anilarim 

kapat

1. prof dr ernst eduard hirsch'in çocukluğundan başlayarak türkiye'deki yıllarının sonuna kadar olan anılarını anlattığı kitap. orijinal adı: "aus des kaisers zeiten durch weimarer republik in das land atatürks, eine unzeitgemasse autobiographie".

bir kitaptan çok bir ansiklopedi gibidir. anlatmaya kelimeler yetmez, okumak şarttır. klasik filoloji konularındaki anıları hayranlık uyandırıcıdır. türkiye'deki anıları, türkçe ders vermesi ise ayrıca çok ilginçtir.
    hukuktan hiç haz etmeyen ve hukukçulara hiç saygı duymayan ben, ernst hirsch gibi bir hukukçuyu tanımakla ancak bahtiyar olabilirim. hukukun bir bilim olmadığı yönündeki yorumlarını ise bir yaşambilimleri meraklısı olarak ancak alkışlayabilirim. bunların dışında benim gücüm, bu adamı anlatmaya yetmez.

bu kitabı okuduktan epey sonra feynman'ın "surely you re joking mr feynman" kitabını okudum ve bu iki hayat arasında müthiş benzerlikler olduğunu farkettim. apayrı konularda uzmanlaşmış olsalar da hayata ve bilgiye bakışları arasında bence çok büyük benzerlikler var, hayatları arasında da. bu konu ileri bir incelemeyi hak ediyor.

türkçe'ye fatma suphi tarafından çevrilip tübitak tarafından yayınlanmıştır.
    kitabın girişinde "zamanın sınırlarını aşan bir hayat hikayesi" yazmaktadır ki çok doğrudur.

not: okuması zor bir kitaptır (özellikle ilk bölümleri). çok fazla yunanca ve latince söz/cümle/şiir içermekte ve pek çok konuya (özellikle klasik edebiyata) atıf yapmaktadır. bunları bilerek, öğrenerek ve sıkılmadan okumaya çalışmanızı tavsiye ederim.

(bkz: ernst hirsch)
    #3207807 (havada bulut, 30.03.2008 00:09 ~ 00:15)
  2. Anılarım

Masamda otururken birden aklima gelir anilarim.
    Anilarim ki bir virüs gibi tümüyle hayatimda.
    Okudugum siirde hayat bulurlar bazi bazi.
    Her dinledigim müzikte beynime islerler tekrar tekrar.
    Bazi sarkilarda icim icime sigmaz benim.
    Bazilarini ise elimde bir bardak soguk su ile dinlerim.
    #3969669 (diuw, 16.09.2008 12:54)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

anilarim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. anilarim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu anilarim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about anilarim. Copyright of the articles are belong to their authors.

» denence nedir? » kandiber kalesi » www,89.com » siempre me quedara » emperyalizm kapitalizmin en yuksek asamasi » ogzl » kasar kiz » yeni lisan » eshef » cektir git » ayva hosafi » antalis » pascal ucgeni » dunya destanlari » herkese lolo bana da mi lolo » pikan cevizi » ilk cag » samanyolu tv » kuran in kadini asagilayan ayetleri » yazarlarin 23 nisan kiyafetleri » onemli olan buyuk gogus degil dolgun gogus » hain evlat okkes » helikopter yayinevi » sindarin » acilin ben maxfaktor uzmaniyim » 3 aralik 2008 hertha berlin galatasaray maci » canli pompa » tuketim namusu » yaran msn iletileri » kermes » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » gelen sutu kurtarip savunmasina kizan kaleci » felaketim olurdu aglardim » friulian ve tsonga » merve yi tavla » solcu » eldarion » 2008 » el freninin elinde kalmasi » sifilis » mccormick