anayasayi bir kere delmekle bir sey olmaz 

kapat
  1. ilk duyanın kan dolaşımını birkaç saniye süreyle donduran bir turgut ozal sözü. duyulduğu ortamdan koşarak kaçılması tavsiye edilir.
    #315441 (amoresperros, 04.06.2006 18:40)
  2. insanın içinde söyleyen kişinin annesini bir kerecik delme isteği uyandıran söz.
    #315614 (sayborglardasever, 04.06.2006 19:02)
  3. tabii ki birşey olmaz. nedeni oldukça basittir. zaten anayasa binlerce kez delinmiştir. hatta öyle bir hal almıştır ki yasa işlemez olmuş, haklı haksız duruma düşmüştür. özal da doğal olarak böyle gelmiş böyle gider demiş ve çözüm bulmak yerine bu sözlerle kaçmayı tercih etmiştir. esasında şu anda yürürlükte olan 82 anayasasını komple kaldırıp yerine doğruların olduğu abuk sabuk delme yollarının olmadığı bir anayasa yapsak kimse delemezdi. çünkü dokunulmazlık denen zırha bürünemezlerdi...
    #333869 (hakande84, 10.06.2006 04:33)
  4. "Anayasa el değmemiş kıza benzer." demek zorunda kalacağım bir sözdür.
    #334007 (kiraze, 10.06.2006 10:25 ~ 28.07.2006 16:49)
  5. turgut özal'ın efsane lafı. bu lafta dünya siyasi tarihine girmiştir kendileri. yine de ülkeye getirdiklerinden dolayı tebrik edilesidir...
    #647210 (imitasyon, 19.09.2006 03:24)
  6. (bkz: görürsem söylerim)
    #648728 (timsah, 19.09.2006 17:38)
  7. Özlü bir sözdür, lakin özlü sözler diyarında var edilip, serpilmiş ve bugünlere gelinilmiştir.
    Yol gösterici olmuştur, yolunu bulanlar köşeyi dönmüş, bulamayanlarınsa feleği şaşmıştır.
    Gaza gelen ülke insanı sadece ana yasayı delmekle kalmamış, ülkenin delinmedik bir karış toprağını bırakmamıştır.
    Delme isteği sadece bir defa ile sınırlı kalma koşuluna bağlandığı halde, ipin ucu kaçarak,
    her başa gelenin ondan öncekinin kaldığı yerden görevi devralmasına neden olmuş ve artık deliğin çapı dikiş tutturulamaz bir genişliğe ulaşmıştır, dedirten ifade.
    #652265 (bluevelve, 20.09.2006 23:21)
  8. bir kereden bir sey cikmaz diyerek uyuşturucuya başlayan kişinin hikayesiyle eşdeğer durum.
    #652271 (asiti kaçmış kola, 20.09.2006 23:23)
  9. bunu diyen bunu da dedi:
    (bkz: benim memurum işini bilir)
    #652582 (kara gozlu bezelye, 21.09.2006 01:24)
  10. (bkz: DELGEÇ)
    #652583 (no promise, 21.09.2006 01:24)
  11. ülkeye sadece terör belasını, irticayı, özelleştirilmiş ve peşkeş çekilmiş devlet sermayelerini getiren merhum cumhurbaşkanının türk siyasi tarihine geçmiş gafıdır. doğaldır, başka da birşey beklememek lazımdır kendisinden.
    #652586 (InsomniaC, 21.09.2006 01:26)

© 2008 - uludağ sözlük

anayasayi bir kere delmekle bir sey olmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. anayasayi bir kere delmekle bir sey olmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu anayasayi bir kere delmekle bir sey olmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» anne ben kimim » cehennem dialoglari » 4 yildir muhendislik okuyorum boyle odun gormedim » kaderimin cv si » ahmet levendoglu » iyi geceler sozluk ben yatiyorum » gogus arasina canta kemerini sikistiran kizlar » araba arkasi yazilari » the mamas and the papas » kadini seksi gosteren unsurlar » yuck » bozdag » ayelet zurer » dp perfumum » alone with everybody » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sevgilinin hasta olmasi » fatih kacan » erkek delisi » discilerden nefret etmek icin nedenler » sevgili deyince yazarlarin yumusamasi » duvarim su aliyor yetis yusuf usta » apollonia » murad kucuk » kurtlar vadisini torrentden indirmek » yatilan kizin babasina kizinizla yattim demek » the boy in the striped pyjamas » alparslan erdem » kabul ediyorum carlos benden iyi » cambridge city fc » americanista