anne niye beni erkek dogurmadin 

kapat
  1. ezilen, ikinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi gören, hakları gasp edilen, ataerkil düzen tarafından cinsel bir obje olarak görülen, türü devam ettirme aracı olarak bakılan, şiddet gören, toplumdan soyutlanmaya çalışılan, ekonomik özgürlüğü elinden alınan, hakkını savunması engellenen, türlü istismarlara kurban giden kadının annesine karşı, tüm bu nedenlerden ötürü kızgınlık hali ile söylediği sözdür.

öyle ya efenim, erkek egemen düzende kadının özgürce yaşaması mümkün müdür ? güçsüz addedilen ve bu nedenle her daim itilip kakılan kadın, tabi ki de erkek olmak isteyecektir.

bunu kendi bedeninden utandığı için değil, yaşadığı dünyanın ona kadın bedeni içinde yaşamasına, hayatını sürdürmesine ve birey olarak özgürlüğünü sahiplenmesine izin vermediği, engel olduğu için isteyecektir.

bir kadına bu sözü söyletenler utansındır efenim, yoksa bu sözü söyleyen değil.
    #4073225 (bluevelve, 11.10.2008 10:16)
  2. genelde ağda yaparken duyulan acı neticesinde kurulan cümle.*****
    #4073237 (esens, 11.10.2008 10:21 ~ 10:23)
  3. hakli bir isyandir.

gunumuz toplumundaki erkek dominasyonundan bikmi$, ikinci bir sinif olarak gorulmekten, ev i$leri icin kullanilan bir cinsel obje olmaktan usanmi$ kadinlarin haykiri$idir.

bu cumleden sonra, benliklerini kazanip, e$itligin evrensel kanatlari arasinda kendi yerlerini kazanmalidir kadinlar.
    #4073241 (vanti lator, 11.10.2008 10:24)
  4. (bkz: kızları da alın askere)
    #4073243 (kamil, 11.10.2008 10:25)
  5. + anne niye beni erkek doğurmadın ?
    - babana sor.
    + baba niye ben kız doğdum ?
    * elimden geleni yaptım; malzeme eksik kalmış hem oraya hem de beynine yetmedi kızım.
    #4073257 (beziman, 11.10.2008 10:36)
  6. Cinsiyetini yargılama durumudur. Kızımız annesini istediği zaman erkek istediği zaman kız doğuran bir mekanizma sanmaktadır. Bu durumun benzeri malesef sosyal durumu kötü olan erkeklerde de görülmektedir. Kız olsaydım şimdi her istediğimi yapcak biri bulurdum gibi...
    #4073292 (Cagliari, 11.10.2008 10:50)
  7. (bkz: bıyıklı kadın) dan duyulması muhtemel bir söz.
    #4073322 (bugsbunny, 11.10.2008 10:57)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

anne niye beni erkek dogurmadin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. anne niye beni erkek dogurmadin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu anne niye beni erkek dogurmadin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about anne niye beni erkek dogurmadin. Copyrights of the articles are belong to their authors.