anlik hiz 

kapat
  1. hareket eden bir parçacığın, herhangi bir andaki hızıdır.
    #3030386 (parpali, 19.02.2008 16:36)
  2. benim yorumuma göre; olmayan hızdır*. an en küçük zaman birimidir ve sonsuz küçüklükte bir zamanı teşkil eder. bu sonsuz küçüklükte zaman için buna 1/sonsuz diyebiliriz.
    bilindiği gibi 1/sonsuz=0 ve hız=yol/zaman bu denklemde yol 0 oluyor ve 1/sonsuz 0 olduğundan zaman da 0 oluyor. bu durumda anlık hız=0/0
    anlık hız=tanımsız**
    fakat anlık hız diye bir şey varsa
    maddenin 0 saniye içerisinde yol alabilmesi gerekiyor. yani zamandan bağımsız. bu da tek bir şeyi gösterir: madde aslında her zaman enerjidir.( zamandan bağımsız derken hiç denilecek kadar küçük bir zamandaki hareketini kastediyorum. zaman yine var ama yok denecek kadar kısa. madde ne kadar hızlanırsa zaman o kadar azalıyor yani yavaşlıyor ve bu sayede anlık hız artıyor.)*
    #3652431 (CarpeDiem55, 11.07.2008 23:13 ~ 29.12.2008 16:41)
  3. Hız sınırlaması olan bir yolda, trafik kurallarına uymak için, aracın ani hızının bilinmesi istenir. Ani hızı bulurken, ortalama hız formülü (konumun zamana oranı) kullanılır. Aracın göstergesi, tekerleklerin devir sayısına dayanarak ani hızı hesaplayabilir. Bir parçacığın ani hızını hesaplarken, o parçacığın belirli bir zaman aralığında, konum- zaman grafiğine ihtiyaç duyulur.

Konum- zaman grafiğinde, istenilen ana karşılık gelen konumun, grafiğe teğet olan doğrusunun, tanjantı anlık hızı verir. Ani hız, konum- zaman oranının, birim zamanın 0' a yaklaşırken aldığı değerdir. Başka bir deyişle konumun, zamana türevidir.
    #4312976 (conspirator, 03.12.2008 17:17)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

anlik hiz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. anlik hiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu anlik hiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about anlik hiz. Copyrights of the articles are belong to their authors.