ancak 

kapat
  1. -"yalnizca" anlamında, sınırlama anlatan bir söz.
    -"Olsa olsa, en çok, daha çok, güçlükle" anlamlarında, bir şeyin daha çoğunun, ilerisinin olmadığını gösteren bir söz.
    -En erken.
    -"lakin, ama, yalniz" sözleri gibi bir düşünceye karşıt ikinci bir düşünceyi anlatan bir söz.

*
    #356570 (atan alir spor, 18.06.2006 22:44)
  2. (bkz: ancak ve ancak)
    #1134800 (headacheda, 10.01.2007 21:10)
  3. cümle içindeki yer ve anlamına göre edat ve zarf olarak kullanılır.

-tek, yalnız
    -sadece
    -tamamı tamamına, zar zor, güçlükle
    -lakin, fakat, amma
    -o kadar, onun gibi, ancılayın (sadece eski metinlerde)
    -en erken
    #2841742 (sosyalpenguen, 15.01.2008 16:42)

© 2008 - uludağ sözlük

ancak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ancak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ancak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sozlukte ahkam kesen ucuncu sinif blog yazari » caffein » beni birakma » kiz arkadasina bir hayvanmis gibi davranan erkek » meclisi basan kenelerin akibeti » yaran ayarlar » sag bek » elma kurdu nam nam » candan ercetin » dtp nin sahin kanadi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games