ankara universitesi hukuk fakultesi 

/ 2
kapat
  1. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin temelleri zamanın Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt'un girişimiyle kurulan ve 5 Kasım 1925'te Kemal Atatürk tarafından törenle açılmış olan '' Ankara Adliye Hukuk Mektebine '' kadar uzanır.

Atatürk ,hukuk Mektebinin kurulmasını Hukuk Devriminin başlangıcı olarak görmüştür.

Okulun kurulmasının gerisinde yatan temel düşünce çağdaş Cumhuriyet Hukukunu koruyacak, öğretecek ve geliştirecek iyi eğitimli hukukçulara duyulan acil ihtiyaçtır.

Hukuk Fakültesi, tarihsel onurlu görevinin bilinci ile bu amaca 80 yıldır katkıda bulunmaktadır.

Ankara Adliye Hukuk Mektebi, aynı zamanda Cumhuriyetin ilk yüksek öğretim kurumudur.

Temel görevi hukukçu yetiştirmek , hukukun çeşitli alanlarında araştırmaları yönetmek ve desteklemek olan Hukuk Fakültesinde 110 akademik personel ile öğrenci işleri , kütüphane ve diğer yardımcı hizmetlerde görevli 45 idari ve teknik personel bulunmaktadır.

Cebeci semtinde Cebeci Kampüsünde yer almaktadır.
    #145615 (Barnabas, 02.04.2006 20:31)
  2. "Cumhuriyetin müeyyidesi olacak bu büyük müessesenin küşadında hissettiğim saadeti hiç bir teşşebüste duymadım ve bunu izhar ve ifade etmekle memnunum" sözleriyle Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 1925 yılında açılışını yaptığı kurum...
    #261924 (viceversa, 19.05.2006 19:07)
  3. hakimlik sınavında hep en başarılı sonuçları alan fakültedir..bunda sınav sorularını bu okulun hocalarının hazırlıyor olmasının da etkisi büyüktür.
    #262636 (grand ekinoks, 19.05.2006 23:27)
  4. sevmeyerek girmiş olsam da acı tatlı anılarıyla belleğimde hoş bir seda bırakan tamamladıklarımdandır.bittiğine inanamamıştım hala kabuslarımda bütünlemelerine girerim.
    #1511471 (GARGANTUVA, 10.04.2007 00:54)
  5. (#1738406 )

sayısaldaki aşırı artışa rağmen eşitağırlıkta en fazla 5 puanlık bir artışın olacağı söylentisinden yola çıkarsak ; 2007-2008 sezonundan itibaren evim olacaktır.. * * *

an itibariyle garip bir huzur,mutluluk ve istanbul^u fethetmiş hissi veren kurum-kuruluştur..

oh.

içteki kelebekleri öldüren düzeltme : 30 puandan bahsediyor bunlar.zıbarmışlar.noluyor be 30 puan!

allah çok şükür yarabbim.
    #1917201 (yarim, 12.07.2007 14:42 ~ 14:44)
  6. dört sene boyunca aynı kampüste bulunmakla beraber farklı dünyaların insanları olmamızdan mütevellit bahçenin öbür kısmına geçmeyen, geçemeyen; inek bayramlarına ağızlarının suyu akarak bakan insanların bulunduğu fakülte
    #1917221 (ben bilmem beyim bilir, 12.07.2007 14:43)
  7. 1-Inek Bayrami olmasa da mezunlarina "avukat",lik "hakim" lik gibi meslek veren fakultedir.
    Bizim Inek Bayramimiz vardir, ancak bir cogumuz Isletme yi filan bitirir ne iş olsa yapariz...
    2- 67-69 yillarinda bahcesinin karsisindan lokantasına gidip guzel yemeklerini yedigimiz fakultedir.
    #1917356 (noname, 12.07.2007 14:59)
  8. her yil oldugu gibi bu yil da öss nin en iyilerini bekleyen hukuk fakültesi.
    (bkz: kime göre,neye göre)

http://www.law.ankara.edu...r_icerik&haber_id=372
    #1936134 (metalbolizma, 15.07.2007 00:10 ~ 00:11)
  9. öss'de idealist olarak tercih yapan öğrenciler için ideal bir okuldur. hukuk burda okunur dedirtir ve okulda yılların vermiş olduğu bir karizma vardır.
    #1937277 (chari, 15.07.2007 03:43 ~ 23:33)
  10. içte ukte olarak kalan okul ve bölümdür *.
    #1938288 (cute, 15.07.2007 12:39)
  11. Türkiyenin en zor hukuk fakültelerinden biridir.
    #2010456 (Emili, 25.07.2007 22:51)
  12. her eşit ağırlık öğrencisinin, lise sonda kendisine hedef olarak belirlediği okuldur. ancak çoğu iktisat, işletme bölümlerine yol alırlar...
    #2010488 (paleface, 25.07.2007 22:54)
  13. ankara'da yaşamayan birisinin istanbul ya da izmir gibi kentler dururken tercih etmesi anlamsız okul.
    #2010514 (grand ekinoks, 25.07.2007 22:57)
  14. gazi üniversitesi hukuk fakültesi öğrencilerinin hemen hemen hepsinin kıl payı kaçırdıkları,bir üst tercihleri.ilk aylarda bir burukluk,bir garez de vardır ama sonra hemen geçer.

bir anektod: 2000 yılında Gazi hukuk'u kazandığımda kayıt için babamla ankara'ya gelmiştik. kayıttan sonra Başbakanlık'ta yüksek bürokrat bir aile dostumuzun yanına gittik.orada ileride lazım olur diye diğer bürokrat abilerimizle tanıştırıldım..

-bürokrat aile dostu: xxx bey bu genç de hukuk'u kazandı..
    -xxx bey isimli bürokrat: yaaa! ne güzel! ankara hukuk mu?
    -ben : hayır. gazi..
    -xxx bey isimli bürokrat: hmmm! olsun..
    -ben: zzzzzzztttttt...hönk?
    #2076052 (sirius black, 05.08.2007 20:53)
  15. Kapısından ilk girdiğim günü hatırlarım. Kayıt gününü...
    Sütunlu ön kapıdan değil, eski binayla kütüphaneyi birbirine bağlayan koridordaki yan kapılardan birinden.

ilk izlenimimi hatırlarım. Haşmetinden ezildim, soğukluluğuna çarpıldım, şefkatli olabileceği hiç aklıma gelmezdi...

Çoğu defa ağlattı. Vergi finali öncesi iş bankası ATM.si yanındaki duvarda, babamın hasteneye kaldırıldığı yalanını duyduğumda ön binanın merdivenlerinde, ceza özel bütünleme cevaplarının asıldığı panonun önünde, icra- iflas sınav çıkışı 4-a amfisinin önünde, çardaklarda, kantinde...

Çok güldürdü. Olur olmaz her sebepten; Artuk hocanın girdiği bir pratikte Danıştay'ın verdiği bir karara amfide, "sigara içmek yasaktır" ibarelerinin altında verilen sigara molalarıyla kütüphanede, arkadaşların olduğu her yerde pastanede, çimlerde...

Mezun olduğum günü hatırlarım. Miras Hukuku tek ders sınavından Ahmet Kılıçoğlu'nun "Tamam, yeterli. Yeterince çalışmışsın" derken sesindeki sakinliği, "çıkabilir miyim?" sorusununun cevabını beklerken kalbimin çarpış hızını, merdivenlerden inerken attığım her adımda içimde daha da büyüyen boşluğu...

Sonuç; Yıprattı. bazen kendime olan güvenimi sarstı, bazen gururlandırdı.
    şimdi, herşeye baştan başlar mıydım? Evet.
    #2167684 (gsvvn, 20.08.2007 20:50 ~ 22:13)
  16. öğrencilerin katip kızları ve ders notu satan dükkanları zengin ettikleri okul.
    #2268240 (aman heri, 05.09.2007 19:08)
  17. ösymden yapılan son açıklamalara göre puanının pek bir yükseldiği * göze çarpan okuldur.
    #2423976 (sevgipitircii, 03.10.2007 23:50)
  18. her kaliteli devlet üniversitesi'nin başına geldiği gibi, vakıf üniversitelerinin ortaya çıkmasıyla profesörleri arasında yaprak dökümü yaşanmış üniversitedir. binası eskidir, demirbaşları eskidir, inek bayramı dışında aktivite yokluğuyla öğrencilerine liseden mezun olmuş hissi yaşatır, yabancı dilin gittikçe artan önemini yeterince kabullenememiştir... bazıları memleketi kurtarmaya gelmiş öğrencileriyle çoğu zaman kolluk kuvetlerinin muhatap olduğu eğitim kurumudur. ne yazık ki ülkede kalite eğitim konusunda da satın alınma zorunluluğu noktasına gelmiştir.
    #2424043 (mit against cia, 03.10.2007 23:58)
  19. derslere arada bir uğrayarak, hiç not tutmayarak, yıl içinde alınan derslerin sadece bir iki tanesinin kitabını alarak, ders tekrarı yapmayarak, vize ve finallerden bir hafta önce copycilerden alınan notlara çalışmaya başlayarak, yani kısacası kasmayarak bitirilebileceğini düşünenlerin maalesef ilerleyen zamanlarda yanıldıklarını anlayacakları okul. aksi de pekala mümkündür, bitirebilirler de ama çok zor. öyle olsa herkes hukuk okurdu, hadi bitti diyelim, meslek yaşamında bir başarı beklemiyor seni.
    hep öyle görünür ama aslında öyle değildir, o copycilerden alınan notlardan birinde öyle bir yanlış olur ve hoca öyle püf noktalı bir soru sorar ki, hiç kimse geçemez. zira ikinci sınıftan itibaren artık ders notları yetersizdir, çünkü bazı hocalar kitaptan da bol soru sormaktadırlar.
    #2620445 (kIran kIrana, 23.11.2007 03:24)
  20. derslere arada bir uğrayarak, hiç not tutmayarak, yıl içinde alınan derslerin sadece bir iki tanesinin kitabını alarak, ders tekrarı yapmayarak, vize ve finallerden bir hafta önce copycilerden alınan notlara çalışmaya başlayarak, yani kısacası kasmayarak bitirilip bitirilmeyeceği muallakta olan okuldur.
    #2620449 (ogzi, 23.11.2007 03:27)
  21. yan tarafında beta copy bulunan okul. copy'cilere b.k atmadı kimse zaten. ya da kimse her derse girip ders çalış da demedi. yoklama olmayan bir okulda hiçbir aklı selim insan her derse girmez zaten. copy'ciler de gerçekten çok kolaylık sağlar.
    ama çok güvenme, bir gün düşersin. zira cidden çok önemli yanlışlar oluyor o ders notlarında bazen, bir kelime yanlışından anlam tamamen değişiyor.
    birinci sınıftan sonra zaten onlar tek başlarına yeterli değiller sınavları geçmek için.
    ha sen diyorsan ki, ben süper zekiyim, muhteşemim, harikayım, o ayrı.

beğenmeden girmişsin, istemiyormuşsun anladık. 4 yıl not tutup, ders çalışarak süpersonik bir hukukçu da olamaz kimse, önemli olan öğrenmek, anlamak ve onu aklında tutabilmek.

kısacası birkaç kendini zeki sanıp çok bilmişlik taslayan, kendi ışığından gözü kamaşmış kişilerin sözlerine kanmayın, öyle kasmadan bitirilecek bir okul değil, illa kasacaksınız.

o arkadaş ortalamanın üstünde zekaya sahip, inanmayın annem ona.

bitiremediğiniz için kendinizi salak sanmayın. değilsiniz.

zira ben de belki onun gibi fazla kasmıyorum, ama o kadar çok kasan var ki, kasmadan bitiricem diyip, kendinizi kaptırmayın. *

çok merak ediyorum valla, o kişi kaçıncı sınıfta, dilerim tökezlemesin.
    #2621977 (kIran kIrana, 23.11.2007 18:18)
  22. galatasaray hukuktan sonra en iyisi.
    #2624685 (africa, 24.11.2007 14:49)
  23. hem galatasaray hukukta hem de ankara hukukta okumadan hakkında kıyaslama yapılmaması gereken okul.
    #2624856 (surahi bey, 24.11.2007 15:34 ~ 16:42)
  24. türkiye'nin tartışmasız en iyi hukuk fakültesidir, birçok siyasetçi ve bürokrat burdan mezundur.
    #2729999 (madmadam, 22.12.2007 15:17 ~ 15:25)
  25. ders notlarıyla kendi fakültemi bitirmek üzere olduğum fakülte.
    #2730002 (lutfucugum, 22.12.2007 15:18)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

ankara universitesi hukuk fakultesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ankara universitesi hukuk fakultesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ankara universitesi hukuk fakultesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kartal anadolu lisesi » harakiriye niyetlenip kakara kikiri yapan japon » aforizma » pushing daisies » raziye » eller aldatir » cocaine cowboys » harcadigi parayi belirterek lafa baslayan tipler » adres cubugu » kahtali mici ile bir tas attm pencereye dihh dedi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci