri başkanlığı, anneden alınan yumurta ile babadan alınan spermin laboratuar ortamında döllenmesiyle oluşan embriyonun, başka bir kadının rahmine yerleştirilmesi anlamına gelen; taşıyıcı annelik'in islam dinine göre caiz olmadığını duyurdu.
    --spoiler--
    #3412389 (WeST, 18.05.2008 13:07 ~ 13:08)
  9. "her kadının doğası gereği anaç, anneliğin ise; cennetteki ırmaklar kadar duru ve kutsal olduğuna hararetle inananlar buna ihtimal bile vermek istemeseler de "o" doğurduğu "şey"i sevmemişti. kaç zamandır içinde taşıdığı, kendinden bir parça saydığı ama neye benzediğini, neler getireceğini kestiremediği yavrusuyla yüz yüze geldiğinde bu ufacık ama bağımlılık abidesinden, zamanın geri alınamazlığından, sevmeye mecbur oluşundan, kendi kendinden kaçamayışından, aslında hiç bir yere kaçamayışından korktu ve ondan bir an evvel ve kati suretle kurtulmak istedi. her kadının doğası gereği anaç,anneliğin ise; cennetteki ırmaklar kadar duru ve kutsal olduğuna hararetle inananlar buna ihtimal bile vermek istemeseler de "o" bir istisna değildi. yoksa tıpkı ulusların olduğu gibi, anneliğin de resmi bir tarihi olmazdı. bugünden geriye doğru özenli bir el yazısıyla yazılan bir tarihçe; yabani otları ayıklayıp taşlarını döşeye,döşeye. çünkü hazırhop gelmez her zaman,bazen de sonradan yeşerir sevgi; tedricen serpilir, zamanın refakatinde, damla damla. etraftakilerin ilgisi,dokunaklı bir an, anlık bir sıcaklık ve onlarca şefkat tortusu birbirine eklemlenip, çalışkan bir yelpaze gibi şekerriz bir esintiyle zihinden kovalar tüm yakışıksız fikirleri ve meymenetsiz hisleri. yelpaze çalıştıkça, bebeğin kendisinden önce, onunla birlikte adım adım gelişen anaç haleyi sevmeye başlayabilir anne. ve o haleyi o kadar derinden benimser ki, bebeği benimser sonunda ve bebeği o kadar çok sever ki, onu hep sevdiğine, hep aynı ölçüde sevdiğine inanmak ister. vaktiyle hissettiği sev-gi-siz-lik öylesine fena,ü ağıza alınmayacak, söze dökülmeyecek kadar fenadır ki, hiçbir koşulda itiraf edilemez kimselere. kocaya itiraf edilemez mesela: " bebeğini doğurduğuma pişman olmuştum önceleri ama sonra geçti." ne de çocuğa: "ilk başlarda seni pek sevmemiştim ama zamanla ısındım." ne de kendine: " kötü biriyim ben, kendi çocuğunu sevmeyecek kadar taş kalpli."
    anneliğin resmi tarihi titiz bir temizlik gerektirir hafızanın kuytularında."
    #3570854 (PNaR, 22.06.2008 20:19)
  10. duyamayan bir anneyse* her gece beşiğin başında elini bebeğin karnına koyup uyumaktır, ağlarsa hareketiyle uyanayım diye.*
    #3719375 (seyir, 25.07.2008 16:56)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

annelik başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. annelik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu annelik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about annelik. Copyright of the articles are belong to their authors.

» suleymaniye camii » sen hic ofsayt oldun mu kerim » limeware » dunya ile ilgili bilgiler » ankara alman konsoloslugu » ataturk un gittigi okullar » grup vitamin » trt 8 » bildigim tek sey hicbir sey bilmedigimdir » hunharca isemek istemek » elsah bufe » nisan bozmak » farmakoterapi » abdurrahman camii » muhammet sahin » selanik » eskimo » kasmir hali » zenon paradokslari » xtube com » 2 nisan 1997 tofas sas aris maci » yemekteyiz » nikotinamidadenindinukleotit » acik hava sinemasi » yemekteyiz hasan » muazzez ilmiye cig » salma hayek » ne bileyim ben » bal » istenmedigini hissetmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » tata » keske butun kadinlar guzel olsa » ipislak » yedigi kaba pislemek » bafilenesi yavsak yazar kisisi » tan tasci » dunya vs turkiye » bir kizil goncaya benzer dudagin » musculus serratus anterior » ahmet kaya